EXIDE PREMIUM 77Ah so 760amp CCA.
Broj eden od 2008 godina vo Evropa spored najrenomirani centri za ispituvanje na akumulatorite vo Evropa.
- Zatvoren sistem
- 30% pogolema udarna struja
- Edini fabricki akumulator za vozila so full oprema kako Mercedes, BMW, Alfa, FIat, JEEP,Ford...........
Kaj i da go kupis vo Sk ke ti napravat popust za stariot i dobivas za isti pari ili 2,3 stotki povise fabricki akumulator sto e svetlosni godini pred balkanskite fintasi so tehnologija na izrabotka od pred 50 godini.
Sepak Exide go izmislil akumulatorot i e najgolem brend na akumulatori vo svet!
Sekade po internet toa moze da se vidi sto i kako e Exide, za razlika od ovie nasive na pazarot sto ne ni znaat nadvor deka postojat.
POZZ
Denes na BMW 525 akumulatorot Exide premium 100 Ah so broj 6fc19m2 koj e kupen 28.12 mesec 2016 godina i go zameniv so nov.
Otidov kaj Dejo mi kaža Druže takva ti bila srekata, mi ponudi ROM BAT so 36 meseci garancija sega bile najdobri Anđelo gi nosel i tie, vo Dacia bile OEM.
Sednav i ja pročitav garancijata od EXIDE i od TOPLA identični se.
Očekuvaniot vek od 8 godini ne go ispolni spored negovoto tvrdenje.
Se vrativ nanazad na forumot i pronajdov negova izjava za da go podsetam Anđelo uvoznikot deka za nekolku stotki poevtino ima podobri akumulatori zakoi sekoj e slušnal isto kako za negovite.
Naponot 10,25 V Bad cells pokaža na aparatot, vednaš si kupiv nov koj očekuvam da mi trae barem 2 godini i 8 meseci.
Si kupiv VARTA pa što mi dade gospod, i nivnata garancija identična so dvete prethodni.
Ne napagjam nikogo, ne vregjam samo sakam da kažam deka sekoj treba da si stoi zad toa što go napišal.