Автор Тема: Запалена сигнална сијаличка за моторно масло (уље во мотор)  (Прочитано 11441 пати)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1840
komsi denes, denes ke zirneme sto se desava...ic da ne mu se sekiras ;)

baraj me vo 3 i 30...070 709 830

До 4 сум на работа, ако не е проблем те барам 4:15 - 4:30.

2 страни ти требаа да му се понудиш за помош ;D

Колега посакувам да биде сензор или некое слично ситно срање.

Се понуди Гугле уште вчера по ПП. :)

Инаку да знаеш јас колку посакувам да е некоја ситница :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Ма шалим се, гугле е супер дечко :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
Banzai, heeey ke ti...

kako kolaceto vcera???

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Благичко :)

Ај да не тераме ОТ даље, сериозна тема е.

Пишете после што сте констатирале по прегледот.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
svinski grip

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Уљето е Ликви Моли МоС2 10-40, и 6000 км се малку за тоа уље, и претходно имав ставено вакво уље и немаше проблем, овој пат плус и Кератек му имав ставено одма после промената.
Од кога ставив ЛМ не престана на борд да ми покажува проблем со уљето, почна по 500 извозени км.
Значи бордот, не кај километражата... бордот почна да сигнализира исто вака по 6500км од кога Тотал кварцот ги загуби својствата и почна да го троши.

Не сум задоволен од ЛМ, и покрај толку фалби...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
ти турај си селениа и свиркај си златно ауто возиш остај ги овие :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
А бе цицијата дипло плаќа туку ај...

Следниот пат знам... ваљда  :D

Отсутен Charlie

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
кај мене свети ова секогаш кога ја палам,а не сум заприметил дали свети и у вожња...3000км како имам поминато со ново улје
мајсторот,којшто менеше улје тогаш и греачи ништо не кажа,не е можно да не ја е приметил,плус тоа и комшија ми е ..
а колата све перфект си работи

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
kalimero, пошто проблемов ти се јавил после два-три дена не возење, а претходно го немало... можно да е мерачот за притисок на уљето или стварно да нема доволно притисок АМА како преку ноќ што се вели? Филтерот за уље (внатре е од хартија) и ако не е квалитетен може да скапе :) Уљната пумпа е запчеста ... не се изеле ваљда од MoS2 ;) Трето ... само кај marsher :D (aко не успее google) скокни со Јарисот до кај него и собери го ;D   

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
кај мене свети ова секогаш кога ја палам,а не сум заприметил дали свети и у вожња...3000км како имам поминато со ново улје
мајсторот,којшто менеше улје тогаш и греачи ништо не кажа,не е можно да не ја е приметил,плус тоа и комшија ми е ..

да де нормално е да свети кога ја палиш ама во вожња никако

Отсутен pirat_07

• Легенда
Или обрнал внимание или не, тоа што ти е комшија ама ич ништо не значи.

kalimero, пошто проблемов ти се јавил после два-три дена не возење, а претходно го немало... можно да е мерачот за притисок на уљето или стварно да нема доволно притисок АМА како преку ноќ што се вели? Филтерот за уље (внатре е од хартија) и ако не е квалитетен може да скапе :) Уљната пумпа е запчеста ... не се изеле ваљда од MoS2 ;) Трето ... само кај marsher :D (aко не успее google) скокни со Јарисот до кај него и собери го ;D   
Се посомневав и јас на филтерот пошто успат поевтин имав земено ама го сменив, ставив Хенгст и пак исто...
А ставив и МОС2, можно ли е тоа го*но нешто да мати есап???

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Ептен коинциденција ИЛИ стварно е можно !!! Интересен случај стварно, кажи колку километри помина со MoS2 кога ти се запали сијаличката? kalimero прочитав 7000 км мислам ...

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
Јас би ти препорачал да си го смениш филтерот за масло најпрво не е некоја голема инвестиција 300 400 денари ке си ставиш Бош или Манн, на овие другиве многу многу не им верувам. Втора опција и малку поскапа ти е сензорот за притисок на маслото заради тоа што викаш се јавува штракање на ладен мотор повеќе мислам дека е проблемот во филтерот.

Отсутен pirat_07

• Легенда
Ептен коинциденција ИЛИ стварно е можно !!! Интересен случај стварно, кажи колку километри помина со MoS2 кога ти се запали сијаличката? kalimero прочитав 7000 км мислам ...
Немаше ни 1000км, мислам околу 500км имав поминато, како и да е, првото излегување на пат подолг од 100км и јави проблем --- бордот, не кај километражата!
По промената на филтерот не се среди, сега како поминуваат километрите поретко се јавува... сомнително  :-\

Мечето се сеќава? само шо излегов од БТ накај Струга  ;)

Интересна коинциденција, гледаш дијагнози на кар клуб, пиу материну а? ;D
Јаки сме ;)