Автор Тема: Windows Phone  (Прочитано 81770 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Одг: Windows Phone
« Одговори #225 на: 05 Мај 2014, 21:37:05 pm »
Хм моја грешка тогаш, се извинувам. Се мислам дека прочитав оти нема можности за костумизација...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #226 на: 05 Мај 2014, 21:57:16 pm »
Во принцип е солидно изработен HW но екранот ни од далеку не е тоа што нудат amoled верзиите. Телефонската функција е многу бавна. Можеби затоа што има неколку адресари врзани од кои некои се онлајн па нив ги пребарува ( моја перцепција е не мора да е точно ) и е бавен во тој момент. Интерфејсот има еден куп филигрански нотификации што ми одат на живци исто како што на windows не им ги варам оние глупи ситни икони во таскбар (интерфејс од минатата декада). Премногу вгенздување на подесувањата низ менија. Концептот на апликации и widget-и не ми нуди конзистентно корисничко искуство.

Највеќе има забелешки дека и покарај тоа што го  носам со мене повеќе од 2 месеци секој ден и го користам  постојано чувство е дека е бавен и споро ги апсорбрам основните финти.

Само пак да нагласам е дека јас не се обидувам да го совладам системот, едноставно одам на филозофија no brainer. Не сакм да се замарам и не трошам време да го прилагодам. Може еден ден ќе ми светне вистинско сијаличе па ќе можам да го пофалам.

Што се однесува до изборот на „погрешен телефон“ повторно ќе се навратам на приказната платформа vs производител. Немам намера да го барам кривецот. Едноствно за мене не функционира лошата врска, и за тоа подеднакво се виновни и Sony и Google и Јас. Просто кажано не е секој телфон за сељак, јас ќе одам да барам од тие за сељаците. И уште еднаш, многу улога има целиот еко систем што секојдневно се употребува. Иако имам маил на Google и користам Google Apps за некои работи сепак мојот начин на дигитално битисувањ тежнее кон MS сервисите од таму и поедноствното прилгодување кога имам  WP.

Значи OOB (out of box ) не ме освои Xperia SP.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #227 на: 05 Мај 2014, 22:41:33 pm »
Фала.
-батерија колку држи со 3Г постојано уклучен?
-дали блокира или кочи?
-дали се рестартира или има потреба да се рестартира?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #228 на: 05 Мај 2014, 22:47:24 pm »
Постојано е вклучен 3Г, нема непредвидени рестартирања, знае да се „подзамисли“ во одредени моменти што оди на живци. Батеријата оклу 24-30 часа. Постојано на 3Г со онлајн сервиси интензивно, разговори 20-30 мин на ден, често на BT во кола.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #229 на: 20 Мај 2014, 00:01:32 am »
http://windowsphone.uservoice.com/forums/101801-feature-suggestions/suggestions/3509539-store-apps-attachments-on-external-storage-and-i

Windows Phone 8.1 ќе има можност апликациите да ги снима на екстернал сториџ. Тоа ќе биде препород за мојот стар HTC Windows Phone 8s, а богами од корист ќе биде и за Nokia-ва, која сега за сега не видела мака со 8GB internal storage (и 16GB external, кој е за видео, слики и звук)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #230 на: 20 Мај 2014, 10:18:51 am »
Konecno. Znaci treba pak da pocnam da razgleduvam windows telefonce...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #231 на: 20 Мај 2014, 10:55:43 am »
Таман ја зимоска може ќе купувам, ќе опраат се до тогаш ;D него дали направија Explorer апликација нешто како Астро-то на Андроид?

Инаку ја го меркам 720 единствено како маана ми е тоа што има само 512 рам ...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #232 на: 20 Мај 2014, 10:58:57 am »
Еве листа на работи кои се направени (status: completed) благодарение на коментарите на нет. Добро е што MS реши да ги послуша своите коирсници, Windows Phone 8.1 навистина носи многу добри промени. Едвај чекам на телефон да го метнам:

http://windowsphone.uservoice.com/forums/101801-feature-suggestions/status/401050

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #233 на: 20 Мај 2014, 12:28:15 pm »
Како да ставам рингтон на виндоус? 8ка виндоус имам на HTC 8s.
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #235 на: 01 Јуни 2014, 16:52:42 pm »
Таман ја зимоска може ќе купувам, ќе опраат се до тогаш ;D него дали направија Explorer апликација нешто како Астро-то на Андроид?

Инаку ја го меркам 720 единствено како маана ми е тоа што има само 512 рам ...

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #236 на: 01 Јуни 2014, 23:36:36 pm »
Ме бендисува тоа што почнаа да го средуваат WP. Кај и да е, изгледа ке го дадам Нексусов за некој со WP. :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #237 на: 02 Јуни 2014, 00:21:39 am »
го средуваат... малце споро им оди, али битно иде. :D

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #238 на: 02 Јуни 2014, 00:29:08 am »
Како и да е, ке го средат целосно. А јас ке продолжам да го меркам 925 ката. :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #239 на: 02 Јуни 2014, 00:30:45 am »
Ја меркам една Лумија 1020 по огласиве, ама некако ми е ван буџет...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.