Автор Тема: CARclub Тест: Volvo V40 1.6 D2 Summum  (Прочитано 23010 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: CARclub Тест: Volvo V40 1.6 D2 Summum
« Одговори #90 на: 10 Декември 2012, 15:43:00 pm »
zatoa sto vo momentov H ne e poevtin od W.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43719
  • Il Moderatore
« Одговори #91 на: 10 Декември 2012, 15:46:27 pm »
Јас имам впечаток дека тестните автомобили се напукани со опрема и со мизерен мотор. Таков беше случајот со Мерц А, Киа Сид, еве и со Волво В40 итн.. Мислам дека кога човек рационално би пазарел (еве да речеме во Мерц и Волво) би избрал барем една класа појак мотор (барем 150-тина кс), а би се откажал од некои џиџимиџи, (на пример од 18“ бандаши и АМГ пакет). Тогаш и погледот на цената би бил друг. Реално, постојат и такви луѓе (жена ми и слични) на кои не би им било битно баш дали има 100кс или 150кс, туку парите би ги дале на други практикалии или подобар изглед, поубава боја итн.

Тхе поинт ис: Не се фаќајте за цената на тестираното возило, цената е „ес тестид“. Згодно е да се наведе во тестовите (како и во многу други часописи) основна и цена на тестираниот модел (чисто како компарација).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #92 на: 10 Декември 2012, 15:48:37 pm »
^ И:

Совет:

Ако може во тестовите да стојат и цените за конкуретните возила со соодветно ниво на опрема.

Чисто за споредба. Го прават тоа повеќе списанија.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #93 на: 10 Декември 2012, 16:53:39 pm »
Веле според мене ништо не и фали на колата,и би ја возел да ја имам,како што си ги возам овие што ги имам..

Абе куоре166,те молам задржи се на алфа вс евритинг елс,пошто подалеку од својот нос не гледате неколку алфаши,секоја чест на исклучоци..
Јас тука не спомнав ништо за Алфа. Само го посочив убаво ,преку ваши постови, двојниот стандард на согледување на работите.

Не се вади,се виде дека незнаеш што значи Summum ниво на опременост.

Другар јас од ништо не се вадам,нит па имам намера тебе да ти објаснувам дали нешто знам или незнам,ти го вмеша голфот во оваа дискусија,никој друг,башка извини,ама искрено ме заболе кур дали и зошто ти би земал волво пред голф,пошто од такви како тебе секоја дискусија на форумов е трошење време а уште повеќе трошење нерви,затоа што во секоја тема се спомнува нешто што нема никаква врска со таа тема..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #94 на: 10 Декември 2012, 16:53:47 pm »
Стратро од секогаш имал вакви информации. Цени без ДДВ, вести од 2002ра, шпекулации од јутуб ;D

...abe guilty as (super) charged.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #95 на: 10 Декември 2012, 16:55:20 pm »
За 33.000 евра, може да се земе 950 кила кобасица и скара со фул опрема.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #96 на: 10 Декември 2012, 17:05:18 pm »
Која е поентата да имаш воздушно перниче за пешак? Да ти бара после тоа оштета? Треба да се стави tazer gun кој ќе го онеспособи пешакот кога е пред возилото за да можеш безбедно да преминеш преку него.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #97 на: 10 Декември 2012, 17:33:20 pm »
Веле според мене ништо не и фали на колата,и би ја возел да ја имам,како што си ги возам овие што ги имам..

Абе куоре166,те молам задржи се на алфа вс евритинг елс,пошто подалеку од својот нос не гледате неколку алфаши,секоја чест на исклучоци..
Јас тука не спомнав ништо за Алфа. Само го посочив убаво ,преку ваши постови, двојниот стандард на согледување на работите.

Не се вади,се виде дека незнаеш што значи Summum ниво на опременост.

Другар јас од ништо не се вадам,нит па имам намера тебе да ти објаснувам дали нешто знам или незнам,ти го вмеша голфот во оваа дискусија,никој друг,башка извини,ама искрено ме заболе кур дали и зошто ти би земал волво пред голф,пошто од такви како тебе секоја дискусија на форумов е трошење време а уште повеќе трошење нерви,затоа што во секоја тема се спомнува нешто што нема никаква врска со таа тема..
Eдонос,ај смири се малце,не како млад мајмун да скокаш за глупости, слободно можеш да не ги читаш моите постови,и чувај си го речников за кај тебе дома, или евентуално за расправии со судите по теренот. Фала на убавите зборови.

-Прво не ти се веруваше дека постои тој голф,па беше дрзок, упорен и јак да ме тераш да ти докажувам,а ич не ми беше тешко да побарам мислејќи дека ќе ја сватиш поентата на целиот муабет,дека не ми е целта споредба на двата модели конкретно,туку фаворизирањето(АКО 33000е е многу за ова Волво,и тоа како е многу за било кој Голф)
-Па потоа се фати за опремата,очигледно незнаејќи дека и Волвото има врвно ниво на опременост само со послаб мотор.
-И откако и тоа ти го кажав, ти паднаа сите претходни постови во вода,па немајќи аргументи се сврте директно со муабетот према мене,а не према предметите околу кои зборуваме,со старата добра фора-Алфисти,иако А немав кажано од Алфа. Малце детски,да неречам-недораснато.

