Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1152722 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #4635 на: 20 Јануари 2015, 15:43:41 pm »
< Знам дека имаше некое трикче, ама овие од гугл зошто не ја имплементираат таа опција не ми е јасно.

Патем

Цена ќе пишат за некој саат. Очекувам почетна 700 еу.
« Последно менување: 20 Јануари 2015, 15:58:24 pm Allexxander »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #4636 на: 20 Јануари 2015, 16:05:53 pm »
Што сакаат нека пишат не вреди телефонот. :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
« Одговори #4637 на: 20 Јануари 2015, 18:08:30 pm »
^
Khm.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4638 на: 20 Јануари 2015, 20:17:58 pm »
Небитно. Тиња камера, тиња дисплеј, тиња избработка, тиња дизајн, тиња цена.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
« Одговори #4639 на: 20 Јануари 2015, 20:20:44 pm »
незнам како им иде продажба на Нексус 6-ката,ама неможе од ефтин телефон со јаки перформанси,со не толку добра камера,да се префрлиш на скуп телефон со цена како и самсунг галакси.не иде тоа така.Нексусите се продаваа и луѓето ги сакаа зашто беа ефтини,а беа јаки како и најдобрите модели на самсунг,хтц.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #4640 на: 20 Јануари 2015, 21:03:53 pm »
Малку полоша камера од Ноте 4, понеквалитетен Амолед што е нормално бидејќи самсунг го држи најдобриот. Требаше да си останат на Ипс.  Не би рекол дека има тиња изработка одлична е, исто така дизајнот не е лош, ствар на вкус. Огромна предност, ванила андроид, муња е телефонот.  Не ми се сфиѓа што е малку закривен, повеќе сакам рамни телефони за коа ќе го стаиш на маса да лежи убаво.

Цената ја објавиа, 689 евра или 42390 денари. На здравје.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #4641 на: 20 Јануари 2015, 21:11:07 pm »
Хардверот нечини, да чинеше ќе го купев. Жалосно што излезе тој екран.

Отсутен seat ibiza

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 184
« Одговори #4642 на: 20 Јануари 2015, 21:26:31 pm »
Не јадат само батерија туку и софтверот го сјебуваат.

Во право си и за тоа

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9107
« Одговори #4643 на: 21 Јануари 2015, 09:51:40 am »
незнам како им иде продажба на Нексус 6-ката,ама неможе од ефтин телефон со јаки перформанси,со не толку добра камера,да се префрлиш на скуп телефон со цена како и самсунг галакси.не иде тоа така.Нексусите се продаваа и луѓето ги сакаа зашто беа ефтини,а беа јаки како и најдобрите модели на самсунг,хтц.

така е, ама јас после нексус не би одел на друг телефон. 4ката ја имам веке 2 и нешто години и еве си пичи јако уште. не очекував ваква цена од новиот незнам дали поради тоа што е моторола.

кога ке видиш и претходните нексус 3 2 1 не беа баш најефтините. кога го направија со LG тогаш имаа драстичен пад на цената.

Може здравје ова ако падне за некое време.

А за самсунг мене ми се тиња само поради менито некако ич не ми легна никогаш, само HTC го поштувам за тоа

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5203
  • Пиши лаже
« Одговори #4644 на: 21 Јануари 2015, 15:50:13 pm »
Нексусов малку повисока цена од што очекував. Како и да е, Ноте4 вреди многу повеќе за разлика од него. Јас лично не би го избрал ако би земал телефон, но да имам од вишок 700 евра би го земал. :)

Има програма за тоа. Така да биди импресиониран.
Затоа си постои вирал от.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #4645 на: 22 Јануари 2015, 10:06:24 am »
Кога ќе стаиш се на кантар можда Нотето вреди повеќе не викам не, али луѓево си беа навикнати дека Нексусите беа ефтини, сега им дојде наеднаш па одма мрчат, далеку од тоа не вреди Нексусот. На претходните беше кратено од некои ствари па затоа беа поефтини, на овој не е, башка Моторола е фирмиште за телефони(беше) сега не произведува толку телефони па се се плаќа :) Не е толку популарен и рекламиран, али Нексус не е телефон за секого, си има одбрани корисници и ќе си се продава, кој користел си знае дали вреди или не ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4646 на: 22 Јануари 2015, 12:42:01 pm »
Report says that Samsung won't use Snapdragon 810 in Galaxy S6, overheating issues to blame

Цитат
Citing people familiar with the matter, Bloomberg says that Qualcomm's eight-core Snapdragon 810 "overheated during the Korean company's testing," with Samsung finally deciding not to use it altogether. Samsung will instead launch the Galaxy S6 with an in-house Exynos SoC. The South Korean manufacturer has been making huge strides in the field of application processors, with the latest version featuring an integrated LTE modem.

http://www.androidcentral.com/report-says-samsung-wont-use-snapdragon-810-upcoming-galaxy-s6

Еднаш се решија метален телефон да направат, и пак не го направија како што треба :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4647 на: 22 Јануари 2015, 12:46:30 pm »
Веле џабе плукаш по Сам кога ова е кривица на снапдрагон. :) Трет метален телефон ќе им е ( или четврт ) и ниеден не прегрева. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #4648 на: 22 Јануари 2015, 12:49:41 pm »
Се заебаам бе :)

БТВ, истиот процесор се користи во LG G самтинг самтинг, ќе се користи во новиот HTC ONE, и во ниеден случај не појавил проблем со прегревање.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4649 на: 22 Јануари 2015, 12:56:38 pm »
Или не кажале, или го клокнале овие.