Автор Тема: Чистење на фарови....  (Прочитано 200218 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Чистење на фарови....
« Одговори #495 на: 31 Март 2016, 16:03:53 pm »
Имам проблем со фаровите!

Проблемот е следен:

Фаровите се обложени со некоја прозирна фолија ставана со индустриски фен. Сега таа фолија почна да се лупи на одредени делови и да пука каде што остава траги како да е гребена. Лупењето и пукањето највероватно се случи од изложеност на сонце преку цело прошло лето.

Беа однесени на реставрација но со шмирглање не успеа фолијата да излезе.

Дали има чаре некој друг професионалец да ги среди?

Ако треба и слики ќе поставам.
друже,фолијата се вади за три минути,јас аплицирам PPF филм од 3М,знам како се вади,кај тебе е следен проблем,лакирани фарови,фолија не пука пријателе.А за да се симне тој лак од фаровите,баш и не е лесно,можам тоа јас 100% да ти го средам и фаровите да ги реставрирам како нови,пушти ми слики од фаровите.

Отсутен zlatkor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 216
« Одговори #496 на: 31 Март 2016, 23:32:20 pm »
друже,фолијата се вади за три минути,јас аплицирам PPF филм од 3М,знам како се вади,кај тебе е следен проблем,лакирани фарови,фолија не пука пријателе.А за да се симне тој лак од фаровите,баш и не е лесно,можам тоа јас 100% да ти го средам и фаровите да ги реставрирам како нови,пушти ми слики од фаровите.

Еве тука најубаво може да се види. Иначе дека е фолија лепена со индустриски фен ми беше кажано од човек кој веќе се занимава со чистење на фарови, полирање на коли долги години, нешто слично налик тебе :D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #497 на: 01 Април 2016, 00:06:00 am »

Еве тука најубаво може да се види. Иначе дека е фолија лепена со индустриски фен ми беше кажано од човек кој веќе се занимава со чистење на фарови, полирање на коли долги години, нешто слично налик тебе :D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
da mu kazes na toj sto ti kazal deka e folija olku tanka :) ,malku utre,vtoro folija ne puka,pka lak i se lupi,mozno e i da e lak,ali sepak mislam deka vaka od sliki ne e ni ednoto ni drugoto,se sreduvaat ovie farovi,sum videl beter.Auto Car Care-Prilep

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #498 на: 14 Мај 2016, 17:22:02 pm »
Предлог саглам мајстор за полирање фарови во Oхрид/Струга ?

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #499 на: 14 Мај 2016, 19:28:02 pm »
Верувај, се исплаќа трошокот за пат до Прилеп кај ТЕ-ЕН.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #500 на: 14 Мај 2016, 19:32:54 pm »
Nema potreba do Prilep da se akas. Pobaraj go na fb Naser Mustafa od Ohrida grada e  ( ex prijatel na te-en ) si ja znae rabotata. Naslovnata slika mu e so Sonax sredstva za poliranje ;)

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
« Одговори #501 на: 14 Мај 2016, 19:44:43 pm »
@Прч - Штета што времето не ми дозволува да одам до Прилеп само за фарови полирање, инаку дефинитивно ТЕ-ЕН ми е прва опција. Здравје боже, ке одвојам време за фул дитејлинг таму :)

@Роци - Фала другар на предлогот :)

Отсутен DD Detailing Center

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
  • https://www.facebook.com/dddetailingcenter?ref=aym
« Одговори #502 на: 30 Мај 2016, 22:45:43 pm »
Здраво дечки. Не сме многу активни на форумов, но ве читаме доста :D Се представивме еднаш пред година дена, но со оглед на нашата "активност"  еве уште еднаш. Ние сме ДД Детаилинг Центар, се занимаваме со професионално полирање,детално хемиско чистење, полирање на фарови, реставрација на истите, керамичка заштита...... и уште многу друго, најдобро погледнете на нашата фб страна https://www.facebook.com/profile.php?id=100009103075610 . Отворени за соработка и помош со секого, кога се автомобили во прашање 24/7 сме online :D убав муабет околу симтатииве на 4 тркала никогаш доста  :D
@Ученик ние сме од Охрид, имаш инфо на страната, ако ништо друго барем ке се видиме кој сме :D
П.С Секоја чест за ТЕ-ЕН, МАЈСТОРИШТЕ, поздрав друже и се гледаме за некоја недела.

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
« Одговори #503 на: 31 Мај 2016, 21:37:11 pm »
^ Веќе завршив работа кај Насер, ке се видиме сигурно кога ке дојде време за други зафати :D

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 277
« Одговори #504 на: 04 Август 2016, 15:36:31 pm »
имав к2 темпо па ми текна да пробам демек абразивна била и убаво шо ми текнало.. резултат солиден.
Пред:

Потоа:

Отсутен Ma-Fra Macedonia

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 122
  • www.carwash.mk
    • Велмар Дооел Скопје
« Одговори #505 на: 05 Август 2016, 22:14:14 pm »
"Do it yourself"

Сет за репарирање на фарови

http://www.mafra.mk/HeadlightRestorer
Detailing Store www.carwash.mk
Menzerna Macedonia www.menzerna.mk
Ma-Fra Macedonia www.mafra.mk 
https://www.facebook.com/mafra.macedonia

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #506 на: 05 Август 2016, 22:46:33 pm »
Oдличнo!

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #507 на: 05 Август 2016, 23:02:16 pm »
Ова или има и на Сонакс ваков сет 1000че е, тука некаде се со цената, кое е подобро?  :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #508 на: 06 Август 2016, 08:39:06 am »
Каде го има ова за фаровиве?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #509 на: 06 Август 2016, 09:26:22 am »
Ова или има и на Сонакс ваков сет 1000че е, тука некаде се со цената, кое е подобро?  :)
Сонакс и Желка имаат силант во марамчиња за еднократна употреба, ова има 125мл спрејче силант. Ради тоа би го избрал ова на мафра, инаку и оние на желка и сонакс си бркаат работа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.