И пак не кажа колкава е таа најдолга гаранција од сите акумулатори на пазарот
Sent from my iPhone X using Tapatalk
@марјан Pretpostavuvam za nashiot proizvod se raboti, najdolga vo mk, hmmm nie sme izjavile?
Ajde vaka da gi pojasnime rabotite (Iako ova e losho vreme za pojasnuvanje na raboti bidejki gledam za vikendov HAOS se napravilo i voopshto voopshto ne bi sakal da komentiram za pogore rabotite)
Garancija na eden akumulator zavisi od povekje faktori, da ne objasnuvame, tupime...zoshto i ti samiot
@марјан znaesh deka na sekoj odgovor ima pobivanje pa povtorno i taka do beskraj...taka e na forumive od 1996 god.
Sekoja zemja ima posebna dolzina na garanten rok i toa se vodi spored nekolku principi.
1. Cena na proizvod - Vo Germanija (bidejki taa zemja mi e mene najpoznata od evropskive) nema tolku dukjani za avtodelovi, t.e skoro i da nema kako kaj nas na sekoj chekor, ima samo golemi servisi. Tamo 12v 55ah vo servis (ne On-line) koshta 99.50 Eur, vo razgovor so sopstvenikot na servisot (Vo gradot Kassel) mi beshe objasneto deka oni nema shansi da go prodavaat kako nie vo MK po 50tina eur, deka oni imaat troshoci, danoci,plati i red, red drugi raboti shto nie generalno vo MK gi imame postaveno drugachije.
I on na 99.50 eur proizvod moze da dade 36 meseci garancija! (i da se rasipe nekoj ima dovolno profit napraveno za da ja pokrie reklamacijata)
2. Ovoj del, vtor del e mnogu povazen:
Zastapnikot na DURACELL za FINSKA dava 5 god. garancija, bidejki toa go razgovaravme na sredba na zastapnici od Evropa, nashata ekipa im objasnuva deka nie ne mozeme da dademe 5god. bidejki nashiot vozen park e so prosek od 18 godini starost, na niv toa ne im e JASNO! kako moze koli pod EURO4 ili EURO3 voopshto da se registriraat!!! SE CHUDAT! (Taa tema za drug pat)
Sakam da kazam,deneshnite akumulatori od visokata klasa na brednovi, na ponovo vozilo ispod 6 do 8 god. ne smee da otkaze, no
@марјан doagja Ford Escord 1.8 TD, ili BMW 525TDS so 480 000 km, bez kompresija so 2 izgoreni greachi, ne moze edno vozilo manite shto ima nastanati so izvozenost,upotreba ili dotrajanost na voziloto da gi sanirame so verglanje na akumulatorska baterija.
Zatoa vo Makedonija ima 24 meseci garanten rok.
Nie sme malku pospecifichen narod, nashiot narod kupuva kola za 5000 eur najgolema, po 2000cc,2500,3000cc izvozena vo Germanija pa prodadena vo Bugarija pa posle vnesena vo Makedonija so 4 pati vratena kilometraza! I taa kola saka seriozen servis, no...nemaaa, parite se potrosheni do evro :-( I istata lichnost kupuva 12v 74ah akumulator i za BMW-to i za Traktorot...samo go menuva po potreba!
Za zal takva e finansisko-ekonomskata postavenost vo Makedonija, za zal.