Автор Тема: Windows Phone  (Прочитано 81600 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
Одг: Windows Phone
« Одговори #135 на: 15 Октомври 2013, 21:19:47 pm »
нејкам замена ја купив ама не е за мои потреби,а и ја мала рука иам некако голем мие екранот, според мене 4 инчи за мене се перфектни, нема многу за чачкање ама тие нокиа апликациите ме двоумат мн се јаки,а и телефонот во глобала е мн јако изработен и екранот е топ и ништо не сецка ама не е тоа тоа, на пролет коа ке искоичи 8.1 за телефоните ке биде мн јак у глобала сите виндоус тел со ке го добијат 8.1, е сеа ја давам 300 евра, стакло е сочувана како нова буквално со маска. ако има некој бујрум најфтино на пазарот :) а да плус иам инсталирано ГДР3 т.е вчера излезе и има неколку нови апдејти добри

Колку е стар? Дали е заклучен? Бил заклучен, па е отклучуван? Или е купен отклучен?

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #136 на: 15 Октомври 2013, 21:59:55 pm »
имам и јас HTC Windows Phone 8S за продавање... утре ќе го огласам... :D

Отсутен Apostolski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #137 на: 15 Октомври 2013, 22:19:47 pm »
нејкам замена ја купив ама не е за мои потреби,а и ја мала рука иам некако голем мие екранот, според мене 4 инчи за мене се перфектни, нема многу за чачкање ама тие нокиа апликациите ме двоумат мн се јаки,а и телефонот во глобала е мн јако изработен и екранот е топ и ништо не сецка ама не е тоа тоа, на пролет коа ке искоичи 8.1 за телефоните ке биде мн јак у глобала сите виндоус тел со ке го добијат 8.1, е сеа ја давам 300 евра, стакло е сочувана како нова буквално со маска. ако има некој бујрум најфтино на пазарот :) а да плус иам инсталирано ГДР3 т.е вчера излезе и има неколку нови апдејти добри

Колку е стар? Дали е заклучен? Бил заклучен, па е отклучуван? Или е купен отклучен?
да ти кажам право незнам пошо од германија ми го донесоа, ја го користам 3ипол месеца, ни дали е заклучен ни дали е отклучен незнам, на тмобиле работи без проблем, за другите мрежи не сум пробал ама и на нив би работел,

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #138 на: 15 Октомври 2013, 22:22:15 pm »
Ок, не е битно, веројатно е отклучен.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #139 на: 30 Октомври 2013, 12:37:24 pm »
Nokia Lumia sales hit record 8.8 million in Q3, North America doubles

Полека, но сигурно Нокиа фаќа чекор.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #140 на: 31 Октомври 2013, 02:21:14 am »
Имам прашање во Вас, корисници на прозорци... :D

Сакам да земам телефон со WP8, па бидејки не сум користел никогаш досега таков ОС, ме интересира како работи на телефоните од ниска/средна класа. Поточно, сум загреан за Lumia 520/620, HTC 8S. Гледав ривјуа по инернет за хтц то, не приметив во нитуеден момент да сецка телефонот додека го работеше човекот. За Лумиите немам гледано ништо сеуште.

Благодарам.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #141 на: 31 Октомври 2013, 08:40:36 am »
Лумиа 520 е одличен. Го чачкав пред некое време, супер е телефонот. Не кочи, не сецка, тачот е одличен. Не се снаоѓав баш со сосфтверот, ама има надеж.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #142 на: 31 Октомври 2013, 15:11:44 pm »
@Boshe: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,11012.0.html

:)

го користам од март. прекрасен телефон. иако не е од најјаките, одлично работи. до сега откако го иам 2-3 пати дали има воопшто закочено. сецкање нема, се е супер брзо и флуидно. програми нема како за андроид, ама од ден на ден има се повеќе. не знам шо друго би те интересирало... прашај шо те интересира, ќе ти кажам.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #143 на: 31 Октомври 2013, 15:56:53 pm »
Гледав ривјуа и читав доста за телефоните погоре и кај хтц то мана била тоа што има малку внатрешна меморија. Баш и со еден човек правев муабет што имал ваков хтц, рече дека цело време требало да бришеш кеш и сл. за да не те замара дека немаш меморија. За 10 дена ми е роденден, па што ке соберам некој денар ке излезе некој телефон.(во зависност од тоа колку кеш ке имам)
Прочитав од Симо (мислам дека беше он) дека му се излушкале краевите од користење, што ич не ме бендиса.
Исрено, највеќе мерак ми прави 620 ката (но гледам дека е скоро 10К во Ледиком), 520ката нема блиц и малку меморија има.
Ке почекам уште недела дена, па ке видам дали ке земам WP или пак ке се вратам повторно на Андроид, може да ми излезе една добра понуда за HTC Sensation. :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #144 на: 31 Октомври 2013, 16:26:14 pm »
факт е дека има помалце меморија, ама тоа не значи дека не е доволна. реално, таа внатрешна меморија ми е единствена причина зашто и јас го продавам телефонов, ама па и доволно е за сите побитни и основни апликации.

