Автор Тема: Намалување на потрошувачката.  (Прочитано 265058 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10488
Одг: Намалување на потрошувачката.
« Одговори #120 на: 12 Февруари 2011, 11:30:33 am »
затоа си се паркира на удолница :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #121 на: 12 Февруари 2011, 13:33:06 pm »
затоа си се паркира на удолница :)
Паркирање, застанување што и да е треба да е на удолница, ако има можност.

Отсутен audiofil

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
« Одговори #122 на: 13 Февруари 2011, 00:01:12 am »
Eden decko koj redovno patuva vo Germanija svedocese deka so germanski benzin ili nafta bilo koja kola trosi od 1 do 2 litri pomalku gorivo otkolku so bilo koj benzin ili nafta natoceni vo Makedonija. Zatoa i vo najgolem procent od novite vozila trosat poveke od fabrickite deklarirani podatoci. Zaklucokot e bez kvalitetno gorivo nema pomala potrosuvacka.Vo Slovenija pred nekoj den zet mi napravil matematika so negoviot Opel Vectra 1.8 benzinec karavan od 1997 deka pred da go napolni rezervoarot potrosil okolu 50 litri benzin za 715 km od koi da receme polovina se pominati na otvoreno a polovina vo grad.
« Последно менување: 13 Февруари 2011, 00:06:38 am audiofil »

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10975
  • 430i
« Одговори #123 на: 13 Февруари 2011, 20:38:14 pm »
До пред извесно време и грчкиот бензин/нафта имаше разлика. Сега горе доле е покачен квалитетот на горивата и кај нас, не е во ранг на Шел, БП...али сепак има подобрување во квалитет

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #124 на: 13 Февруари 2011, 21:18:20 pm »
Eden decko koj redovno patuva vo Germanija svedocese deka so germanski benzin ili nafta bilo koja kola trosi od 1 do 2 litri pomalku gorivo otkolku so bilo koj benzin ili nafta natoceni vo Makedonija. Zatoa i vo najgolem procent od novite vozila trosat poveke od fabrickite deklarirani podatoci. Zaklucokot e bez kvalitetno gorivo nema pomala potrosuvacka.Vo Slovenija pred nekoj den zet mi napravil matematika so negoviot Opel Vectra 1.8 benzinec karavan od 1997 deka pred da go napolni rezervoarot potrosil okolu 50 litri benzin za 715 km od koi da receme polovina se pominati na otvoreno a polovina vo grad.
Друже што збориш, јас забележав разлика во потрошувачката од 1 литро кога од Скопје отидов да живеам во Велес на кратко додека имав таму проект... Не е до бензинот. До проклетите семафори е

Отсутен audiofil

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
« Одговори #125 на: 13 Февруари 2011, 21:56:10 pm »
Ne mislev na toa.So germansko gorivo ili eventualno grcko na otvoren pat pri 90km na cas vo 5 brzina kolku litri gorivo ke potrosis so stransko gorivo a kolku so makedonsko za izminati 100km.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10488
« Одговори #126 на: 14 Февруари 2011, 13:03:42 pm »
i do guzvata e i do semaforite ama ima razlika i od benzin do benzin ili nafta shto i da e... oj napolni od kaj pucko-ta  benzin ili nafta ke vidis do kaj ke tera, pogotovo na nova kola. Mene mi se ima pumpa za benzin zaebano od tamosniot benzin...
« Последно менување: 14 Февруари 2011, 13:05:21 pm Bicikle »

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #127 на: 14 Февруари 2011, 17:21:35 pm »
Па не е лошо да се направи еден тест. Со гориво од лук оил и од макпетрол да се помини исто растојание со иста кола со иста брзина и да сме начисто со оваа "вечна" тема за дилема :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен emekreme

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #128 на: 14 Февруари 2011, 21:53:45 pm »
neznam dali da ve prasam tuka ama nema kogo, vecerva mi se sluci da mi izgasi kolata (reno megan 16v 1.6) na sred vozenje gradska, stiskam na kocnica i obrtaite se zgolemija i poleka mi izgasi i nikako da zapali, so vlecna ja odnesov na servis i odma zapali se oladil motorot mi rekoa i neznaat od sto e, ja vidoa na kompjuter se e u red.Ok, si ja zemav.Po pat nakaj doma pak istoto ja parkirav na trotoar, ja ostaviv i posle dva saati otidov i si ja zemav pak zapali od prva. se javivme na eden prijatel raboti u reno ama izgor se tamu so cenite, mi vika elektricna klapa da ne e ama sepak ke mora da ja nosam kaj niv, znam ke me izgorat ama toa e, da ne imal nekoj slicen problem so kolata i dali znaete do sto e?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #129 на: 15 Февруари 2011, 00:45:12 am »
Некаков проблем со електроника. Шиник во Ѓорче нека го види, он би требало да може да постави дијагноза.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #130 на: 15 Февруари 2011, 01:11:01 am »
neznam dali da ve prasam tuka ama nema kogo, vecerva mi se sluci da mi izgasi kolata (reno megan 16v 1.6) na sred vozenje gradska, stiskam na kocnica i obrtaite se zgolemija i poleka mi izgasi i nikako da zapali, so vlecna ja odnesov na servis i odma zapali se oladil motorot mi rekoa i neznaat od sto e, ja vidoa na kompjuter se e u red.Ok, si ja zemav.Po pat nakaj doma pak istoto ja parkirav na trotoar, ja ostaviv i posle dva saati otidov i si ja zemav pak zapali od prva. se javivme na eden prijatel raboti u reno ama izgor se tamu so cenite, mi vika elektricna klapa da ne e ama sepak ke mora da ja nosam kaj niv, znam ke me izgorat ama toa e, da ne imal nekoj slicen problem so kolata i dali znaete do sto e?
Некаков проблем со електроника. Шиник во Ѓорче нека го види, он би требало да може да постави дијагноза.
И на двајцата свака част! И помалку троши сега?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #131 на: 15 Февруари 2011, 08:27:41 am »
Па помалку му троши затоа што неможе да ја вози чоекот.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен emekreme

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #132 на: 15 Февруари 2011, 09:51:50 am »

И на двајцата свака част! И помалку троши сега?
[/quote]

deni ako nemav problem nemase da se obratam tuka, a neznam kakov sizik si pa da si fakjas samo seiri tuka,
ne se razbiram u koli, devojka sum i ne mi lici mene so uljeto do gluzdovi i da burickam po kolata zatoa ubavo i kulturno prasav za sovet, uste eden dokaz deka sme daleku od evropa, namesto da pomognes uste tolku go gazis covekot za da se udavi vo moreto

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #133 на: 15 Февруари 2011, 10:50:51 am »
Еме, calm down. Дени се "лути" затоа што прашањето е во погрешна тема, а згора на се администраторот наместо да го премести во нова тема со соодветен наслов, продолжува со off topic дискусија на темава. Не верувам дека беше злонамерно. Поготово да знеше дека си девојка, верувам дека ќе беше многу по фин :) бидејќи девојките се реткост на ваквите форуми. Едно големо ДОБРЕДОЈДЕ од мене и се надевам дека ќе го решите проблемот со Шиник од Ѓорче. А ако не, на форумов има стручни лица со свој офцијален сервис и мошне цивилни цени. Можеш да го контактираш marsher, ќе најде решение за сите проблеми на твојот автомобил.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #134 на: 15 Февруари 2011, 10:56:32 am »
Европа...