Автор Тема: Windows Phone  (Прочитано 81589 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
Одг: Windows Phone
« Одговори #150 на: 26 Ноември 2013, 11:26:24 am »
Ноикиа е одличен играч и реално на MS му недостигаше таков партнер да ги избутка заедно добрите работи. Јас 3 години сум со WM немам осмица  но со Lumia 900 имам одлични искуства.

Кај нас состојбата ќе се подобри набрзо и со дистрибутивната мрежа.

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
« Одговори #151 на: 29 Ноември 2013, 02:24:06 am »
Дечки , мислам дека некој прашуваше за HTC Windows 8S шо камера има , какви фотки вади , лево - десно ...  :)

www.facebook.com/media/set/?set=a.565951716812098.1073741871.433029893437615&type=3

www.facebook.com/media/set/?set=a.486677608072843.1073741837.433029893437615&type=3

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #152 на: 29 Ноември 2013, 03:27:45 am »
Да споделам искуство после кратко работење со Лумниа 520 (на девојка ми) ..

Ептен пријатно сум изненаден како сето тоа функционира и е осмислено. Едноставно во ниеден момент на работа не се чувствува промена во брзината на „движењето“ низ менито и извршувањето на командите. Телефонот (инаку се доплати само 6500 ден во обнова на договор) вреди сигурно 10-20% повеќе, квалитетна изработка, одличен екран и бои, хардвер на место .... што ме тера да мислам дека Микрософт/Нокиа одат со дампинг цени за да го зголемат учеството на Прозорец платформата. Симнати неколку апликации од овие попоуларните, си функционираат најнормално, ма да има и доста апликации на Нокиа така да потребата за нови и не е така голема. Камерата е одлична, дури и за ноќни слики (нема блиц)
Приспособувањето на Прозорец ;D платформата нема да трае премногу за Андроид корисник.

Единствена замерка за Нокиа до сега ми е тоа што, нивната апликација за навигација во овој модел е ограничена само на една држава (без разлика на СИМ картичката ;) ) што од една страна е педерски, ама од нивна страна мора нешто + да остават за поскапите телефони.

Не сум задоволен од неговите дистрибутери, поконкретно во случајов ОНЕ. Продавачката ја убедувала девојка ми дека апликациите се плаќале (што не е сосема точно бидејќи како и кај Андроид некои се плаќаат некои не), телефонот не бил изложен воопшто, туку го видела во каталог и за крај немаат сеуште направено упатство за подесување на ММС.

Се на се, дефинитивно серија на телефони што ќе ми бидат во избор при мојата обнова на договор догодина.
Скоро земав Лумиа 520ка, а се мислев помеѓу неа и Алкател некој икс микс и на почетокот бев изнервиран до стадиум да ја фрлам нокијата, за после 2-3 дена да сум пресреќен поради изборот. Телефончето си лета, да не го урочам воопшто не засецкува, баш онака како што си пишал погоре. Камерата е одлична иако нема блиц. Мене ми требаа неколку дена да влезам у шемата на виндоус платформата, али ништо страшно.
Не ми јасно малце за навигацијата тоа што си го напишал. Како што знам се што треба да направиш е да си ги симнеш потребните мапи, да пушутш ГПС и си тераш без проблем, не ти треба интернет воопшто. Јас иам само за македонија симнато, ја иам пробано низ скопјево само и е одлична.
Иначе, за реалната цена на телефоно, не знам колку е, јас го земав без пари, а во Оне е 11000 само телефон, на пазар3 сретнав две и двете се продаваа по 150 евра.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #153 на: 29 Ноември 2013, 10:45:39 am »
Имате и Copilot за windows. Free е, и супер финкционира... Го пробав у Албанија, Србија и Бугарија...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #154 на: 29 Ноември 2013, 23:24:22 pm »
@ Kimi

Problemot e sto nemozes da simnes mapi besplatni za drugi drzavi osven MKD.
A ako si go zemal X-pop ili M-pop kje ja pcuese baterijata I toa sto na androidot I te kako se osekja potrebata od povekje od 512 mb ram.

@Kazan

Da znam, ali CoPilot ti dava da izberes samo eden region. Ti si izbral toj so MKD ama vo nego ja nemas GR. Jas na androidov go imam CoPilot ali krakuvana verzija ;D I gi imam site mapi.

Se na se ova e minorna zabeleska za takov dobar telefon. Zamenski aplikacii ima se povekje I povekje.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #155 на: 29 Ноември 2013, 23:33:26 pm »
p.s. Pisi so bidna so taa grebalkata za mraz od kolektiva, gumirana e ili..?

