факт е дека има помалце меморија, ама тоа не значи дека не е доволна. реално, таа внатрешна меморија ми е единствена причина зашто и јас го продавам телефонов, ама па и доволно е за сите побитни и основни апликации.
конкретно јас, дополнително од стандардните апликации и работи имам инсталирано: Adobe Reader, Connection Tiles, Copilot GPS (со мапи од балканот кои фаќаат грубо околу 300MB), facebook, flashlight, metrotube (најдобра замена за YouTube моментално), preview for developers, shazam, storage cleaner, skydrive, skydrive ringtone maker, skype, tapatalk, Windows Phone Insider и JetPack Joyride... сето ова инсталирано, и имам слободни уште околу 400MB. го имам и инсталирано последниот update - GDR3, со кој има некои подобрувања. со GDR2 добив плус радио и некои ситници.
пак, не знам што конкретно би правел ти со меморијата и за што се ти е потребна, али ова е моето искуство и пример.
јас телефонот го чувам исклучиво во футрола. има најминимално оштетување на ивиците, скоро неприметливо.
Lumia 620 е и моја желба, затоа го давам овој, да го земам тој.
што и да одлучиш, јас би рекол дека нема да згрешиш ако земеш Windows Phone. малце е чуден за почеток дур се навикнеш, после верувај дека ќе ти се свиѓа.