@ Rakun4e
Благодарам. Гумите не се од фабрика, тамам работа. Јас ги ставив. Знам дека не изгледаат баш најдобро, али beats the hell out of изгребан браник. Пробано, два пати - еднаш комшијата ги проба, еднаш јас, пред месец дена. Тешко дека ќе засакам Opel пак, али, never say never.
@ LosiPatista
Да? Е па, ќе се распрашам, може да го сменам. Колку чини таков каиш, од прилика? Не сум се возел во Astra G, и стварно незнам, али кај мене, крцкаат у пм. Што би купил? Сега, би одел класа подоле - Suzuki Swift, Seat Ibiza, VW Polo, Alfa Romeo MiTo или Ford Fiesta. Во комбинација би биле Hyundai i30 и Kia Cee'd, ако останувам во компакт класа. И се разбира, Golf, ако има повеќе пари.
@ diablic
Да, крцкањата се поинтензивни при температурни разлики, ама ги има постојано. Околу маслово - GM не ставај. Неможе квалитетно масло со вискозитет 5w30 да биде 1100 денари, кога конкурентските се поскапи за уште 1000-ка. Го полнат и во Западна Македонија, пролистај ја темата за маслата, гледам нов си на форумов. А за филтрите, рачунај тоа се цени во овластен сервис. Последниот, четвртиот сервис си го правев сам, не во овластен сервис, па спореди ги цените. Да, им баат и на продуктите, и на цените во овластен.
Што би купил? Класа подоле - Suzuki Swift, Seat Ibiza, VW Polo, Alfa Romeo MiTo или Ford Fiesta. Во комбинација би биле Hyundai i30 и Kia Cee'd, како и VW Golf, ако се има пари.