Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
141 (42.6%)
Black Horse
32 (9.7%)
Vesna
22 (6.6%)
Topla
63 (19%)
било кој...
73 (22.1%)

Вкупно гласови: 330

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 761723 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #1380 на: 04 Декември 2017, 08:54:49 am »
те прашав затоа што пред некој ден на радио во србија чув дека дурасел има најдолга гаранција на пазарот кај нив. Мене ми откажа акумулатор среде град, купив од првата продавница цел со прашина ни видов што марка е ни колку е стар, запалив колата и си заминав ене го уште трае.

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
  • No.1 battery POWER DURACELL
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1381 на: 04 Декември 2017, 09:00:20 am »
5 сати возење од 12.44V на 12.67V

иф енибади гивс а шит

I give... :) @Power to the people   12.44V ti bil pred da pocnesh da vozish, toa e mnogu malku i vo nego e pocnat proces na sulfatizacija, podobro vidi zoshto doshlo do 12v 44ah, ne se vozi? Ili e malku postar? 
  Dodeka 12v.67V posle vozenje e odlichno i toa potvrduva deka Alternatorot raboti odlichno.

Ako ne se vozi kolata, dobro e periodichno da se nadopolnuva Akumulatorot na polnach, taka ke se zadrzi vekot najdolgo.

Pozz
DURACELL AUTOMOTIVE POWER
(02) 2783030
078 373414

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #1382 на: 04 Декември 2017, 11:12:24 am »
Со гризнување од газот до кај сме?

« Последно менување: 04 Декември 2017, 15:36:42 pm zlatkoa »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1383 на: 04 Декември 2017, 11:14:42 am »
Стигнале некои нови руски акумулатори со 40 месечна гаранција и ок цена.

Не обрнав внимание на името, запамтив руски.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1384 на: 04 Декември 2017, 11:18:14 am »
Kaко бе малку e 12.44V?

12.44 измерив кога после две недели се извозија не повеќе од 100км, на кратки релации, 5-6 стинтој до град.

Стар е точно 2 години од купување, а според табелава немам причина за секирање, или имам?

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1385 на: 04 Декември 2017, 13:08:34 pm »
те прашав затоа што пред некој ден на радио во србија чув дека дурасел има најдолга гаранција на пазарот кај нив. Мене ми откажа акумулатор среде град, купив од првата продавница цел со прашина ни видов што марка е ни колку е стар, запалив колата и си заминав ене го уште трае.

Neznam za Srbija @марјан ,  i tamo drugi parametri vladeat, si kipaat ochi Hrvatski i Srpski firmi, ludilo. A od kade go zema ti tvojot DURACELL od SRB ili MK?
(02) 2783030
078 373414

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1386 на: 04 Декември 2017, 13:19:23 pm »
Kaко бе малку e 12.44V?

12.44 измерив кога после две недели се извозија не повеќе од 100км, на кратки релации, 5-6 стинтој до град.

Стар е точно 2 години од купување, а според табелава немам причина за секирање, или имам?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ne gledam jas grafikoni sorry, neznam za koj akum se misli, moze se misli za deepcycle akumulatori, moeto iskustvo - se shto e pod 12,50V pochnuva da se "rasipuva" t.e da sulfatizira. Naponot V na edna Akumulatorska baterija mora da bide nad 12.50V dali na kola ili vo magacin...e sega ne znachi deka ti treba da go frlish i deka ti e rasipan :)

Sepak ova e moe mislenje bazirano na iskustvo.
« Последно менување: 04 Декември 2017, 13:33:50 pm nidzzo »
(02) 2783030
078 373414

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1387 на: 04 Декември 2017, 19:31:57 pm »
To e, шо ќе го прајш, нека сулфатизира... можи така треба

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #1388 на: 04 Декември 2017, 19:38:47 pm »
друштво... должен сум извинување. додека ги чекав(ме) одговорите од анџело, најдов малку време да се вратам наназад и да ја прегледам набрзина целава тема.
знам, како нов член, требаше тоа да го направам веднаш по зачленувањето, но притиснат од некои обврски...ми се виде многу 90 страни да ги исчитувам.

Бидејќи некои работи веќе биле предмет на дискусија, па и одговорени, ќе ги ревидирам моите прашања покасно, ако најдам време.

За да не се измачуваат повеќе @nidzzo и останатите загрижени, дали сум еден од увозниците на акумулатори или нивни човек, дојден на форумов за да направам "тотална забуна" заради некои скриени интереси, отворено и дирекно ќе ви кажам (а тоа ќе ви се потврди и покасно):

НИКОГАШ, апсолутно НИКОГАШ, не би влегол, ниту би поддржал, било каков бизнис (како акумулаторскиов) за кој однапред можам да претпоставам дека ќе морам да работам прљаво, да ги лажам сите редум, за да им ги земам парите, да организирам банда неранимајковци за намамување на презафатени, неинформирани и наивни потенцијални купци и.... полнејќи ги џебовите, да се занесам до тој степен, да си го загрозам семејството и себе си, да се плашам дали некој од изиграните (тетовирани дечки, алфи-сти и сл.) еден ден, ќе ме укокаат пред мојата зграда, без да ме прашаат зошто (гледајќи ги во очи и злоупотребувајќи ја нивната доверба) сум ги заебал.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1389 на: 04 Декември 2017, 19:55:09 pm »
Де бе другар и за акумулатор ли убиваат луѓето, што си напнат толку, дај кажи ја измамата што ти ти ја направиле. На мал пазар како нашиов ако сакаш да постигнеш подобра цена треба да увезеш поголема кличина, а тоа значи дека нешто и ќе стои во магацин. Познавам луѓе што купуваат акумулатори од отпад, мене на едната од колите акумулаторот ми е на мала душа ама додека не цркне целоно не го мењам, и многу други примери. Не е се така црно како што мислиш, сулфатизирал, карбонизирал или не знам што, додека оди оди, без разлика дали е ексајд или дурасел. Еве последно на моторот ми цркнал, сега не купувам до пролет, на пролет кога ќе купам пак ќе биде лански затоа што никој не купува акумулатор за мотор во зима. И што треба да направам да се акам по увозниц, да им досаѓам на луѓето безвеза за нешто што секако ќе трае 2-3 години, јас ќе го купам тој со подобра цена од некој проверен бренд, па колку оди нека оди.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #1390 на: 04 Декември 2017, 20:06:48 pm »
Bez krsenje filmovi. Mislam deka site cekame razvrska na temata. Valjda nema da trae kako turskite serii.
Moze da ima nekoi likovi sto i za 3-4 iljadi denari vadat pistoli, daj da slusneme.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1391 на: 04 Декември 2017, 20:21:16 pm »
имам луѓе што ми борчат пари, дај контакт од тие што вадат пиштоли за 50еур пола пола ќе делиме

Отсутен BmwPowerRoad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 60
« Одговори #1392 на: 04 Декември 2017, 20:22:35 pm »
Перион мислам дека се одлични.Додуша сега брзо ги зедов,али по палењето ми гледаат добри.Со 135 амперски без проблем го пали шлеперот и на -20.Е сега колку долго ке тераат неможам да кажам ама ке видиме,ако некој не ги укради дотогаш  :D ;D

Отсутен BmwPowerRoad

• Јуниор
  • **
« Одговори #1393 на: 04 Декември 2017, 20:26:40 pm »
Odlicen izbor 135 ah za sleper

Отсутен BmwPowerRoad

• Јуниор
  • **
« Одговори #1394 на: 04 Декември 2017, 20:30:24 pm »
Black horse fabrika e zatvorena 5 godini po ted druze.