Interesna koincidencija se sluci koga bev vo Hempro.
Predupreduvanje, sledi mala prikazna
Parkiram jas na kosot/od levo, pred mene-bas pred vlezot parkira Kia rio. Deckoto od Rio-to vleze vo Hempro pred mene, dodeka jas go vadev gjubreto (citaj Exide) od gepek.
Vlagam vo Hempro, vikam "kade da go ostavam akumulatorov", na sto vraboteniot odgovara "kaj sakas". I me gledaat dvajcata (vraboteniot i tipot od Rio-to) zamisleno, vikam "dojdov da zemam nov amumulator, e ovoj Topla go sakam".
Tuka deckoto od Rio-to me prasuva sto e so ovoj (Exide), vikam gjubre-otkaza iako seuste e pod garancija, ama nemozam da se zamaram da go reklamiram, vrtev na telefon se rasprasuvav... i resiv nov da si kupam.
Mi vika, jas sum od Exide zatoa te prasuvam. I togas mi svetna, "so tebe da ne zborev denes toa i toa mi kaza", on "da".
"Dzabe garancijata, eve ja", on mi vika, "nisto sega, stom si resil nov da zemes toa e, sekako bolje e nov odkolku da dopolnuvas".
Brgu potoa se pozdravi so prodavacot i otide. Inaku ostavase nekoi mali akumulatorcinja.
Doma mi tekna deka na carclub imase edno intervju so Andzelo, i da "tipot so Rio-to" bese Andzelo