Јас да споделам мое исксутво со Oryix, активирано преку А1. Додека го возев Пунтото на татко ми, се деси да не сака да запали (после се испостави сензор на радилица). Ми текна дека имав ваква апликација, свртев ама никој не ми се јави. Беше ладно, не ми се чекаше неопределено време, се јавив во АМСМ, прво пратија мобилна екипа да провери, не успеаа да ја стартуваат колата, сервисерот мислеше дека е до пумпата за гориво. Дојде шлеп, дечкото што дојде беше стварно коректен, ми кажа дај прво да видиме дали можам да ја стартувам, па ако ја стартуваме откажи го повикот да не даваш пари за шлеп. Проба и он, ама неуспешно. Шлеп до мајстор 1500 денари и после пишав веќе, се среди колата.
Ме копкаше зошто не ми се јавија од Oryx, дента пак свртев и оп ми се јави еден дечко, како да сум го разбудил од спиење а 15:00 часот беше. Му кажав дека веќе сум се снашол со АМСМ и што ќе правиме сега, ми кажа дека сега не можам да правам ништо, бла бла.....
Кога не успеав да ги добијам, активирам Drive angel, за недај боже сообраќајка, мислев побрзо ќе ме контактираат и тоа ми беше активирано до следниот ден, кога ми се јавија од Oryx да прашаам што е проблемот, приликата ја искоридтив да се пожалам на услугата, дечкото беше културен и ме посоветува да поднесам приговор.
Поднесов приговор, во прилог со скриншот од повици спрема Oryx, фактура од АМСМ и трансакциска сметка. Доставив податоци после и за сопругата, зошто она ми го активира на мое име, со мој тел број и на крај ми ги рефундираа парите што ги дадов на АМСМ за шлеп.