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #98 на: 10 Декември 2012, 17:48:21 pm »
Јас имам впечаток дека тестните автомобили се напукани со опрема и со мизерен мотор. Таков беше случајот со Мерц А, Киа Сид, еве и со Волво В40 итн.. Мислам дека кога човек рационално би пазарел (еве да речеме во Мерц и Волво) би избрал барем една класа појак мотор (барем 150-тина кс), а би се откажал од некои џиџимиџи, (на пример од 18“ бандаши и АМГ пакет). Тогаш и погледот на цената би бил друг. Реално, постојат и такви луѓе (жена ми и слични) на кои не би им било битно баш дали има 100кс или 150кс, туку парите би ги дале на други практикалии или подобар изглед, поубава боја итн.

Тхе поинт ис: Не се фаќајте за цената на тестираното возило, цената е „ес тестид“. Згодно е да се наведе во тестовите (како и во многу други часописи) основна и цена на тестираниот модел (чисто како компарација).

Ете го муабетот за Џулиета, коњи вс глупа додатна опрема.

Дајте мотор бре луѓе !

Отсутен edonos

• Сениор
« Одговори #99 на: 10 Декември 2012, 18:06:24 pm »
@Cuoresportivo166

1.Не ме знаеш,дрзок не сум,а за јак не е проблем можам да ти докажам колку сум.Не барав да ми докажеш ништо,знаев дека постои тој голф со таа цена,и намерно те натерав да го побараш за да увидиш што се тој голф нуди.Во истиот момент кога спомна голф во тема наменета за волво,настанува споредба(така да немој ти сега да се вадиш откако остана сам) помеѓу двата бренда,без разлика дали се премиум или не..

2.Суммум ниво на опременост "БИ ТРЕБАЛО" да е исто ко хајлајн ниво на опременост кај голф,меѓутоа е далеку од тоа(зеро ти ги наброја предностите,не ме терај и јас истото да го направам)

3.Те молам објасни ми како и кој мој пост падна во вода откако ти нешто си докажал.? Се свртев према тебе пошто едино ти се осврна на темава да кажеш како за волво 30к евра се многу за нас,а за голфот не ни се.

А за недораснатоста,било која тема,било каде..

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #100 на: 10 Декември 2012, 18:32:00 pm »
@Cuoresportivo166

1.Не ме знаеш,дрзок не сум,а за јак не е проблем можам да ти докажам колку сум.Не барав да ми докажеш ништо,знаев дека постои тој голф со таа цена,и намерно те натерав да го побараш за да увидиш што се тој голф нуди.Во истиот момент кога спомна голф во тема наменета за волво,настанува споредба(така да немој ти сега да се вадиш откако остана сам) помеѓу двата бренда,без разлика дали се премиум или не..

2.Суммум ниво на опременост "БИ ТРЕБАЛО" да е исто ко хајлајн ниво на опременост кај голф,меѓутоа е далеку од тоа(зеро ти ги наброја предностите,не ме терај и јас истото да го направам)

3.Те молам објасни ми како и кој мој пост падна во вода откако ти нешто си докажал.? Се свртев према тебе пошто едино ти се осврна на темава да кажеш како за волво 30к евра се многу за нас,а за голфот не ни се.

А за недораснатоста,било која тема,било каде..

Тебе Латас татко да не ти е?. Вакви спинови само он може да изнесе.
Многу детски,сега некој треба да поверува дека ти знаеше за тој Голф(и велештрумф виде дека незнаеш па он го најде),дека знаеше и за опремата и дрн дрн да не се вртам во круг.
A ако мислиш дека бев само јас тој,тогаш имаш проблем со резонирање и разбирање. Прочитај ги убаво постовите уште еднаш,има уште неколку само што јас прв го почнав муабетот.

Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен edonos

• Сениор
« Одговори #101 на: 10 Декември 2012, 18:43:18 pm »
Не ме провоцирај,само тоа немој да го правиш..

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #102 на: 10 Декември 2012, 18:43:18 pm »
Еј, ај оладите..

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #103 на: 10 Декември 2012, 20:39:58 pm »
пак голфов измеша сметки у пм. Тешко нас. Барем некој од нас да имаше акции во VW.

Него да се вратам на темава волвото е мнооогу убаво и јако количе. Колата според мене е дискретен премиум. Кога ке се појавиш со Ауди шо знам нели некако Ауди а Волво е така малце подискретно ама секпак скапо убаво скоцкако количе.

А и еден комшија си купил во живо го видов пред извесно време милина

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #104 на: 10 Декември 2012, 20:54:29 pm »
Многу лично почнаја да ги сваќат работите некои членови, прво во темата дешавки а сега гледам и овде. Само ќе ви речам да не бидите/ме толку јаки на форум. Ако не можите да се разберите вака со дискусија и коментари, воздржете се од коментирање некое време, дури ви помини нервата... а не јак сум ова она, ако сакаш ќе се пресметаме и слично.
п.с Не мислев само на Едо или Куоре166, туку општо за сите клабери.