Автор Тема: Evropski izvestaj pri Soobrakajna Nezgoda  (Прочитано 64842 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5079
Одг: Evropski izvestaj pri Soobrakajna Nezgoda
« Одговори #345 на: 19 Јануари 2025, 10:51:18 am »
Пред еден месец колата учестуваше во сообраќајка и потпишавме европски.

Уште никој не ме контактирал од осигурителната за проценка на штетата.

Колата сам си ја направив и платив, од сервисот добив фактура и парите ги уплатив преку банка за да имам доказ.

Уште кога го правевме европскиот, побарав сервисер од осигурителната, но ми рекоа дека немаат соработка со никого. Единсвен начин е да ми ја исплатат штетата на трансакциона сметка.

Кога им ја однесов фактурата и уплатницата ги прашав зошто се чека толку долго и одговорот беше дека биле празници, лол.

Зарем нема некоја законска регулатива или рок за колку време треба да пуштат проценка?

Sent from my A001LG using Tapatalk
Neznam bash bez uvid od nivni procenitel dali moze da ja popravis i da dobies pari

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 209
    • MVP Ring
Одг: Evropski izvestaj pri Soobrakajna Nezgoda
« Одговори #346 на: 19 Јануари 2025, 12:37:39 pm »
Пред еден месец колата учестуваше во сообраќајка и потпишавме европски.

Уште никој не ме контактирал од осигурителната за проценка на штетата.

Колата сам си ја направив и платив, од сервисот добив фактура и парите ги уплатив преку банка за да имам доказ.

Уште кога го правевме европскиот, побарав сервисер од осигурителната, но ми рекоа дека немаат соработка со никого. Единсвен начин е да ми ја исплатат штетата на трансакциона сметка.

Кога им ја однесов фактурата и уплатницата ги прашав зошто се чека толку долго и одговорот беше дека биле празници, лол.

Зарем нема некоја законска регулатива или рок за колку време треба да пуштат проценка?

Neznam bash bez uvid od nivni procenitel dali moze da ja popravis i da dobies pari

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Ги сликавме тогаш во осигурителна колите. Ги извести и мајсторот дека кај него ке е колата, но никој не се појавил. Колата беше кај него 3 недели и на крај ја поправи. Ги чува оштетените делови.

Ова е многу не професионално од нивна страна, се работи за осигурителна компанија Граве. Не можам јас со месеци да ги чекам да направат увид.