конкретно јас, дополнително од стандардните апликации и работи имам инсталирано: Adobe Reader, Connection Tiles, Copilot GPS (со мапи од балканот кои фаќаат грубо околу 300MB), facebook, flashlight, metrotube (најдобра замена за YouTube моментално), preview for developers, shazam, storage cleaner, skydrive, skydrive ringtone maker, skype, tapatalk, Windows Phone Insider и JetPack Joyride... сето ова инсталирано, и имам слободни уште околу 400MB. го имам и инсталирано последниот update - GDR3, со кој има некои подобрувања. со GDR2 добив плус радио и некои ситници.

пак, не знам што конкретно би правел ти со меморијата и за што се ти е потребна, али ова е моето искуство и пример.

јас телефонот го чувам исклучиво во футрола. има најминимално оштетување на ивиците, скоро неприметливо.

Lumia 620 е и моја желба, затоа го давам овој, да го земам тој.

што и да одлучиш, јас би рекол дека нема да згрешиш ако земеш Windows Phone. малце е чуден за почеток дур се навикнеш, после верувај дека ќе ти се свиѓа. :)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #145 на: 31 Октомври 2013, 21:12:38 pm »
Ти благодарам за одговорот Казан. Ке размислам добро, па ке видиме што ке излезе. :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #146 на: 31 Октомври 2013, 21:28:39 pm »
што и да избереш, со среќа нека е! :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #147 на: 24 Ноември 2013, 10:43:19 am »
Искусни W8 корисници, дали може да ме информирате дали на претходно наведениот мобилен оперативен систем вграден на Нокиа Лумниа 520 има опција како на андроид за синхронизацика со лицекнига, kako da se menuva bojata na tie kvadratcinjata (momentalno se plavi) ..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44365
  • Il Moderatore
« Одговори #148 на: 24 Ноември 2013, 10:48:58 am »
Квадратчињата во сетингс, теме, акцент колорс.

Секој контакт од именик, може да го врзеш со соодветен од аутлук, лајв, хотмејл, гугл или фејсбук (или други), кои ги подесуваш во сетингс имејл+акаунтс.

Потоа на контактот кликаш на симболчето како две карики што е (линк пишува под него), и ги линкаш контактите меѓусебно.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #149 на: 26 Ноември 2013, 11:12:28 am »
Да споделам искуство после кратко работење со Лумниа 520 (на девојка ми) ..

Ептен пријатно сум изненаден како сето тоа функционира и е осмислено. Едноставно во ниеден момент на работа не се чувствува промена во брзината на „движењето“ низ менито и извршувањето на командите. Телефонот (инаку се доплати само 6500 ден во обнова на договор) вреди сигурно 10-20% повеќе, квалитетна изработка, одличен екран и бои, хардвер на место .... што ме тера да мислам дека Микрософт/Нокиа одат со дампинг цени за да го зголемат учеството на Прозорец платформата. Симнати неколку апликации од овие попоуларните, си функционираат најнормално, ма да има и доста апликации на Нокиа така да потребата за нови и не е така голема. Камерата е одлична, дури и за ноќни слики (нема блиц)
Приспособувањето на Прозорец ;D платформата нема да трае премногу за Андроид корисник.

Единствена замерка за Нокиа до сега ми е тоа што, нивната апликација за навигација во овој модел е ограничена само на една држава (без разлика на СИМ картичката ;) ) што од една страна е педерски, ама од нивна страна мора нешто + да остават за поскапите телефони.

Не сум задоволен од неговите дистрибутери, поконкретно во случајов ОНЕ. Продавачката ја убедувала девојка ми дека апликациите се плаќале (што не е сосема точно бидејќи како и кај Андроид некои се плаќаат некои не), телефонот не бил изложен воопшто, туку го видела во каталог и за крај немаат сеуште направено упатство за подесување на ММС.

Се на се, дефинитивно серија на телефони што ќе ми бидат во избор при мојата обнова на договор догодина.