Автор Тема: Што ве насмеа денес  (Прочитано 1952857 пати)

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8786
  • Пичлеме
Одг: Што ве насмеа денес
« Одговори #2565 на: 04 Март 2015, 21:01:55 pm »

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Последно менување: 05 Март 2015, 19:33:41 pm Dean »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2567 на: 05 Март 2015, 19:37:06 pm »
срамота.... само кај нас се плаќаат погреби, венчавки и крштевки ПО ТАРИФА... СРАМОТА!! па уште и ги поскапеле тарифите, мамата лоповска... стандардот на граѓаните се кренал, па они поскапеле и тоа било нормално и логично... ЛОПОВИ.. не ви идам у црква више бе... атеист ке станам... ке го одбијам господ од моите убедувања за негово постоење... господ сигурно несака пари од сиромаштија да се собира...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2568 на: 05 Март 2015, 19:38:25 pm »
СРАМОТА!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29798
    • CARclub.mk
« Одговори #2569 на: 05 Март 2015, 19:42:19 pm »
„Логично било да се зголемат цените на услугите на црквата во време кога расте стандардот на граѓаните, изјави за 24 Вести, владиката Тимотеј, по реакциите за новиот тарифник на Македонската православна црква - Орхидска архиепископија.“

Ова е повеќе од доволно за на сите да ви биде јасно..

Да се навратам на вицот..

Влегува човек во салон на Мерцедес..
- Добар ден, сакам да си купам нов џип.
- Ааа, нема проблем, повелете, од која епархија сте?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2570 на: 05 Март 2015, 19:43:55 pm »
толку болна вистина....

зеро... ме примаш у твојата вера?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29798
    • CARclub.mk
« Одговори #2571 на: 05 Март 2015, 19:51:16 pm »
Нема јас што да те примам или не, одлуката да се биде атеист е лична. Всушност, тоа е една од најубавите и најослободувачките работи кај атеизмот - кога ќе сконташ дека самиот одлучуваш.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
« Одговори #2572 на: 05 Март 2015, 19:57:47 pm »
срамота.... само кај нас се плаќаат погреби, венчавки и крштевки ПО ТАРИФА... СРАМОТА!! па уште и ги поскапеле тарифите, мамата лоповска... стандардот на граѓаните се кренал, па они поскапеле и тоа било нормално и логично... ЛОПОВИ.. не ви идам у црква више бе... атеист ке станам... ке го одбијам господ од моите убедувања за негово постоење... господ сигурно несака пари од сиромаштија да се собира...

Ако овие црепојве те разубедуваат во вербата си ја немал ни претходно, no offense
New blood of old school

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2573 на: 05 Март 2015, 20:00:16 pm »

Ако овие црепојве те разубедуваат во вербата си ја немал ни претходно, no offense

зашто лушето немаат верба во законите? затоа што неговите претставници се понашаат како они да се законот а не интрепретатори... исто е и со црквата.. мојата верба кон црквата ја разљуљуваат и разнебитуваат неговите директни претставници... луѓе кои учеле и наводно го посветиле животот на бога....

инаку во комшии имам попови.. во иста зграда сме, исти влез... го гледам збеснотилакот нивни со парите... секој ден...  со парите од народот што ги даваат за у црквата... а онаму во лисиче 5 години се гради срквата уште кров нема... онаа во аеродром 15 години е како се гради, пуштена е ама уште не е готово... а со свештениве лица незнаат што да прават со парите...

а да прашам... зашто го преќутеа поскапувањето на свеќите?  порано имаше и за 2 и 3 денари свеќа... сега нај евтината е 5 денари и треба да ти биде срам таа да ја купиш... следната е 10 денари...  си купил некад само 1 свеќа кога идеш у црква? јас под 10-тина не сум никад...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14391
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2574 на: 05 Март 2015, 20:11:33 pm »
Jas nikako nemozam da ja povrzam crkvata potocno popovite so Bog...Verbata nitu crkvata nitu popot moze da ti ja dade ili odzeme...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2575 на: 05 Март 2015, 20:14:13 pm »
Од попови кај нас ги признавам само католичките, кај нив нема вакви глупости како кај православните.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2576 на: 05 Март 2015, 20:24:42 pm »
Кој ја поврзува верата со поповите и институциите, кој во своето име го вметнале зборот Црква, е во тешка заблуда, поевтино ќе пројдете ко јеховини сведоци ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #2577 на: 05 Март 2015, 20:28:28 pm »
си купил некад само 1 свеќа кога идеш у црква? јас под 10-тина не сум никад...

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6676

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43937
  • Il Moderatore
« Одговори #2579 на: 05 Март 2015, 21:45:05 pm »
„Логично било да се зголемат цените на услугите на црквата во време кога расте стандардот на граѓаните, изјави за 24 Вести, владиката Тимотеј, по реакциите за новиот тарифник на Македонската православна црква - Орхидска архиепископија.“

Ова е повеќе од доволно за на сите да ви биде јасно..

Мене ништо не ми изгледа за срамење тука. Сакаш услуга - се наплаќа. Ако не ви се свиѓа, одете кај конкурнцијата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.