Автор Тема: Чистење на фарови....  (Прочитано 200162 пати)

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
Одг: Чистење на фарови....
« Одговори #480 на: 24 Август 2015, 19:56:07 pm »
Свесен сум дека не е ни професионално, ниту пак правилно, но јас на Ксарата пред 2 години ги средував вака фаровите кои беа прилично пожолтени:

Водобрусна П600, па П1000, П2000 и П2500која беше најситна која ја најдов тогаш.
Потоа што полир паста имав тогаш дома, таа ја употребив. Знам дека двете беа на Сонакс, една груба и една фина.
И, добри се веке две години,малце се заматени сега, па планирам да ги средам деновиве пак на истиот начин.
На ист начин ги средив и штоповите и жмигавците на Кампусот.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #481 на: 24 Август 2015, 20:29:02 pm »
a sto sakas da napravis so renco i sto proizvod e toa na renko
Да ги исполирам фаровите,всушност да се позезам малку.Тоа го видов во постот тука и заради тоа го барам.Но ако најдам достојна односно подбра замена ќе земам и друго.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #482 на: 24 Август 2015, 21:37:38 pm »
tebe ti treba edna gruba polir pasta koja ke ja ispolira povrsinata posle brusenjeto i eden vosok koj ke ja zastiti povrsinata posle poliranje  ili ima nekoi polir pasti koi isto taka imaat nekoj procent vosok i koi i poliraat i ja zastituvaat povrsinata [celiot ovoj muabet e za amaterska programa ]..

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #483 на: 24 Август 2015, 21:55:23 pm »
tebe ti treba edna gruba polir pasta koja ke ja ispolira povrsinata posle brusenjeto i eden vosok koj ke ja zastiti povrsinata posle poliranje  ili ima nekoi polir pasti koi isto taka imaat nekoj procent vosok i koi i poliraat i ja zastituvaat povrsinata [celiot ovoj muabet e za amaterska programa ]..
Predlog za nekoja takva

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #484 на: 25 Август 2015, 20:58:18 pm »
imas vo pp

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1998
« Одговори #485 на: 25 Август 2015, 21:53:12 pm »
imas vo pp
Даме ако не е проблем пиши ми и мене предлог за таква полир паста бидејќи го пратам муабетов и го очекував твојот одговор :D

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #486 на: 25 Август 2015, 22:16:19 pm »
Aj pisete tuka,I mene me interesira za pastata :P
Ili ako e secret moze PP
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #487 на: 26 Август 2015, 08:18:22 am »
Jas bi vi predlozil prvo vodobrusno smirglanje I potoa poliranje so pasta Menzrna FG400 ,nema utka,zastita so vosok ili dokolku imate nekoj silant,ova go zboram za amatersko poliranhe od tipot Home made,inaku vo profesionalna raka,korekcija I reparacija na farovi e poobemna rabota,potrebni se specijalni alati,sredstva I zastiti.

Отсутен GameOver

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #488 на: 25 Октомври 2015, 17:32:09 pm »
Дали некој има искуство со чистење на мондео мк1 фарови? Пластиката внатре е пожолтена а надворешниот материјал е стаклен. Не сум се пуштил во авантура да го расклопам, а внатре пластиката претпоставувам дека ќе ја среди паста за заби. :-)

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #489 на: 25 Октомври 2015, 17:47:46 pm »
Како се заштитуваат фарови од испукување, лупење и пожолтување?
Кај мене навечер се гледаат некои ситни точки, линиички кои најверојатно ако не се спречат ќе прераснат во пуукнатини и ќе се излупат фаровите.

Да се земе од Туртле сетот за средување фарови, па да се помине само со тие марамаиците што се нанесуваат на крај?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #490 на: 08 Март 2016, 23:43:20 pm »
Дали некој има искуство со чистење на мондео мк1 фарови? Пластиката внатре е пожолтена а надворешниот материјал е стаклен. Не сум се пуштил во авантура да го расклопам, а внатре пластиката претпоставувам дека ќе ја среди паста за заби. :-)
ама земи Lacalut појако вади.

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #491 на: 09 Март 2016, 07:49:52 am »
ама земи Lacalut појако вади.
e te-en ke se skarame mora da priznaes deka od signal nema pojaka narocito onaa extra white sto e

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #492 на: 09 Март 2016, 09:07:55 am »
Тие пластики шо се внатре можиш комотно да ги извадиш.Другарче пред 10г така си го реши проблемот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен bigM86

• Почетник
  • *
  • Пораки: 39
« Одговори #493 на: 09 Март 2016, 09:52:29 am »
Тие пластики шо се внатре можиш комотно да ги извадиш.Другарче пред 10г така си го реши проблемот.
најубаво прашај во Мида дали ги имаат, јас така го решив проблемот уште одамна, беа  окулу 1000 ден. двете. за полирање нема шанси бидејки се рапави. а ако ги оставиш фаровите без нив ќе ти светат напред само како мали квадратчиња и плус ќе ги заслепуваш одспротива :)

Отсутен zlatkor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 216
« Одговори #494 на: 31 Март 2016, 15:47:58 pm »
Имам проблем со фаровите!

Проблемот е следен:

Фаровите се обложени со некоја прозирна фолија ставана со индустриски фен. Сега таа фолија почна да се лупи на одредени делови и да пука каде што остава траги како да е гребена. Лупењето и пукањето највероватно се случи од изложеност на сонце преку цело прошло лето.

Беа однесени на реставрација но со шмирглање не успеа фолијата да излезе.

Дали има чаре некој друг професионалец да ги среди?

Ако треба и слики ќе поставам.