Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1523516 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
Одг: Цена на горива
« Одговори #3360 на: 17 Јули 2012, 12:07:28 pm »
Koga treba da go spustat plinot gi nema po 3 dena ama za pokacuvanje prvi se. Me interesira zosto nema konkurencija na luk so mp za cenata na plinot. Si praat nivna sema na dogovaranje ceni.
Nas gas e odlicna kombinacija samo da ja opraat ulicata

Отсутен passanger

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 431
  • [O__o]===[][]===[o__O]
« Одговори #3361 на: 17 Јули 2012, 12:29:57 pm »
mme koj prv pocna hehe kacuvaat prvi a najkatastrofa plin imaat na vrakanje od pivo fest staviv na makpetrol vo prilep plin em ne vlece kako sto treba em vo ler gasta celo vreme igraa obrtaite dodeka stalno tocam vo nas gas ovie pojavi se nemaat deseno nikogas si se ponasa isto kako na benzin da vozis
Сите шмркаат , никој не е настинат ?!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #3362 на: 17 Јули 2012, 13:24:23 pm »
Пасенџер, еден пријателско-клаберски совет - размисли да почнеш да пишуваш на кирилица, ама уште поважно, почни да користиш големи букви, точки, запирки, прашалници, извичници, итн. Многу, многу полесно ќе те разберат луѓето, а и повеќе ќе те почитуваат.

Отсутен passanger

• Јуниор
  • **
  • [O__o]===[][]===[o__O]
« Одговори #3363 на: 17 Јули 2012, 13:38:56 pm »
Фала на совет, сега сигурно добив поголем респект.Штета што има малку девојки на форумов кога ќе видеше некоја  како пишувам на кирилица и употребувам интерпункциски знаци, сигурно ке се заљубеше во мене 

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3364 на: 17 Јули 2012, 13:40:30 pm »
Секундарно се заљубив во тебе,штета шо не сум женско  ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен passanger

• Јуниор
  • **
  • [O__o]===[][]===[o__O]
« Одговори #3365 на: 17 Јули 2012, 13:47:57 pm »
Друже не ме плаши , ех зеро види што ми направи. :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3366 на: 17 Јули 2012, 14:06:20 pm »
Не е работава да се заљубиме, туку полесно да те разбереме и да имаме повисоко мислење за тебе (муабетот на Зеро со почитувањето).

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3367 на: 17 Јули 2012, 14:37:01 pm »
40 е максимум за плин... ќе се оди пак на насгас, само тоа улицана да се опраи. BTW, ни грам разлика во потрошувачка од плинот на Нас со плинот на Лук

Зар можеш на Алфа да пресметаш у грами ;D ;D ;D

Отсутен passanger

• Јуниор
  • **
  • [O__o]===[][]===[o__O]
« Одговори #3368 на: 17 Јули 2012, 14:42:25 pm »
Еве едно од правилата:
3. Пишување на кирилица не е обавезно, али е препорачано. Нема да мрчиме ако некој пишува на латиница.   ?????? не го свакам советот како мрчење, но сепак, невкусно ми дојде
За рабирање мислам дека се разбира не пишувам на јапонски па некој да не ме разбере
за повисоко мислење , па би прашал ?... За кого ке се има повисоко мислење, за некој што пишува кирилица а дал ступидни коментари на темава или за некој кој пишувал на латиница а дал точни информации кои би можеле на секого да му користат( прочитајте ги моите предходни постови, прогнози и анализи за цениве)

пс. само сакав да споделам мислења а не да вежбам правопис

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3369 на: 17 Јули 2012, 14:43:27 pm »
@Cuore, На 4 резервоари плин од лукоил и околу 1200км, лесно е.
@passanger, проблемот беше во (не)користењето на интерпункциски знаци, многу повеќе отколку латиничната „транскрипција“.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3370 на: 17 Јули 2012, 14:48:10 pm »
4x40=160/1200=13 че односно  442 денара на 100 че, вери најс мен вери НАЈС !

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #3371 на: 17 Јули 2012, 14:48:41 pm »
Еве едно од правилата:
3. Пишување на кирилица не е обавезно, али е препорачано. Нема да мрчиме ако некој пишува на латиница.   ?????? не го свакам советот како мрчење, но сепак, невкусно ми дојде
За рабирање мислам дека се разбира не пишувам на јапонски па некој да не ме разбере
за повисоко мислење , па би прашал ?... За кого ке се има повисоко мислење, за некој што пишува кирилица а дал ступидни коментари на темава или за некој кој пишувал на латиница а дал точни информации кои би можеле на секого да му користат( прочитајте ги моите предходни постови, прогнози и анализи за цениве)

Не знам зошто ти дојде невкусно, ама ако сум те навредил, извини. Во секој случај, конкретниот пост на кој ти одговорив беше напишан на латиница, без ниту една точка, запирка или голема буква и беше едноставно тежок за читање.

Без разлика колку и да напишеш корисна информација, ако таа е напишана на начин на кој е неразбирлива или тешка да се разбере, џабе си ја напишал. Баш заради тоа што пишуваш корисни информации, би било уште поубаво ако ги напишеш на кирилица со користење на интерпункциски знаци. Така ќе те разберат многу повеќе луѓе, и да, повеќе ќе те почитуваат. Нема врска тоа со бркање женски, него со читливост.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
« Одговори #3372 на: 17 Јули 2012, 15:01:27 pm »
Еве едно од правилата:
3. Пишување на кирилица не е обавезно, али е препорачано. Нема да мрчиме ако некој пишува на латиница.   ?????? не го свакам советот како мрчење, но сепак, невкусно ми дојде

Мој другар љуби да каже ...

Пишување на латиница ти е како пишување со лај*а по ѕид, читливо е, ама не е убаво за очи ... :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3373 на: 17 Јули 2012, 15:21:18 pm »
4x40=160/1200=13 че односно  442 денара на 100 че, вери најс мен вери НАЈС !

4x50=200/1200=16 че, односно 624 денара на 100че вери најс индид!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #3374 на: 17 Јули 2012, 15:33:55 pm »
neznam za vas, ali vikendov prijatno se iznenadiv, prv pat izmeriv onaka oficijalno i rezultatot iskoci 500 km so 44 litri plin ili 1615 denari :D ( ali ruka na srce moram da napomenam deka ne preteruvav)