Автор Тема: Замрзнати сајли од рачна кочница (или проблем со шепите)?  (Прочитано 6135 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 3997
  • MadaFunker
Одг: Замрзнати сајли од рачна кочница
« Одговори #30 на: 13 Декември 2012, 11:47:25 am »
Средено на -12 степени :) Кога чекан ќе заигра нема шала :)

Значи ги бивало Енглезиве :D

New blood of old school

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #31 на: 13 Декември 2012, 11:48:59 am »
Енглезите? :)
Абе овде во Пингвинсити (читај Битола) се е можно и без Скопско :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #33 на: 13 Декември 2012, 11:51:20 am »
Хахахаха, абе јас ова воопшто не го прочитав, ама кога легнав под колата јасно се гледаше дека тоа е најбрзото и наједноставното решение :)
 Ама за жал мислам дека wd40 или некое слично средство нема да е од корист за проработување на шепата. Можеби вадење цела надвор обработка со антирост, челична четка и подмачкување би било можна солуција. Но, којзнае дали и тоа ќе помоги кога е ова толку чест проблем кај овие коли....
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 3997
  • MadaFunker
« Одговори #34 на: 13 Декември 2012, 11:55:25 am »
Битно си ја средил, wd40 би требало да ја одмрзне побрзо шепата...
Битола Пингвинсити, Кичево вчера беше СибирСити - 19 УПМ
New blood of old school

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #35 на: 13 Декември 2012, 11:55:33 am »
Ако е до шепите, тие се достапни - неможе со топла вода? Или со онакво за брви одмрзнување?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Замрзнати сајли од рачна кочница (или проб&#
« Одговори #36 на: 13 Декември 2012, 12:24:36 pm »
Јазатоа не оставам никогаш о крај крената рачна, за а може да маневрирам. Или бар да пробам. А без рачна никогаш не оставам кола. До сега ми се нема заглавено, што не значи дека нема да се случи. Ама ако има место завлечење назад ќе се пушти.

Отсутен proff

• Редовен
Одг: Замрзнати сајли од рачна кочница (или проб&#
« Одговори #37 на: 13 Декември 2012, 12:27:33 pm »
Јазатоа не оставам никогаш о крај крената рачна, за а може да маневрирам. Или бар да пробам. А без рачна никогаш не оставам кола. До сега ми се нема заглавено, што не значи дека нема да се случи. Ама ако има место завлечење назад ќе се пушти.
Абе јас не ја оставив крената па ја заборавив! Само што ја гибнав вчера дали еден заб крцна и знаев шо ме снајде. Ова не ми е првпат со истиот проблем. И со оригиналната сајла го имав доживеано, еве сега и со заменетата. Затоа и реков дека кај мене е проблемот со шепата. Истата шепа прави проблем и тоа само во зима