Автор Тема: Замрзнати сајли од рачна кочница (или проблем со шепите)?  (Прочитано 6136 пати)

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
Одг: Замрзнати сајли од рачна кочница
« Одговори #15 на: 13 Декември 2012, 10:10:47 am »
Не бе луѓе, рачната како да ја нема сега. Слободно можиш да ја движиш изгледа како да нема сајли воопшто. Познато ми е ова. Сонцето е лек но денес тешко дека ќе го има...
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #16 на: 13 Декември 2012, 10:13:03 am »
Профф, тоа е тоа, само кревај нагоре :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #17 на: 13 Декември 2012, 10:21:04 am »
Абе нема кај да се крава појќе. Сега ќе одам под кола да пробам да ги размрдам сајлите и повлечам кон шепите па после да барам нова сајла. Вака неможам ни до сервис да одам
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #18 на: 13 Декември 2012, 11:11:25 am »
Средено на -12 степени :) Кога чекан ќе заигра нема шала :)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #19 на: 13 Декември 2012, 11:18:13 am »
Proff, ја користиш редовно или двапати годишно, пред технички и на самиот технички? Чисто ме интересира.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #20 на: 13 Декември 2012, 11:25:32 am »
Сосема ти го разбрав прашањето. За жал ти го даде и одговорот. А многумина го рекле истото - користи ја цело време и во лето и во зима. Сепак кај мене можи да е комбиниран проблем. Сајла плус шепа. Левата шепа заглавува. Затоа сега со удар ја ослободив и сајлата се затегна

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #21 на: 13 Декември 2012, 11:29:36 am »
Астра Г беше нели? Редовна зафрканција мислам со рачната и шепа комбинација, другарче мое од маало истиот проблем го имаше одамна ама во лето да бидам искрен. Јас досега не паметам замрзната рачна, ама редовната употреба на истата си го прави своето, угорница, паркирање, семафор.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #22 на: 13 Декември 2012, 11:35:21 am »
Сосема ти го разбрав прашањето. За жал ти го даде и одговорот. А многумина го рекле истото - користи ја цело време и во лето и во зима. Сепак кај мене можи да е комбиниран проблем. Сајла плус шепа. Левата шепа заглавува. Затоа сега со удар ја ослободив и сајлата се затегна
Позади имаш добош? Со шприц во самиот добош испрскај уље. (без да го вадиш - така директно) После две возења ќе се размачка убаво и не би требало да имаш проблем со добошот веќе. Ама ако е сајла, не е тоа лек.

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #23 на: 13 Декември 2012, 11:40:01 am »
Шепи се Дени со дискови.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #24 на: 13 Декември 2012, 11:40:34 am »
Ништо. Ама може ќе му се најде информацијата на некој добошлија.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #25 на: 13 Декември 2012, 11:41:19 am »
Дискови се и назад. Оваа астра е со тркала со 5 штрафа.  Поскапата варијанта за одржување. Ќе побарам и шепа нема друго

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #26 на: 13 Декември 2012, 11:41:38 am »
WTF?! Уље во самиот добош?! Зошто мислам дека не е баш добра идеја ова? Мислам, да, веројатно  ќе почне да се врти тркалото, ама кога ќе треба да закочи задните добоши мислам дека ќе бидат бескорисни веќе :)

Инаку, јас редовно користам рачна, ама тоа не ја спаси рачната на алфата која веројатно никад претходно не била користена. Затоа сеа - нови сајличиНа ...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #27 на: 13 Декември 2012, 11:43:45 am »
WTF?! Уље во самиот добош?! Зошто мислам дека не е баш добра идеја ова? Мислам, да, веројатно  ќе почне да се врти тркалото, ама кога ќе треба да закочи задните добоши мислам дека ќе бидат бескорисни веќе :)

Инаку, јас редовно користам рачна, ама тоа не ја спаси рачната на алфата која веројатно никад претходно не била користена. Затоа сеа - нови сајличиНа ...
Да уље во самиот добош. Ова е превентивно - а не откога ќе замрзнат. За да не замрзнат. Нема да има никаква разлика во кочењето, ова го имам правено. (Еве на водно 2 вечери мислам дека добро фаќаше.  ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) )

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #28 на: 13 Декември 2012, 11:45:34 am »
Simo веќе спомнав дискови со шепи се како што спомна и armex. Шепата е многу проста по функција но знае да биди зафркнат проблем. По се изгледа повеќе е шепата како запечена, опругата што ја има во неа неможе да ја врати назад откако ќе притисни на дискот

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #29 на: 13 Декември 2012, 11:47:21 am »
Јасно, јасно :) Јас коментирав на Дени, он подмачкува добоши со уље ;D ;D ;D