Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
141 (42.6%)
Black Horse
32 (9.7%)
Vesna
22 (6.6%)
Topla
63 (19%)
било кој...
73 (22.1%)

Вкупно гласови: 330

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 764057 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #1440 на: 07 Декември 2017, 09:47:20 am »
Ти не си лажен, те црпнаа од нивата и те фрлија у темава баш кај акумулаторите без да се претставиш и да коментираш на друго место

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1441 на: 07 Декември 2017, 09:51:51 am »
Perion закон.

Отсутен BmwPowerRoad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 60
« Одговори #1442 на: 07 Декември 2017, 10:13:36 am »
Марјанчо,
Многу те засегна коментарот??????
Јас само ја кажувам вистината, во секој гарантен лист пишува кој колку гаранција дава така да никого не напаѓам ниту бранам.
Земав една гаранција и прочитав.   Ништо лошо не направив.
Седни прочитај, црпни некој точен податок и објави го.

Отсутен Godspeed84

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #1443 на: 07 Декември 2017, 10:22:53 am »
Ти не си лажен, те црпнаа од нивата и те фрлија у темава баш кај акумулаторите без да се претставиш и да коментираш на друго место

Zdr, go citam forumov mnogu godini isto I ja sedam carclub od samo pochetok kako ljubitel na vozila I motori, nemashe da iskomentiram....no malku izrwvoltiran sepak ke iskomentiram.  Na mojata Q7 3.0tdi po preporaka od forumov zemav 100ampera baterija,  1 godina I 7 dena deckii traese, kaj nekoj serviser vo K.voda...greota toj nema videno Q7 kako izgleda pocna da mi objasnuva...da vi kazam greota smrznat mrsuli mu techat. Si otidov na moja steta...da ne mensvatite pogreshno za 100 eur kur me zabole!  Staviv nov od druga firma,  I tamo mi go proverija kazaa deka e neispraven I raka na srce ne go vregjaa ekside Iako probav da gi isprovociram no si kjutea, ke vidime so ovoj akumulator kako ke bide.  I neka mi kaze nekoj kako se stava slika bidejki neznam 😃  da ne reche nekoj deka sum narocno tuka da vregjaa ili omalovazuvam nekogo I da ja slikam garancijata I akumulatoror zasho I dvete gi chuvam u garaza u bardovci. 

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1444 на: 07 Декември 2017, 10:26:51 am »
Te zabole tebe za akumulatorot so Q7ca :DD bitno macinja da ima :DD
« Последно менување: 07 Декември 2017, 10:32:19 am Inter1 »

Отсутен Godspeed84

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #1445 на: 07 Декември 2017, 10:32:21 am »
Te zabole tebe za akumulatorot so Q7ca :DD

Da ti kazam da 😃  zatoa ne se ni maltretirav I zaebavav so servisercheto, nema vo audi akum. trebashe da cekam 2 dena nekoj mi nudea 24000 den so kodiranje so pichke si materine. I cisto da se powalam imam u najava Q7 6.0 tdi v12  ke pustam sliki. I olabajte so temava so karanicive preku k veke..sum kupil se rasipal aj te u qurac nema da kupam pak I gotovo.
« Последно менување: 07 Декември 2017, 10:41:21 am Godspeed84 »

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1446 на: 07 Декември 2017, 10:55:26 am »
Q7 си има мака со акумулаторите, имам блиски луѓе имаат Q7, вечна болка е струјата, исто и комшија често го гледам со крената хауба и полнач

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #1447 на: 07 Декември 2017, 10:55:39 am »
..sum kupil se rasipal aj te u qurac nema da kupam pak I gotovo.
E ova e muabetot na temava.
Ako nekoj ne se pogodi, toj brend veke ke bide izbrisan za mene I nema da go poglednam povekje.
I toa e muabet ne samo za akumulator, toa vazi za bilo sto. Za elektronika I aparati za domakinstvo imam izbrisani brendovi.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1448 на: 07 Декември 2017, 10:59:23 am »
Q7 си има мака со акумулаторите, имам блиски луѓе имаат Q7, вечна болка е струјата, исто и комшија често го гледам со крената хауба и полнач

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Исто и моите имаа заебанции со една Q7 со акумулаторот, во Порше не знаеа што и е.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1449 на: 07 Декември 2017, 11:37:03 am »
голема кола е, ако се вози константно во скапа струја може да има проблем
ако се темпира возењето од 14:00-16:00 и навечер после 22:00, може да се зголеми векот на акумулаторот

