Автор Тема: Windows Phone  (Прочитано 81662 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Одг: Windows Phone
« Одговори #180 на: 21 Декември 2013, 20:55:20 pm »
Inaku menito kje go najdes vo settings-> access point

A ako ne go najdes, togas treba da se instalira, bar takvo nesto najdov koga gledav za mms

Aj kje pisam za ova dopolnitelno, ili ja nesto pogresno prava ili ovie od one nesto nemaat prilagodeno ...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #181 на: 21 Декември 2013, 20:57:06 pm »
Ја дополнив пораката, кажав дека го најдов.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #182 на: 21 Декември 2013, 21:39:06 pm »
Пробано ама.џабе, пораките сигнуваат како "download image content" pa treba da imas internet ili pak voopsto ne stignuvaat, a za prakjanje od nokiata ic pa ne ni moze :)

Vie ste uspeale ili ne se zamarate ;D

Секако за MMS мора даимаш интернет, иако експлицитно не е објаснето. Затоа се лапа стапот кога примаш/праќаш MMS во ИНОсрансво.

Принципот на ММС е дека уредот добива нотификација со локација(линк) каде да тргне да ја земе пораката. Е сеа .. имаше мојот колега што работеше на MMS платформатасмислено добра пцовка „да дае господ дур си на одмор да падне рутата меѓу твојот оператор и оној каде што седи пораката“.

Ако ти е подесено автоматски да ги збира а воедно во роаминг ти е дозволено, телефонот ќе прави retry се дур не достигне праг на кој е подесен да каже дека не може повеќе. Секој бајт започнат трансфер едно време се рачунаше ко 100kb. А имаше телефони упорни никад не се откажуваа :)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #183 на: 21 Декември 2013, 22:41:55 pm »
Што ти е Нокиа :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #184 на: 21 Декември 2013, 23:33:42 pm »
@bramovsk

Sega mi e pojasno, celata finta e sto treba internetot da ti e vklucen, za razlika od druguve kade sto nema potreba od takvo nesto.

Fala na site za rascistuvanje na dilemata.

p.s. ostanuva uste prasanjeto, dali e toa taka izvedeno od WM8 ili od nasiote operatori.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #185 на: 22 Декември 2013, 14:48:04 pm »
Што ти е Нокиа :)
[IMG*]http://i39.tinypic.com/330tdw0.jpg[/img]

Тукушто сакав да ја искритикувам Lumia 820-кава за батерија со кратко траење. Кај мене не трае ни цели 24 часа со умерено користење. Нормално користење - 12 часа максимум. Сега изгасив пола сензори, па ќе видиме како ќе биде во текот на наредниве денови. Сега за сега, прва негативна работа на Nokiа Lumia 820 е краткиот век на батеријата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #186 на: 22 Декември 2013, 16:09:58 pm »
@bramovsk

Sega mi e pojasno, celata finta e sto treba internetot da ti e vklucen, za razlika od druguve kade sto nema potreba od takvo nesto.

Fala na site za rascistuvanje na dilemata.

p.s. ostanuva uste prasanjeto, dali e toa taka izvedeno od WM8 ili od nasiote operatori.

Кај другите телефонски апарати веројатно ако кажеш „сакам ММС“ вотој случај телефонскиот апарат го овозможува интернет преносот само за ММС.

Јас дека одамна веќе немам изгаено дата пренос не знам до каде се другите со оваа тема. Едно  е сигурно - ММС вклучува дата трансфер ист како и оној  останатиот интернет сообраќај.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
« Одговори #187 на: 22 Декември 2013, 16:28:54 pm »
Користите MMS?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #188 на: 22 Декември 2013, 17:14:39 pm »
Наједноставен начин да и` пратиш слика на баба ти ;)

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #189 на: 22 Декември 2013, 17:42:35 pm »
Користите MMS?

Еднонасочно само.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #190 на: 22 Декември 2013, 17:44:06 pm »
Покрај сите можни начини на комуникација, ММС-от некако не го ни перцепирам како опција :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #191 на: 22 Декември 2013, 17:47:11 pm »
Наједноставен начин да и` пратиш слика на баба ти ;)

#marriedpeopleproblems

;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #192 на: 22 Декември 2013, 18:01:48 pm »
Да разграничиме: „Бабата“ е  на жена ми - мајка (баба на децата мои). „Баба ти“ е баба ти.. :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #193 на: 22 Декември 2013, 18:21:38 pm »
Ааааааааааааааа.. Ок. Јасно. Баби сакаат слики од внуци. Gotcha.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #194 на: 22 Декември 2013, 21:58:43 pm »
@Simo

.Ретки се тие паметни телефони што им трае батерија повеќе од 1 ден со активно користење. Траењето на батеријата ми е правопропорционално поврзан со темата "Потрошувачка". Сите нешто пишуваат ....