Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
141 (42.6%)
Black Horse
32 (9.7%)
Vesna
22 (6.6%)
Topla
63 (19%)
било кој...
73 (22.1%)

Вкупно гласови: 330

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 762533 пати)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #1545 на: 08 Декември 2017, 20:01:17 pm »
Чисто за информација, Фордот го купив крај на Јануари, во Мај ми рикна Exide-то (74аХ), му се јавив на поранешниот сопственик да го прашам кога го купил акумулаторот, ми рече дека 2015год. почеток, па по употреба на проста математика од моја страна заклучив дека акумулаторот терал 2год и некои си 1,2,3,4,5 месеци, а умре одеднаш преку ноќ. Вечерта претходно возев без никакви забелешки, се прибрав дома, искочив после 5мин да ја препаркирам колата запали без проблем, и сабајлето татко ми ме отера у три лепе дека сум го заебал акумулаторот и дека колата не сака ни да завергла....ее да бее јаас, се' јас :(
Се прибрав од работа појдов до Топла јер ми е близу да го измерат, капут, полнење не +12,5V, туку -12,5V (што кога ќе размислиш „-“ поврзано со зима можеби е добро, ама некако се коси со законите и праксата) и си купив Топла и бев многу среќен затоа што капачето од кутијата за акумулаторот клапнуваше и се затвораше, а претходно тоа не беше случај затоа што акумулаторот беше преголем за кутијата, па го думав и тоа некое време после тоа зашто Топла го собра, а Ексајд не го собираше, спор бев малце ама ми текна дека амерички пазар ова, она...

...уште се мислам дали да одам да ја рекламирам гаранцијата, да не се „јанлаш“ по грешка да ми дале 3год. #евевеќестварнонезнам

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #1546 на: 08 Декември 2017, 20:03:04 pm »
Мене така театрално ми рикна оригиналниот акумулатор на Голфот. Без никаква најава, без никакви проблеми. Комплет отиде, никако не успеав да ја запалам колата.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #1547 на: 08 Декември 2017, 20:17:55 pm »
Никако, ич, воопшто, не дојде предвид, неЌеше, не ни помислуваше... да запали коАлта.
Пробав и со кабли неќеше ни да наполни акуЛуматорот, пробаа да го полнат во Топла, њет, камарад мертв.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #1548 на: 08 Декември 2017, 20:26:05 pm »
Истото и кај мене се случи. Нејќеше со неколку различни кабли, со неколку различни коли. На крај на шлеп у Порше, таму со стартер го запалија.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1549 на: 08 Декември 2017, 20:44:16 pm »
Машала машала... Се изначитав експертиза од интернет експерти, исто така и пирово правдање од продавачи т.е. увозници.... А да, и 5 звездички (од можни 5) за тоа што има нов драма квин на форумов! :)
Поздрав бате, ете ти го предавам штафелајот, терај ти даље. :)  :-X
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #1550 на: 08 Декември 2017, 21:14:11 pm »
Gledam denes praznik, neraboten den, prodolzen vikend.
Site na forum se staile. Nemozes do doiscitas se sto se pisalo, a bogami interesno za citanje, se iznssmeav na nekolku navrati. Temava za akumulatorive top iskoci.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #1551 на: 08 Декември 2017, 21:53:54 pm »
  Во последно време се појавија многу ''експерти'' кои што слепо препорачуваа и одговараа рафално одма кога ќе ги прашаш за некаков производ во врска со одржување на колите. Mobil најдобро масло, друго ништо не вреди, Exide најдобри акумулатори, Michelin најдобри гуми, Osram најдобри сијалици, Bosch најдобри брисачи, Sachs најдобар сет за ламела,потисна,друк лагер итн. Не се фаќајте ко слепец за стап за овие брендови. Продавачите ќе ви продадат разно разни прикаски за да земат повеќе провизија, а вие ќе бидете среќни дека сте купиле најдобро нешто за вашиот автомобил. Поскапите работи помалку се продаваат - поголеми шанси да се заостанати, поскапите работи повеќе се фалсификуваат - поголема заработка зашто никој не фалсификува Black Horse да бидеме искрени. Јас скоро секогаш одам на некаква средина (на претходната кола купив Exide 74 ампера, ама не лежеше убаво и беше неколку ампера повеќе од препорачано, значи и јас дозволив да ми продадат прикаска. Немав проблеми со акумулаторот ама не беше 100 посто пасент), Од сега сум решен да одам на некоја си средна класа, гуми Hankook, акумулатор Hagen, Energizer, Topla сијалици Lucas, брисачи Praxis, масло Aral или Fuchs итн. Ако нешто отиде јабана порано него што треба ќе се тешам дека ете не сум дал повеќе пари, ако нешто ги надмине очекувањата ќе бидам ептен позитивно изненаден и ќе го поштувам брендот.
  Да не заборавиме, ние сме во Македонија а плаќаме поскапо за ''премиум'' производи кои што реално коштаат поевтино на запад, кога ќе платиме поскапо добиваме лоша македонска услуга и ако не дај боже дојде до оваков случај нас не штитат македонски институции (исто како да ги нема).
  Камарад има право да се лути најмногу на себе си затоа што дозволил да му продадат прикаска, а Анџело треба да се преиспита малку како менаџира со залихите, затоа што не продава нешто што кошта 100 денари па да не му се замара. 99 нспрема 1 посто не е оправдување него треба да се стреми према 100 посто, затоа што ете колку малку фали да се оцрни брендот што го гради 10 години.
Зини да ти кажу.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #1552 на: 08 Декември 2017, 23:26:45 pm »
Пробав сега на ладното, завергла.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1553 на: 08 Декември 2017, 23:27:17 pm »

