@ kimi
ОК, ајде вака:
- Проблем со моторчето за рециркулација на воздухот во колата (тоа моторче, ако е до него дефектот, чини 9500 денари);
- Во последно време, слушам некакво зуење и "цвилење" од моторот за парното, најмногу во втор степен на брзина;
- Кога е влажно надвор, при првото тргнување колата тресе, како почетник да вози, во првите 50-100 метри;
- Исто, на влажно време, каишот од алтернаторот ш'шти и свири, првите 50-100 метри;
- Пластиките во внатрешноста крцкаат ненормалнo, сите, од сите страни;
- Еднаш ми се запали Check Engine, исклучен со компјутерска дијагностика. Наводно, проблем со системот за гориво, односно вода во горивото;
- При последниот сервис, променета е штопната на картерот, затоа што оригиналната се заеба, а од тоа страдаше лежиштето во картерот. Заменета со, за нијанса, поширока штопна;
Ова се мали проблеми за ново возило со нецели 40.000 километри? Кажи ми, вакви ситни проблеми знаеш ти на кола со овие карактеристики (4.5 години и 40.000 километри)?
И да те предупредам уште сега - не ми кажувај ефтина е, ништо не се овие дефекти, не те оставила на пат, и такви комунистички муабети, пошто тоа кај мене не пали.
@ Smichka
За тоа не правам муабет. Дефинитивно.