Автор Тема: Windows Phone  (Прочитано 81726 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
Одг: Windows Phone
« Одговори #210 на: 04 Мај 2014, 10:16:10 am »
Google најави дека ќе ја откаже active sync поддршката во нивниот GoogleSync. Мислам дека тоа го одложија но дека ќе биде откажан еднаш.

За сега постојните корисници нема да осетат промени во сервисот.

https://support.google.com/a/answer/2716936?hl=en

What do I need to do if I’m already using Google Sync?

Nothing! Existing users can continue to use Google Sync on their current devices.

Starting January 30, 2013, users, other than paid Google Apps users, won't be able to set up new devices using Google Sync. iPhone and iPad users should see Sync Gmail, Calendar and Contacts. Other users should see our sync site for instructions. You can also consult with your device carrier or manufacturer for how they recommend to sync with Gmail, Google Calendar, and Contacts. Google Apps for Business, Education, and Government customers can continue to set up new devices with Google Sync after this date.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #211 на: 04 Мај 2014, 10:29:04 am »
Сеуште беше можно да се направи гоогле синк на windows телефон пред некој месец. Сега не знам како е. Доколку е укината подршката, тоа е најголем недостаток на Windows телефоните.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #212 на: 04 Мај 2014, 11:24:03 am »
Хахах, нека ја провери некој 1520ката првин. 520ката е проверена работа и кошта само 9к.

Дали сеуште е можна синкронизација со Гоогле контакти оти беше најавен прекин од нова година.

Да можно е. Со google акаунтот синхронизира контакти, календар, имејли, така да немаш гајле. Како што кажа bramovsk, поддршката за active sync (ќе биде) е откажана, но wp 8 убаво знае да си се врзе со google account-от без употреба на active sync протокол.

Не знам до душа дали ова ќе придонесе до поголема способност за сопирање меци :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #213 на: 04 Мај 2014, 11:27:29 am »
Naprotiv, toa e odluka na Google. Microsoft kako i ostanatite vendori ima izgradeno ekosistem od onlajn servisi. Ako sakash windows phone, dobro e da vidish okolu servisite dali ti se dobri. Za razlika od mailovite na google tie na outlook.com se adfree. Iako go imam google podolgo od toj na ms, za seriozna privatna prepiska se povekje koristam outlook. Sepak ekosistemot e to shto treba da se gleda pred da se menuva platformata.

Inaku kako shto e pishano za postojnite acc. ushte raboti.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #214 на: 04 Мај 2014, 11:35:08 am »
Гугл сака да ги нурне Windows и Apple со таа одлука. Само тоа ми смета во Windows phone, со Apple одамна расчистив.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #215 на: 04 Мај 2014, 11:44:15 am »
Ako ti e neophoden google nema shto da se raspravash so drugi. Jas lichno celiot sklop na reklami shto me tolchi po chrome i gmail seriozno me odvrakja od google.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #216 на: 04 Мај 2014, 11:46:34 am »
@LP, Tоа треба кај гугл да ти смета, не кај епл и мс :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #217 на: 04 Мај 2014, 11:54:39 am »
Епа видиш тоа е ствар на агол на гледање :)

Инаку Windows телефонот е стварно cool, имав 7.8 и беше неверојатно искуство во споредба со Android и Iphone на времето. Глатко брзо и никогаш да закочи или блокира. Малку поработев и на 8.0 но сега сум само на Дроид, кој рака на срце стана многу брз и зрел производ. За разлика од овие двајца Apple дури сега ја усра работата. Седмицата е катастрофа со милион багови.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #218 на: 04 Мај 2014, 12:10:22 pm »
Јас носaм со мене еден Андроид, не ми се допаѓа особено интерфејсот иако нуди многу опции за штимање, целиот систем ми е на ниво на минатата декада. Да може е брз телефонот ама јас не сум брз со него од мојот агол на гледање :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #219 на: 05 Мај 2014, 08:57:42 am »
Која верзија на Андроид? Интересно, баш Андроидот нуди значително повеќе можности за кастомизација.

Во секој случај, кога ќе се видиме ќе ти дадам да го прочепкаш мојот HTC One Mini со Android 4.4.2 и HTC Sense 5.5.

Се слагам дека чистиот Андроид е малку незграпен за користење (неколку дена користев Nexus 5 и ми беше далеку од тоа што го нуди Sense), али постојат варијанти што се стварно одлични.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #220 на: 05 Мај 2014, 11:04:38 am »
4.3. Kako shto rekov ima mnogu moznost za prilagoduvanje. Jas nemam ni vreme ni osoben interes da gi customiziram. Palam tel zakachuvam mail i ostanati cloud servisi i pochnuvam. Aplikacii mnogu malce upotrebivam osobeno shto so adware nemam zivci da se zanimavam.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #221 на: 05 Мај 2014, 12:03:21 pm »
Кој телефон?

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #222 на: 05 Мај 2014, 14:54:10 pm »
Xperia SP  

Инаку со Андроид се дружам и на два таблети со кои децата играат игри и еден Cyanogemod na HTC HD2 кој го користам за оффроуд навигација. Сега по службена должност Xperia. Немам за што да ја пофалам платформата во контекст на моите потреби и навики. За брзината што ја демонстира конкретниот модел кој е гнерациски и на хартија далеку подбар од Lumia 900 со WP 7.8 исто имам забелешки. Ама тоа е веројатно до Sony. Генерализирањето тука е излишно.

Андроидот на овие уреди (за оној на HD2 и очекував) ми е тотално кориснички дезориентиран, како што реков на ниво на минатата декада. Не велам дека сите се такви но особено оние евтините „ко за безпари“ веројатно толку и вредат.

Целава платформа на андроид ми враќа сеќавања на Windows Mobile 6.x каде сите се жалат еден на друг. Микрософт вели производителите на телфонот не знаат да го имплементираат. Производителите велат Микрософт гов*о е. А во суштина и двајцата се го*на и направиле г*вно производ. Чест на исклучоци кои во high end нудат веројатно нешто повеќе.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #223 на: 05 Мај 2014, 20:44:10 pm »
Си земал погрешен телефон. Тоа што имаш кочење и слични работи се е тоа од Сони. Не се слагам со тоа дека Андроид нема можност за костумизирање. Ако Андроид нема, тогаш за иОС/ВП да не правам муабет фазла. Чистиот Андроид мене ми е подобар сега, некако ми станаа досадни тие костумизации и сл. па затоа и користам Н4.
Нема да биде лошо мислењева да ги префрлите во Андроид Апликации...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #224 на: 05 Мај 2014, 21:16:12 pm »
Вие не го читате Брам, он вели дека Андроидот има можност за кастомизација.

Брам, кажи повеќе за СП-то, што не чини во телефонот а што чини?