Автор Тема: Во потрага по компактен СУВ  (Прочитано 61440 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
Одг: Во потрага по компактен СУВ
« Одговори #210 на: 26 Февруари 2013, 12:12:15 pm »
Секоја чест Дарко за посветеноста и истрајноста во процесот на купување. Вака треба сите да постапуваме кога планираме да потрошиме сериозна сума на пари, а не да не убедуваат дека премногу замараме итн...

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #211 на: 26 Февруари 2013, 12:14:48 pm »
Не разбирам зошто ти било сумљиво бмв-то ??
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #212 на: 26 Февруари 2013, 12:15:55 pm »
Најверојатно е земено на лизинг/кредит, или евентуално е дадено како некој залог за некој заем или хипотека.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #213 на: 26 Февруари 2013, 12:16:14 pm »
Јас колку време од сеа и` посветувам на Giulietta QV, не си свесен! Коа ќе ја купам - ќе знам за неа и кај помашил да помине роботот во фарбара  :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #214 на: 26 Февруари 2013, 12:23:16 pm »
Јас колку време од сеа и` посветувам на Giulietta QV, не си свесен! Коа ќе ја купам - ќе знам за неа и кај помашил да помине роботот во фарбара  :D :D

Тамам дури ја купиш можда ќе го продадам и ХР-В -то, па ќе ми треба втора помала кола :) Па кога ќе ти дојде за продавање можда ќе ме заинтересира.. Само глеј уште од сега да имаш два оригинални клучеви и да ми ја дадеш на тест возење ;)

поздрав

Дарко

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #215 на: 26 Февруари 2013, 12:27:13 pm »
Два клуча и код картица.Кај Aлфа мора и оваа да ја имаш ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #216 на: 26 Февруари 2013, 12:27:19 pm »

1. Само еден клуч со сумњива прикаска за вториот

2. Правење проблем за префрлање на парите на трансакциска со исто сомнителна прикаска.

3. Реакција при спомнување на заложен регистар.

4. Најверојатниот одговор е од ZeroSignal ама не се замарав до толку да проверувам понатаму

Инаку бидете внимателни и при куповина на кола со странски таблици што ви велат дека ќе ја регистрираат на македонски, а сообраќајната не е на нивно име. Не би сакал да навлегувам во детали на форум, поготово што како гледам има и правници на форумот што може по детално да објаснат :) каде лежат замките
Како и да е.. Ако е нешто премногу добро да биде вистинито, најверојатно и не е вистинито :)

поздрав

Дарко

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #217 на: 26 Февруари 2013, 12:29:07 pm »
Два клуча и код картица.Кај Aлфа мора и оваа да ја имаш ;)

Договорено. Глеј само дента за тест возење да немаш и други интересанти :) Не за друго за да не се изнервираш при пробувањето :)

Инаку да напоменам, дека на сите подолги возења и покрај што никој не побара го враќав резервоарот полн.

поздрав

Дарко

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #218 на: 26 Февруари 2013, 12:30:02 pm »

Инаку да напоменам, дека на сите подолги возења и покрај што никој не побара го враќав резервоарот полн.

Сакаш да тестираш 166-ка и Стило? :D :D :D

Отсутен edonos

• Сениор
« Одговори #219 на: 26 Февруари 2013, 12:30:53 pm »
Ахахахахахах..

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14339
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #220 на: 26 Февруари 2013, 12:30:57 pm »
Или Сканија? :D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #221 на: 26 Февруари 2013, 12:33:08 pm »
Сакаш да тестираш 166-ка и Стило? :D :D :D

Ја би за почеток теоретска дискусија во Наџак, нормално ако немаш ништо против за едно такво сериозно полемизирање. :)

И ракија на што е поблиску? На бензин или на дизел?

поздрав

Дарко

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #222 на: 26 Февруари 2013, 12:34:15 pm »
Или Сканија? :D ;D

Ова со задоволство би пробал ако си сериозен :) Додуша немам дозвола за камион, ама па и за коли немав никакви познавања па види до кај стигнав :) (не дека сеа имам познавања ама пак повеќе од порано :) )

поздрав

Дарко

п.с. Плус дефинитивно немам потреба да пробувам дали собира два точаци во товарниот дел ;)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #223 на: 26 Февруари 2013, 12:35:01 pm »

1. Само еден клуч со сумњива прикаска за вториот

2. Правење проблем за префрлање на парите на трансакциска со исто сомнителна прикаска.

3. Реакција при спомнување на заложен регистар.

4. Најверојатниот одговор е од ZeroSignal ама не се замарав до толку да проверувам понатаму

Инаку бидете внимателни и при куповина на кола со странски таблици што ви велат дека ќе ја регистрираат на македонски, а сообраќајната не е на нивно име. Не би сакал да навлегувам во детали на форум, поготово што како гледам има и правници на форумот што може по детално да објаснат :) каде лежат замките
Како и да е.. Ако е нешто премногу добро да биде вистинито, најверојатно и не е вистинито :)

поздрав

Дарко

Мислам дека ова е пресудниот момент што те предомислил. Продавачот после ќе треба да плати данок за купопродажбата, што со оглед на заинтересираните купувачи некако несакал да изгуби од добивката. Инаку најсмешен момент е тоа што можеби Дарко бил единствениот купувач кој имал средства и желба да го купи возилото а другите само да се пофалат дека возеле БМВ Х1

Инаку како и 90% од увезените коли така и мојата беше без 2 клуч. Сите кога купуваат кенкаат за ова но ретко кој ќе отиде и даде 100 евра за 2 клуч и код. Јас си издвоив сума и сега сум си мирен.
Чист пример, другар после 3 месеци откога купи кола го изгуби едниот клуч. Од истата причина и јас сакав 2 клуч. Едноставно знам да го заборавам некаде.

Отсутен edonos

• Сениор
« Одговори #224 на: 26 Февруари 2013, 12:37:25 pm »
Јас од голфот имам 3 клуча а исто увезена е.