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1450 на: 07 Декември 2017, 11:42:49 am »
голема кола е, ако се вози константно во скапа струја може да има проблем
ако се темпира возењето од 14:00-16:00 и навечер после 22:00, може да се зголеми векот на акумулаторот

Togas valjda treba da go polni. A moze da vozi koga saka :D

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1451 на: 07 Декември 2017, 11:55:59 am »
Ako nekoj ne se pogodi, toj brend veke ke bide izbrisan za mene I nema da go poglednam povekje.
I toa e muabet ne samo za akumulator, toa vazi za bilo sto. Za elektronika I aparati za domakinstvo imam izbrisani brendovi.

Една српска:
Једна ласта не чини пролеќе.

Сите производители имаат по некоја мана на одреден производ, а ако ти си ксметилја да го погодиш баш тој со мана и заземеш глобален став за брендот, за мене е  неразумно. Сведоци сме дека и најизвиканите брендови на коли имаат такви проблеми, па не го тураме у кош брендот.

Кај акумулаторите е исто. Многу фактори влијаат за трајноста на акулмулаторите, особено на постари возила. Тоа треба да го признаеме сите. Да не очекуваме чуда, ако на ќумур BMW што баба го возела едно пола милион км, акумулаторот трае дури и пократко од гаранцијата.
И за тој бренд да заземеме погрешен став.

Она што јас очи ке отварам е дека првиот нареден акумулатор што ќе го купам, е оној сервисна книшка за одржување дур ме чекал мене да го купам. Очигледно е дека треба да и ние купувачите треба да отидеме чекор погоре, а верувам доследните добавувачи ќе пратат.  Можеби ќе извозам до увозникот лично и ќе побарам сервисна книшка, ама нема да го купам во некое авто гранапче кое ги квачи акумулаторите со години. Можеби тоа одржување ке ја покачи цената, но, што е поефтино ? Менување акумулатор на 2-3 години или еднаш на 5-6 ако е 10-20 % поскап ?

Јас тука препознавам две озбилни фирми кои верувам дека ќе размислат за ова и ќе ја унапредат продажбата ако веќе не го прават. 

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #1452 на: 07 Декември 2017, 12:22:40 pm »
Jas, generalno igram taka. Zatoa Philips ne go esapam povekje (osven malite aparati). Isto I Samsung za elektronika, sum imal jas kvar vo garanten rok, no znam nekolku sto imale kvarovi mnogu brzo po istek na garancija-i toa bile sumi od 50.000 denari vo kanta. Da, gigantot Samsung mi e izbrisan mene. LG bez mislenje bi zemal bilo sto.
Za akumulatori, Topla Top bez razmisluvanje bi zemal. Sega imam Exide premium, ke go vidime.

A firmite na forumov, so exide-Battery evolution sega imav pozitivno iskustvo. Drugata od muabetive na forumov ne mi pravi keif, isto I poradi nivnata politika malite akumulatori da nemaat ponuda od advance modelite, samo mnogu poslabata starter serija I obratno pogolemite akumulatori samo advance.
Mnogu lugje sto imaat kupeno novo malo vozilo benzin im e potreben/sakaat pokvaliteten akumulator. Mnogu povekje lugje sto kupile BMW/Audi za 5000eur. baraat sto poeftin akumulator.

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
  • No.1 battery POWER DURACELL
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1453 на: 07 Декември 2017, 12:25:14 pm »

Една српска:
Једна ласта не чини пролеќе.

Сите производители имаат по некоја мана на одреден производ, а ако ти си ксметилја да го погодиш баш тој со мана и заземеш глобален став за брендот, за мене е  неразумно. Сведоци сме дека и најизвиканите брендови на коли имаат такви проблеми, па не го тураме у кош брендот.

Кај акумулаторите е исто. Многу фактори влијаат за трајноста на акулмулаторите, особено на постари возила. Тоа треба да го признаеме сите. Да не очекуваме чуда, ако на ќумур BMW што баба го возела едно пола милион км, акумулаторот трае дури и пократко од гаранцијата.
И за тој бренд да заземеме погрешен став.

