..sum kupil se rasipal aj te u qurac nema da kupam pak I gotovo.
E ova e muabetot na temava.
Ako nekoj ne se pogodi, toj brend veke ke bide izbrisan za mene I nema da go poglednam povekje.
I toa e muabet ne samo za akumulator, toa vazi za bilo sto. Za elektronika I aparati za domakinstvo imam izbrisani brendovi.
Една српска:
Једна ласта не чини пролеќе.
Сите производители имаат по некоја мана на одреден производ, а ако ти си ксметилја да го погодиш баш тој со мана и заземеш глобален став за брендот, за мене е неразумно. Сведоци сме дека и најизвиканите брендови на коли имаат такви проблеми, па не го тураме у кош брендот.
Кај акумулаторите е исто. Многу фактори влијаат за трајноста на акулмулаторите, особено на постари возила. Тоа треба да го признаеме сите. Да не очекуваме чуда, ако на ќумур BMW што баба го возела едно пола милион км, акумулаторот трае дури и пократко од гаранцијата.
И за тој бренд да заземеме погрешен став.
Она што јас очи ке отварам е дека првиот нареден акумулатор што ќе го купам, е оној сервисна книшка за одржување дур ме чекал мене да го купам. Очигледно е дека треба да и ние купувачите треба да отидеме чекор погоре, а верувам доследните добавувачи ќе пратат. Можеби ќе извозам до увозникот лично и ќе побарам сервисна книшка, ама нема да го купам во некое авто гранапче кое ги квачи акумулаторите со години. Можеби тоа одржување ке ја покачи цената, но, што е поефтино ? Менување акумулатор на 2-3 години или еднаш на 5-6 ако е 10-20 % поскап ?
Јас тука препознавам две озбилни фирми кои верувам дека ќе размислат за ова и ќе ја унапредат продажбата ако веќе не го прават.