Автор Тема: Звук од каиш, на ладно време?  (Прочитано 1409 пати)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6796
  • French diamond
Звук од каиш, на ладно време?
« на: 11 Декември 2012, 14:12:19 pm »
Клабери се јавува еден звук од каишот, при првото палење на ладно време, значи само на температури под 0, кој е прилично гласен. Звучи како правосмукалка и ме интересира дали овај звук треба да ме загрижва? Каишите се сменети пред 4 и пол години или во км 32 000км.  Еве клипче како звучи...

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3820
Одг: Звук од каиш, на ладно време?
« Одговори #1 на: 11 Декември 2012, 14:13:58 pm »
Ролер/затегач ти е отиден некој.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6796
  • French diamond
« Одговори #2 на: 11 Декември 2012, 17:43:42 pm »
Колку е сигурно дека е до нив? Мајстор тешко да ја види, пошто ова се дешава само во утринските часа, кога температурата е далеку под 0. Ако ја повозам малце, звукот се губи.
Која е разликата меѓу затегач и ролер? И дали би имала некаква штета ако е некој од нив отиден како шо вика Саше, или би ја истерала зимата?

Еве како работи на -1, со нормална температура на моторот

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6602
« Одговори #3 на: 11 Декември 2012, 18:16:14 pm »
И кај мене летоска вадеше чуден звук моторот од напред, кога го имаше, кога го немаше, додека беше ладен го имаше, после ке загрееше па се губеше. За таткоми тоа не беше ништо, можел да тера, и летоска на пивофест во прилеп си се скрши затегачот на ланчето, па на 4 ден од пивофест мењавме затегач на ланче, така да ако треба нешто да смениш, смени го со време, баш кога најмалку мислиш, тогаш ке откаже