Автор Тема: Намалување на потрошувачката.  (Прочитано 265091 пати)

Отсутен audiofil

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
Одг: Намалување на потрошувачката.
« Одговори #135 на: 15 Февруари 2011, 11:43:17 am »

И на двајцата свака част! И помалку троши сега?

deni ako nemav problem nemase da se obratam tuka, a neznam kakov sizik si pa da si fakjas samo seiri tuka,
ne se razbiram u koli, devojka sum i ne mi lici mene so uljeto do gluzdovi i da burickam po kolata zatoa ubavo i kulturno prasav za sovet, uste eden dokaz deka sme daleku od evropa, namesto da pomognes uste tolku go gazis covekot za da se udavi vo moreto
[/quote]

Emekreme Imas privatna poraka.
« Последно менување: 15 Февруари 2011, 11:45:05 am audiofil »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10488
« Одговори #136 на: 15 Февруари 2011, 12:45:16 pm »
neznam dali da ve prasam tuka ama nema kogo, vecerva mi se sluci da mi izgasi kolata (reno megan 16v 1.6) na sred vozenje gradska, stiskam na kocnica i obrtaite se zgolemija i poleka mi izgasi i nikako da zapali, so vlecna ja odnesov na servis i odma zapali se oladil motorot mi rekoa i neznaat od sto e, ja vidoa na kompjuter se e u red.Ok, si ja zemav.Po pat nakaj doma pak istoto ja parkirav na trotoar, ja ostaviv i posle dva saati otidov i si ja zemav pak zapali od prva. se javivme na eden prijatel raboti u reno ama izgor se tamu so cenite, mi vika elektricna klapa da ne e ama sepak ke mora da ja nosam kaj niv, znam ke me izgorat ama toa e, da ne imal nekoj slicen problem so kolata i dali znaete do sto e?
mene taka mi pravese na opel kosa poradi toa shto e za ragulacija na topol/laden vozduh kaj filterot za vozduh. Moze da e i do dotokot na benzin, da idi poveke benzin, treba da se shtelni, ama toa moze i majstor da ti go sredi, mehanicki problem  e.

Отсутен emekreme

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #137 на: 15 Февруари 2011, 21:54:22 pm »
Еме, calm down. Дени се "лути" затоа што прашањето е во погрешна тема, а згора на се администраторот наместо да го премести во нова тема со соодветен наслов, продолжува со off topic дискусија на темава. Не верувам дека беше злонамерно. Поготово да знеше дека си девојка, верувам дека ќе беше многу по фин :) бидејќи девојките се реткост на ваквите форуми. Едно големо ДОБРЕДОЈДЕ од мене и се надевам дека ќе го решите проблемот со Шиник од Ѓорче. А ако не, на форумов има стручни лица со свој офцијален сервис и мошне цивилни цени. Можеш да го контактираш marsher, ќе најде решение за сите проблеми на твојот автомобил.
gojdo fala mnogu i fala i do site drugi sto se zaangaziraa da mi pomognat
problemot bil do nekakov regulator za toplina koj daval lazna informacija za pregreanost i avtomatski sama se gasela kolata
se izviniv na ppocetokot za toa deka na druga tema prasuvam za drug problem,ama tuka vidov deka se najnovi komentarite so ponova data i se nadevav deka nekoj ke procita i ke mi dade nekoj sovet
se izvinuvam sto otvoriv nova tema na diskusija tamu kaj sto ne i bese mestoto :)

dobro ve najdov site
milo mi e sto se zapoznavme
imajte ubava vecer

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #138 на: 15 Февруари 2011, 22:17:22 pm »
Избришани две пораки.. Едната ради некоректност, другата пошто е непотребна без првата.

Пријатен престој. :)

Емекреме - добредојде, и мило ми е што си го решила проблемот. Во иднина, слободно отвори нова тема ако имаш некакви прашања, или побарај низ форумот, можеби твоето прашање е веќе поставено и одговорено. :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #139 на: 16 Февруари 2011, 12:24:42 pm »
Имам сретнато дека со додавање на H2 i O2 во смесата бензин-воздух, иста експлозија се постигнува со дупло помалку безин. За добивање на молекулите од водорот и кислород се користи калсична електролиза. Работата е што со мала колилина ан водород и кислород се постигнува овој ефект. 

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #140 на: 16 Февруари 2011, 12:32:37 pm »
Точно е тоа, имаше еден хрват направено таква модификација на моторот. Со електролиза од водата добива H2 и O2 молекули кои ги меша во смесата на гориво. Притоа има направена модификација на дотокот на гориво. Со тоа добива драматично намалување на потрошувачката и зголемена снага. Ако не се лажам на Форд Ескорт бензинец 1600 кубика беше направена таа модификација. Градска потрошувачка спомна цифра како 3 литри на 100 километри. Инаку потрошувачката на вода беше литар на 3 месеци.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #141 на: 16 Февруари 2011, 12:49:44 pm »
Vodata ne e skapa i 10 litra da trosi... e sega malce e problem regulacijata na dotok na benzin, pogotovo kaj ponovite koli. Mozebi nekoj znae dali ova funkcionira na dizel motori ?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #142 на: 16 Февруари 2011, 12:51:37 pm »
Функционира и на дизел

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #143 на: 16 Февруари 2011, 12:53:03 pm »
Mora da ima nesto sto ne e vo red, inace ova ke bese veke vo funkcija.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #144 на: 16 Февруари 2011, 13:01:07 pm »
Се е во ред, мафијата на нафтена индустрија не дозволува вакви иновации да станат стандард затоа што тоа ќе значи преполовување на нивните приходи.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #145 на: 16 Февруари 2011, 13:03:22 pm »
Mora da ima nesto sto ne e vo red, inace ova ke bese veke vo funkcija.

Многу хлор имало во водата кај нас - затоа... :D :D

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #146 на: 16 Февруари 2011, 13:07:05 pm »

Абе чим ние ја пиеме гајле нема

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #147 на: 16 Февруари 2011, 13:23:50 pm »
Ne gi znam nus pojavite, no ke se obidam da go napravam ova otkako ke procitam nesto poveke za dizelite, odnosno za patot na gorivoto i za steluvanje. patemi destilirana voda e 20-30 denari litar ...
Inaku spored mene najgolema pricina za nemasovnata upotreba na ova se sheicite i naftenite kompanii. Denes litar benzin e 74 a nafta 65,5 ako ne se lazam pa udri matematika ... :)P))

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #148 на: 16 Февруари 2011, 13:30:01 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Абе чим ние ја пиеме гајле нема

А камче ако се напраи во бубрег на кола со шо ќе го вадиме.... :O

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #149 на: 16 Февруари 2011, 13:32:41 pm »
Сакаш да ми кажеш дека за 200 денари ќе поминуваш 100 км и притоа да не изгубиш од перформансите и дека тука кај нас е возможно да ја направиш таа модификација сам или пак некој друг?