Автор Тема: Alarm za svetla  (Прочитано 3209 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
Одг: Alarm za svetla
« Одговори #15 на: 09 Ноември 2012, 23:07:03 pm »
Па + ќе земеш од светлата-позиција ,а маса( - ) од прекинувачот на вратата...

Точно така.
Фала Маршер...

Одлично :) Заборавив дека прекинувачот на вратата прекинува негативен пол (маса) :)

Време било да се подсетиш :)

Инаку и оваа шема што ја постирал Маршер е одлична, едноставна и функционална...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #16 на: 09 Ноември 2012, 23:08:18 pm »
А бе последен пат такви прекидачи што не се во брава на Zx-ot видов, скрос ги изумив.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #17 на: 19 Декември 2012, 21:25:55 pm »
Јас на Астрата го имам тоа направено. Таков склоп му дадов и на маршер само да го вгради но незнам што направи. Светлата се палат после 5 секунди од стартувањето на моторот и баш како што некој спомна претходно уредот се активира само ако алтернаторот функционира што значи при неисправен алтернатор нема да можеш да ги запалиш светлата. Има електроника но не е ништо страшно :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Charlie

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
« Одговори #18 на: 19 Декември 2012, 22:02:06 pm »
ја на пракса по електроника правев таков уред уште ми стои дома,, работи али не сум го ставал у кола,али какво само зуење прави

три жици имаше .една на светла,друга у струја ,трета на маса ..

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #19 на: 19 Декември 2012, 22:17:44 pm »
Нема никакво зуење :)
Кога колата работи светлата светат кога не автоматски се исклучени. Ова не го исклучува прекинувачот за светла. Тој си е во функција доколку сакаш да го користиш
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Charlie

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
« Одговори #20 на: 19 Декември 2012, 22:22:21 pm »
Кога колата работи светлата светат кога не автоматски се исклучени. Ова не го исклучува прекинувачот за светла. Тој си е во функција доколку сакаш да го користиш

не зуење,мислев на звукот кој го дава микрофонот..
ова е само аларм јас што го правев,не го искл.прекинувачот.. ова за во случај да ги забораваш светлата да те предупреди

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #21 на: 20 Декември 2012, 00:00:36 am »
Ima DRL moduli. Cinat 20 tina evra i se vrzuvaat na akumulator samo so 4 zici. Plus i minus od akumulator i eden ide na sijalickata za sredno a drugata na sijalickata na dolgo na samite farovi. Znaci ne se pipa nisto po prekidacite i instalacijata na kolata i sekako nema da ima opasnosti. Potrosuvackata vo stand by e pmala od 5 miliampera !!! Extra se. Svetlata sami se palat stom uredot detektira deka sistemot za punenje na akumulatorot e ispraven. A se gasat posle 10 sekundi od gasenje na motorot. Ke ima i nova verzija posle nova godina. Zatoa i sega vekje nema takvi moduli.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #22 на: 20 Декември 2012, 20:11:03 pm »

не зуење,мислев на звукот кој го дава микрофонот..
ова е само аларм јас што го правев,не го искл.прекинувачот.. ова за во случај да ги забораваш светлата да те предупреди
Микрофонот не дава звук, може да е само бузер или звучник... корегирај го одговорот

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #23 на: 20 Декември 2012, 20:44:30 pm »
Па + ќе земеш од светлата-позиција ,а маса( - ) од прекинувачот на вратата...

Вака е кај мене на жутиот , истиот принцип ке го направам и на кабриото купив бузер , кошта 300денари и го има во автокоманда карши ветеринарно , во зградата ниска има продавница за автобуси и таму има бузери