Автор Тема: Windows Phone  (Прочитано 81807 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
Одг: Windows Phone
« Одговори #270 на: 25 Август 2014, 07:38:59 am »
Роци,
Јас сеуште не би одеч на ВП телефон бидејќи не се дпбрп средени сеуште (според мене). Кажи до која сума планираш да даваш за телефон па да ти понудиме нешто.

Баш би било добро да знае човекот што не е средено сеуште. Инаку јас исто би рекол за Андроид. Носам два телефона со мене веќе 4 месеци едниот стар Windows Phone 7.8 и еден нов Андроид 4.2.

Само да се каже дека „има уште леб да јаде“ не помага многу.

Инаку ако се погледне Табелава od крајот на 2013, јасно е дека Windows Phone има сериозна продажба која во некои земји е подобра и од онаа на Apple.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #271 на: 25 Август 2014, 08:00:41 am »
Ако се одлучуваш за Windows Mobile мислам дека не треба да се изостави телефонов: http://ledikom.mk/mobilen.php?id=317&cid=8

Xenon Flash.
Доколку се одлучи за телефонов, еве има и нешто поевтин:
http://mobelix.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=254:lumuia-1020&catid=1:nokia&Itemid=2

Или нешто поевтино:
http://mobelix.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=229:lumuia-925&catid=1:nokia&Itemid=2

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #272 на: 25 Август 2014, 11:16:55 am »

Баш би било добро да знае човекот што не е средено сеуште. Инаку јас исто би рекол за Андроид. Носам два телефона со мене веќе 4 месеци едниот стар Windows Phone 7.8 и еден нов Андроид 4.2.

Само да се каже дека „има уште леб да јаде“ не помага многу.

Инаку ако се погледне Табелава od крајот на 2013, јасно е дека Windows Phone има сериозна продажба која во некои земји е подобра и од онаа на Apple.
Па сеуште малиот број на апликации и нивната неоптимизираност за користење, за разлика од Андроид каде што сите се како што треба.
Со нокиа не верувам да згреши, но исто јас би одел на Хтц м8 со ВП, мислам дека ќе биде нешто доста добро.
Јас на ВП би му дал уште година дена за да се среди како што треба.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #273 на: 25 Август 2014, 11:34:09 am »
Далеку од тоа дека сите апликации за Андроид се како што треба. За ВП сигурно има помалце отколку што има за Андроид и ИОС, меѓутоа ги има оние кои најчесто се користат. Дали и колку се оптимизирани и стабилни, не би знаел.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #274 на: 25 Август 2014, 11:40:11 am »
Кој имал шанса да користи WP8 барем 1 час, ќе знае што е тоа што прајме муабет.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #275 на: 25 Август 2014, 12:09:21 pm »
Апликациите за Андорид се океан на некласифицирано ѓубре, во повеќето од нив имаш или малвер или адвер или пејвере.

Значи констатацијата дека нема толку апликации за WP е сосема коректна. Прашањето „кои апликации ти требаат секојденво и дали има алтернатива за истите на другата платформа“ е тоа што треба сам да си го одговориш.

Е сега, што друго не е средено?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #276 на: 25 Август 2014, 12:15:19 pm »
Се слагам дека 99% од Андроид апликациите се ѓубре. Затоа и избегавам да ставам што треба и што не треба на телефонот, а генерално имам навика да пробуричкам по интернет да видам што пишува за некоја апликација пред да ја инсталирам на телефон.

Луѓе инсталираат глупости, па после не можат да сконтаат што им се случило со уредот.

Исто како и на компјутер.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #277 на: 25 Август 2014, 12:17:21 pm »
Поентата е зашто да бараме алтернативи..

Ако на андроидот се некасифицирано ѓубре, искрено незнам акко да ги наречам оние на виндоус.

Нема јутуб, па барај замена 3-4 дена па ке најдеш, па ке ја тргнат, па пак истото. Једино оргинална фејсбк апликација има, друго не сум сретнал како што треба :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #278 на: 25 Август 2014, 12:19:56 pm »
Еве јутуб. Не знам кај го најде јутуб за пример баш...

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/youtube/dcbb1ac6-a89a-df11-a490-00237de2db9e

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #279 на: 25 Август 2014, 12:31:39 pm »
Поентата е зашто да бараме алтернативи..

Ако на андроидот се некасифицирано ѓубре, искрено незнам акко да ги наречам оние на виндоус.

Нема јутуб, па барај замена 3-4 дена па ке најдеш, па ке ја тргнат, па пак истото. Једино оргинална фејсбк апликација има, друго не сум сретнал како што треба :)

За WP  многу поретко ќе сретнеш апликација која ќе ти го направи сарма телефонот.

Некои апликации не ти ни требаат. Како на пример FB. Ја имаш интегрирано во People сегментот.

Мојата поента е дека ако сакаш  WP  да ти биде Android ич не пробувај. Земи си Android. Инаку платформата е и зрела и добро сработена. Па тоа не е аргомент да не се става на кантар при избор.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #280 на: 25 Август 2014, 15:00:23 pm »
Okulu 20 000MKD sum spremen da dadam za telefon vo momentov, 1000/2000 gore dole ne mi znacat nisto, bi mozel i tie da gi dadam, pa spored voa bi sakal nekoe telefonce sto ke mi gi zadovoli apetite barem 1 godina, da ne pomislam da go menjam ili slicno ;D ;D ;D ;D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #281 на: 25 Август 2014, 15:15:37 pm »
neznam dali ima note 3 za tie pari, ne sum vo tek so cenite, ako e do taa cena zemi si i nemas gajle i povekje od edna godina

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #282 на: 25 Август 2014, 15:22:09 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #283 на: 25 Август 2014, 15:25:28 pm »
Okulu 20 000MKD sum spremen da dadam za telefon vo momentov, 1000/2000 gore dole ne mi znacat nisto, bi mozel i tie da gi dadam, pa spored voa bi sakal nekoe telefonce sto ke mi gi zadovoli apetite barem 1 godina, da ne pomislam da go menjam ili slicno ;D ;D ;D ;D

Ја би се мислел околу HTC One (m7) или Nokia Lumia 925. Веројатно би превагнал накај НТС-то.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #284 на: 25 Август 2014, 15:25:43 pm »
@Simo ете може грешка, знам неможев да најдам како што треба.

@Bramovsk, и тука може грешка сум во погледите кон виндоус. Али незнам некако не ми идеше навиката од андроид кон виндос, неможам. Он е брз и се тоа да, ама не е за мене :)