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #156 на: 30 Ноември 2013, 01:25:02 am »
Не ја знам 520кава ама она што јас го имам со Nokia Lumia 900 е можност за симнување на сите достапни мапи во светов за Nokia Drive. Е сега, Microsoft акаунтот во која земја ти е ? Јас креирав во Ирска едно време заради комбинацијат со Xbox и тој го користам не знам како е со Македонскиве локации од тој аспект.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #157 на: 30 Ноември 2013, 07:22:33 am »
Vidi devojka mi ima akaunt na hotmail e sea tamu dali I stoi.drzava neznam. Ali ne veruvam deka kje mozes da gi fatis na vakva finta, poso sigurno idat na varijanta sim karticka+imei za lokacija. E sea 900 mozebi po default si ima moznost za mapi za cel svet. Kako sto pisav celta im e da te motiviraat za poskap telefon ;)

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #158 на: 30 Ноември 2013, 08:15:18 am »
Vidi devojka mi ima akaunt na hotmail e sea tamu dali I stoi.drzava neznam. Ali ne veruvam deka kje mozes da gi fatis na vakva finta, poso sigurno idat na varijanta sim karticka+imei za lokacija. E sea 900 mozebi po default si ima moznost za mapi za cel svet. Kako sto pisav celta im e da te motiviraat za poskap telefon ;)

Да баш тој акаунт може да е клучен за некои опции. На приме на Ирските акаунти не им го даваат "vocie search" што ми иде тотално на живци, не од што ми треба туку WTF, зошто?.

Значи регионот на регистрација на Microsoft (former Live) account е битна ставка и за некои функционалности и за користење на Windows Store. За жал позамрсено не можеле да го направат.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #159 на: 30 Ноември 2013, 08:46:55 am »

Да баш тој акаунт може да е клучен за некои опции. На приме на Ирските акаунти не им го даваат "vocie search" што ми иде тотално на живци, не од што ми треба туку WTF, зошто?.

Ти си слушнал ирци како зборат енглески! Ете затоа! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #160 на: 30 Ноември 2013, 10:18:50 am »
ROFL

;D ;D ;D

BTW ima logika sea da go izbrise toj account na hotmail i da kreira nov so hotmail so lokacija UK ili IR pa da go ubaci ili vekje e docna?

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #161 на: 30 Ноември 2013, 10:39:49 am »
Има, но само со ресет на цел телефон. А тоа значи дека ќе треба прфрлањето на контакти на некој друг начин да се прави. Бидејки јас претежно сум користел Exchange Server како локација на адресар не сум се знимавал со Microsoft јавните технологии па не знам детали. Но сигурно има начин да го решите тоа. Е сега има квака со платените апликации. Ако не си платил ништо, нема фрка :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #162 на: 30 Ноември 2013, 15:03:32 pm »
@ Kimi

Problemot e sto nemozes da simnes mapi besplatni za drugi drzavi osven MKD.
A ako si go zemal X-pop ili M-pop kje ja pcuese baterijata I toa sto na androidot I te kako se osekja potrebata od povekje od 512 mb ram.

@Kazan

Da znam, ali CoPilot ti dava da izberes samo eden region. Ti si izbral toj so MKD ama vo nego ja nemas GR. Jas na androidov go imam CoPilot ali krakuvana verzija ;D I gi imam site mapi.

Se na se ova e minorna zabeleska za takov dobar telefon. Zamenski aplikacii ima se povekje I povekje.
абе можеш која сакаш мапа да си ја симнеш. не си ограничен само на еден регион... за грција имаш посебни мапи, можеш да си ги симнеш доколку имаш меморија на телефонот. поточно можеш да симнеш што сакаш и колку сакаш се додека не ти се попуни меморијата...
баш моментално го имам тоа пакетче со Македонија, и мапите од Грција у телефон...

а btw, мислам дека може да го решите проблемот со регионот само со промена на регионот во самиот телефон, а не и акаунт... конкретно кај мене приметив разлика кога за регион ми е подесена македонија, или било која друга европска земја.
значи само промена на регион на телефонот, еден рестарт и све е средено...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #163 на: 01 Декември 2013, 17:12:31 pm »
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/copilot-gps/ec860657-f89d-4740-866b-97c44b49a20c

Цитат
✔ Download any ONE of the following for free: US + Canada; UK + Ireland; Balkans; BeNeLux, Russia; DACH; France; Greece; Iberia; Italy; Nordics; Poland; Romania; Turkey; Ukraine, Southern Africa; Australia + NZ; Brazil; Middle East
✔ Add extra map regions through in-app purchase

на ова мислев. Истава работа е и за Андроид, јас морав да симнувам crack верзија. Е сеа кај Прозорец 8 не иде баш така ...

@bramovsk

Кој ти плаќа кај нас за апликации ;D ;D ;D

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #164 на: 01 Декември 2013, 17:37:37 pm »
се е тоа у ред...сакаш да кажеш дека еден од следните региони, само ЕДЕН е Free... другото би се плаќало така? ако мислиш на тоа, грешиш.. зошто од горе набројаните јас немам само еден, него имам 2 региона... конкретно BALKANS и GREECE. и имајќи ги тие два, во било кое време, да посакам да симнам и трет регион, не ми прави никакви проблеми.

ваљда збориме за истото...

btw... јас плаќав за апликации на Windows Phone... :P metrotube, fruit ninja, angry birds star wars, за малце ќе платев и за Tapatalk... итн итн... :D