Она што јас очи ке отварам е дека првиот нареден акумулатор што ќе го купам, е оној сервисна книшка за одржување дур ме чекал мене да го купам. Очигледно е дека треба да и ние купувачите треба да отидеме чекор погоре, а верувам доследните добавувачи ќе пратат.  Можеби ќе извозам до увозникот лично и ќе побарам сервисна книшка, ама нема да го купам во некое авто гранапче кое ги квачи акумулаторите со години. Можеби тоа одржување ке ја покачи цената, но, што е поефтино ? Менување акумулатор на 2-3 години или еднаш на 5-6 ако е 10-20 % поскап ?

Јас тука препознавам две озбилни фирми кои верувам дека ќе размислат за ова и ќе ја унапредат продажбата ако веќе не го прават. 

Dobar den, na site @yarre  so negoviot komentar e tochno vo centarot!  No ne razmisluvaat site kako @yarre . mnogu e losho koga na takvo bmw so 500 000 km ti doagja i ti vika "Daj mi neshto najeftino stara mi e kolata"  Pa bash treba toj da bara neshto naj naj skapo za da go izdrzi.

A shto se odnesuva do Q7 AUDI 3.0 TDI toa e zahtevna mashina i specijalno DURACELL go nudi 12v 110Ah Duracell advanced PRO verzija, mozebi bash poradi jakata konzumcija na struja koe sekoe AUDI go ima.
« Последно менување: 07 Декември 2017, 12:31:07 pm nidzzo »
DURACELL AUTOMOTIVE POWER
(02) 2783030
078 373414

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
  • No.1 battery POWER DURACELL
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1454 на: 07 Декември 2017, 12:35:43 pm »
Jas, generalno igram taka. Zatoa Philips ne go esapam povekje (osven malite aparati). Isto I Samsung za elektronika, sum imal jas kvar vo garanten rok, no znam nekolku sto imale kvarovi mnogu brzo po istek na garancija-i toa bile sumi od 50.000 denari vo kanta. Da, gigantot Samsung mi e izbrisan mene. LG bez mislenje bi zemal bilo sto.
Za akumulatori, Topla Top bez razmisluvanje bi zemal. Sega imam Exide premium, ke go vidime.

A firmite na forumov, so exide-Battery evolution sega imav pozitivno iskustvo. Drugata od muabetive na forumov ne mi pravi keif, isto I poradi nivnata politika malite akumulatori da nemaat ponuda od advance modelite, samo mnogu poslabata starter serija I obratno pogolemite akumulatori samo advance.
Mnogu lugje sto imaat kupeno novo malo vozilo benzin im e potreben/sakaat pokvaliteten akumulator. Mnogu povekje lugje sto kupile BMW/Audi za 5000eur. baraat sto poeftin akumulator.

Mislenjeto potpolno go cena i razbiram, temata za starter i advanced modelite vo nashata firma beshe na tema povekje od 3 meseci, ako ne sum kazal pak ke povtoram, 44ah i 55ah modelite na duracell pretezno se upotrebuvaat na benzinski motori i modelite na 44ah i 55ah se povekje od dovolni i povekje od silni da ja zadovolat potrebata na eden benzinec, dodeka pogolemite modeli za koi po pretpostavka se koristat na dizel motori se ADVANCED da, vo preporakite na DURACELL Automotive ADVANCED modeli se koristat za mnogu mnogu po zahtevni vozila,mashini.
Ciitiram

"EXTRA POWER & LIFE
Maximum power for starting and for the vehicle systems. The Duracell Advanced is the embodiment of the Duracell Automotive brand quality! This power source meets the highest demands of leading vehicle manufacturers, so it is the ideal battery for the modern car. Its construction combines full calcium technology for improved starting power, with the highest possible safety via the double lid. This battery lid ensures the acid is fully contained even if the battery is tipped up or rolls over. Additional features include improved protection against external ignition, anti static buildup protection, and dual option remote venting. Ideal for modern SUV’s. Duracell Advanced offers optimized cold cranking values, robust cyclic capability and is completely maintenance free. 23 battery types give almost complete range cover for all European and Asian vehicles.

Taka reshi menagmentot na nashata kompanija, da ima NAJAK AKUMULATOR NA PAZAROT! Ako e najskap! Neka si odbere potroshuvachot shto on saka i misli deka e najdobro!

Mislam deka malku od malku ja objasniv tematikata.

Pozdrav
DURACELL AUTOMOTIVE POWER
(02) 2783030
078 373414