Автор Тема: ПОМОШ: некој близу кисела вода со кабли за стартување?  (Прочитано 7265 пати)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Одг: ПОМОШ: некој близу кисела вода со кабли за стартување?
« Одговори #30 на: 14 Декември 2012, 18:10:51 pm »
TDI 170 коња луд си!

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6601
« Одговори #31 на: 14 Декември 2012, 18:14:36 pm »
Луѓе Cuore Sportivo ме спаси :D должен сум частење.
Човекот дури и каблите ми ги остави привремено да не ми притребаат пак
ФАЛА Царче!!! :)

Ја извозив сега малку и нема гајле сега пали одма, само сега едно се прашувам, дали да го извадам акумулаторот и пак да го ставам на полнач да стои цела вечер пошто надвор на ладново мислам дека утре сабајле пак ќе ме заебе нема да пали..
Што мислите?

Сега 2 работи ти остануваат. Одвреме навреме да го подосвежуваш со полначот или нов да си земеш.
Јас мојот го освежувам исто со полнач, еве го 3 години истера, ке истера и зимово, после на лето не е толку опасно, за наредно зимо ке видиме што и како.
Иначе да знаеш и ја сум ти во комшии, горе кај црквата живеам, на 10-15 мин пешки од кај тебе сум

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43650
  • Il Moderatore
« Одговори #32 на: 14 Декември 2012, 18:17:20 pm »
..Мерцедес и Ауди, а може и други возила, имаат акомулатор во багажник. Пежо има оригинал француски клеми, и да сакаш неможе штипки да му ставиш..

Тие што имаат акумулатор во гепек имаат терминали напред под хауба за палење.  

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #34 на: 14 Декември 2012, 18:28:18 pm »
Сега 2 работи ти остануваат. Одвреме навреме да го подосвежуваш со полначот или нов да си земеш.
Јас мојот го освежувам исто со полнач, еве го 3 години истера, ке истера и зимово, после на лето не е толку опасно, за наредно зимо ке видиме што и како.
Иначе да знаеш и ја сум ти во комшии, горе кај црквата живеам, на 10-15 мин пешки од кај тебе сум

Е тоа баш ме интересира, јас пред некое време прашував еден мајстор (демек) и ми рече донеси го ќе го ставеме на полнач, демек така ќе се оправел ама шо знам ја мислам дека колата подобро си го полни он рече колата само го освежува не го полни убаво...?
Како го освежуваш ти? на лето и кај мене гајле нема ама штом залади одма паѓа не држи.
Нов му е мајката ако продолжи вака ќе мора да земам.

Друго шо ме интересираше колку пари ги откупуваат старите во една проданичка тука близо ми кажаа 400 денари одбиваат со стариот. Carner даваат 10% попуст ако го оставиш стариот..

Инаку нов (75Ah) можам да земам SAP или Starter за околу 3700 или Vesna Hybrid 3900..
Некоја препорака?

ПС штом си близо не чекај да доеш за дефект дојди на кафе/пиво... ќе го викнеме и Cuore па и бурек ако треба ќе земам  ;D ;D ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #35 на: 14 Декември 2012, 18:31:45 pm »
Џабе ти е све, купи си нов акумулатор на време! btw ја сум за Весна :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #36 на: 14 Декември 2012, 18:32:56 pm »
освежување-полнење

работата е што на колата и треба доста време за да го наполни акомулаторот,па затоа ти предложиле полнач
наполни го,кога ќе имаш пари купи си нов и готово :)

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #37 на: 14 Декември 2012, 18:36:18 pm »
Штом на ладно одма ти пага, значи нов си бара, си го истерал овој своето.
Јас го ставам на полнач едно 3-4 саати и после тоа да речам 3 недели нема гајле, па после може да појави малку тешко верглање, па пак ке го ставам и така. Иначе мојот полнач полни на 16 волти, ама незнам на колку ампери.
За тоа со откупот, незнам баш колку даваат и како го сметаат отпадиве, како демек ако го раскршиш и го однесеш оловото повеке ке ти дадат отколку ако им го даваш цел.

А ако даваш пиво, ке дојдам  ;D ;D ;D мада бурек и пиво не ми иде  :D

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • www.imagine.mk
« Одговори #38 на: 14 Декември 2012, 18:36:32 pm »
А каков е тој Хибрид? еве за кој зборам
http://didi94.bg/vesna/products/hybrid.html?page=shop.product_details&flypage=flypage_exide.tpl&product_id=491&category_id=7

отворен/затворен систем? каков е подобар?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #39 на: 14 Декември 2012, 18:37:42 pm »
отворен е овој

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • www.imagine.mk
« Одговори #40 на: 14 Декември 2012, 18:42:44 pm »
Штом на ладно одма ти пага, значи нов си бара, си го истерал овој своето.
Јас го ставам на полнач едно 3-4 саати и после тоа да речам 3 недели нема гајле, па после може да појави малку тешко верглање, па пак ке го ставам и така. Иначе мојот полнач полни на 16 волти, ама незнам на колку ампери.
За тоа со откупот, незнам баш колку даваат и како го сметаат отпадиве, како демек ако го раскршиш и го однесеш оловото повеке ке ти дадат отколку ако им го даваш цел.

А ако даваш пиво, ке дојдам  ;D ;D ;D мада бурек и пиво не ми иде  :D

бива бре ако одговара од понеделник некој ден ќе се договореме :)

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #41 на: 14 Декември 2012, 18:45:12 pm »
Епа треба да видам и со смените на работа што како ке бидам, а и кој ден ке ми се падне слободен, слободно можеш и на пп да ми пишеш, доста време сум пуштен во денот на форум. Ете и на куоре ке му пишеш, тамам ке праиме тест он со летни, ја со зимски гуми, итака требаше тест таков да праиме  :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17451
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #42 на: 14 Декември 2012, 20:05:20 pm »
Куоре и од мене имаш частење за ваков гест. Еден од ретките што стварно можам да го наречам човек!

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6796
  • French diamond
« Одговори #43 на: 14 Декември 2012, 20:36:25 pm »
Колку шо памтам 20ден./ кило беше по отпадите за акумулатор. Јас зедов White Horse и да не го заречам трета поларна зима во Битола, пали како првиот ден, плус има 3 год гаранција.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7050
Одг: ПОМОШ: некој близу кисела вода со кабли
« Одговори #44 на: 14 Декември 2012, 20:42:23 pm »
Диневски

Имаш проверено вода дали има во каналите? Џабе го полниш ако фали, може и нешто неубаво да се случи ако го полниш празен со дестилирана вода.

п.с. секоја чест за Куоре !!!
пишав во една тема, пак ќе повторам, внимавајте со пишување на лични и локациски податоци, си требал по ПП да му пишеш локација. Измени го постот.