:o

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #1554 на: 08 Декември 2017, 23:33:54 pm »
Машала машала... Се изначитав експертиза од интернет експерти, исто така и пирово правдање од продавачи т.е. увозници.... А да, и 5 звездички (од можни 5) за тоа што има нов драма квин на форумов! :)
Поздрав бате, ете ти го предавам штафелајот, терај ти даље. :)  :-X

каде бегаш бате онак...неможеме сите да знаеме се и сешто...вие стручњаците се криете по жбунови...уплав фативте од газдиве, кои ги менуваат партииве како гаќиве....

...туку враќај се ваму бате онак и кажи што ти лежи на душа...  :)

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #1555 на: 08 Декември 2017, 23:57:44 pm »

...а Анџело треба да се преиспита малку како менаџира со залихите, затоа што не продава нешто што кошта 100 денари па да не му се замара. 99 нспрема 1 посто не е оправдување него треба да се стреми према 100 посто, затоа што ете колку малку фали да се оцрни брендот што го гради 10 години.

...да е пропуст во менаџирањето на залихите секој би го препознал тоа и верувам дека сосема друг развој ќе имаше случкава...но се работи за смислена стратегија и намера да се направи тоа...има и многу други моменти кои не се објавени овде...

...искусен бизнисмен, со долгорочен бизнис НИКОГАШ не би дозволил да му се случат вакви работи...

..и место да си го поделат со продавачот трошокот од по 1500 ден за фабричката цена...и да отепаат ручек од човекот од 5000 ден...еве до каде стигна работава...сите ќар до гуша...

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #1556 на: 09 Декември 2017, 00:02:08 am »
Камарад дај стај слика од тебе да те знам случајно да не се заебам да ти продадам нешто. 

Отсутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #1557 на: 09 Декември 2017, 00:19:48 am »
Лажеш ку*во!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1558 на: 09 Декември 2017, 00:31:07 am »
Претерал, стварно.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1559 на: 09 Декември 2017, 00:33:37 am »
Не читал форум, иначе нацки што ќе купи од прва бензинска било каков.. Ќе глеа и датум на прозводство и со унимер ќе оди, и со мерач за акумулаторска киселина. И писмена изјава ќе бара дека може да се жали после истек на гарантен рок.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.