Автор Тема: Запалена сигнална сијаличка за моторно масло (уље во мотор)  (Прочитано 11467 пати)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Нема правда“, до сега ќе ја довлечеше , ќе се измереше притисок на масло и се ќе беше јасно, ко ноќ.... ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Интересна коинциденција, гледаш дијагнози на кар клуб, пиу материну а? ;D
Јаки сме ;)

Хахаха не е до уљето бе, не зезај ;D Aj kalimero ќе ти каже што е проблемот :D
@marsher ова ноќ, није његов д'н ;)

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1841
Нема правда“, до сега ќе ја довлечеше , ќе се измереше притисок на масло и се ќе беше јасно, ко ноќ.... ;D

Маршер, знам дека ќе беше најлесно да ја довлечкам, ама немав време, пред 5 никако неможев да стигнам, а ти до 4 работиш.
А и периодов не ми беше ама ич до колата, имав побитни работи, а и имав што да возам.

Инаку МНОГУ МНОГУ ФАЛА  на Гугле, проблемот е решен, ништо не е сменето, ама кога некој си знае си знае. И забаја Гугле, откачи ова,закачи она, заверглај неколку пати, запали и се изгаси сијаличката, вака отприлика изгледаше бајачката.
Колата си имаше притисок, ама ваљда беше запечено автоматчето, и си се разработе, после пишаново погоре.

Најверојатно е од Кератекот, и во најскоро време ќе гледам да го сменам уљето.

Многу му фала на Гугле уште еднаш.

Ми помина нервозата на бул Србија, три пати го извозев од Усје до Бриколаж ;D ;D ;D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
Better safe than sorry...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Утре частиш цела кафана ;D

Драго ми е колега што пројде само со еден ручек за гуглето наше :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
Гледаш се наоѓа Тојотата по некогаш
;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Тојота се вози кога другата кола ќе ти се расипе :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6111
  • 69
Најверојатно е од Кератекот, и во најскоро време ќе гледам да го сменам уљето.

Многу му фала на Гугле уште еднаш.

Пак вие бутајте адитиви у маслото...Ја ти кажав уште на 3 страни претходно, ама никој не ме ебава...
Али добро е додека има такви како тебе и еден куп други кои се лажат дека со адитивот колата ке ја возат вечно. + за сметка на тоа дистрибутерите и продавачите се богатат..Еве ти доказ дека се е сосема обратно...
Да требало од фабрика ке ти препорачале на секое менување масло да си бутнеш и адитивче...

Но како и да е...Битно сте ја направиле, како зашто, можда и вие не знаете, но ваљда ке биде добро :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
Рече најверојатно, не мора да значи.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6111
  • 69
Немора да значи, но значи...99% од проблемите кои се јавуваат на глобално ниво се од ставање на такви несоодветни адитиви, додатоци и еден куп работи во моторите, мењачите итн итн...
Прост пример...Ако некој адитив се лепи за зидовите на каналите низ кои што минува, по зидовите на цилиндрите, дали мислиш дека нема да се залепи и за сензорот кој е задолжен за мерење на температура, притисок, итн итн и дека одчитувањата на инструментите нема да бидат нереални, неточни и погрешни?

Адитив се става бе брат пред да продаеш шклопоција, канта од која сакаш да се отарасиш на најлесен можен начин и да му го напикаш некому со се мадиња...
Нормално возило не треба да се уке&уе со такви сра&а...
Факат и тоа непобиен!
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен kalimero

• Редовен
Утре частиш цела кафана ;D

Драго ми е колега што пројде само со еден ручек за гуглето наше :)

Утре не доаѓам, ама од Вторник натака бирајте кафана со Гугле. (Или Ресторан, пошто ти од фелата си нели, па можда не идеш по кафани) :)

Гледаш се наоѓа Тојотата по некогаш
;D

:):):)

Тојота се вози кога другата кола ќе ти се расипе :)

Ако Тојотата немаше толкава гаранција и фер сервис, и да требаше сам да и ги плаќам дефектите, кредит ќе требаше да земам за да и го отплатам сервисот. :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Абе што мајка барам јас во кафана со вас, од нигде никаде и мене да ме частиш :)

Иначе повеќе претпочитам кафани од ресторани, ресторан е за ручече нешто такво или за со девојка. За друштво и добро поминување само кафана :)

Присутен kalimero

• Редовен
Абе што мајка барам јас во кафана со вас, од нигде никаде и мене да ме частиш :)

Иначе повеќе претпочитам кафани од ресторани, ресторан е за ручече нешто такво или за со девојка. За друштво и добро поминување само кафана :)
За ретровизорот.

И како така, што бараш ти, па кој ќе плати ако не доаѓаш ??? :):):)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Болен сум од вторник...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Немора да значи, но значи...99% од проблемите кои се јавуваат на глобално ниво се од ставање на такви несоодветни адитиви, додатоци и еден куп работи во моторите, мењачите итн итн...

Сале, дај бе една тужба да им опнеме бе мамицата нивна измамничка. Што викаш?