Автор Тема: Лоповлук низ Скопје..  (Прочитано 221008 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #615 на: 12 Мај 2013, 21:45:55 pm »
Доколку види човекот од обезбедување дека е пробиено влезено он што превзема е повикување полиција.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4114
« Одговори #616 на: 12 Мај 2013, 21:46:30 pm »
Не дај боже ја викам да го видиш дур ти краде некој,или ти или он ќе биде целата работа. Обично тие што крадат се бивши затвореници, убијци,наркомани и сл. ,најчесто имаат оружје со нив. Ја викам поарно да не го видиш... за нешто што вреди 100 евра можеш да наебеш за цел живот,или затвор или на гробишта...

+1

За Велигден вечерта ми упаднаа. Се што помислив, арно не го затекнав, веројатно јас ќе го искркав во adrenalin rush. Во Америка прво што ќе те подучат ако ти дојде некој со барање да му го дадеш новчаникот - дај му го. И кај нас е така веќе.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #617 на: 12 Мај 2013, 21:46:48 pm »
Во врска со законот што го спомнавте за Канада. Имам слушнато дека и кај нас е така, нека ме поправат правниците ако грешам.
Еден наркос пљачкаше низ комшии во 8 саат сабајле и кога го фатија во 5-6-тата куќа, го врзале и викнале полиција. После им сереле демек му скратувале право на движење.. Па незнам што кур да му прават? Да му стават ракија и да му речат- Чекај дечко, сега ќе дојдат да те соберат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #618 на: 12 Мај 2013, 21:47:50 pm »
Доколку види човекот од обезбедување дека е пробиено влезено он што превзема е повикување полиција.
Имаш и паравоени „агенции“ ако сакаш посериозна заштита... Ама мислам дека немаме толку потреба.

Генерално ако зимаат нека зимаат. Ти имај си бекап на податоците и тоа е тоа.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4594
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #619 на: 12 Мај 2013, 21:48:33 pm »
Еве нешто од пред 3-4 недели во Скопје, повредениот ми е вујко, за среќа сега е добро, но ваква провала не му е прв пат во дуќанов, пред 10тина години кркнаа продавачка :S.
http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/113009-Krvav-obid-za-grabez-vo-tobako
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #620 на: 12 Мај 2013, 21:50:25 pm »
Па да...Ако треба и салата и мезе да му ставиш...
Просто правило...
Во демократска земја, арамилак колку сакаш...
Во оние не демократските, нема крадење...
Иди во оние Саудиска Арабија, Ирак, Иран, Палестина итн итн нека те фатат како крадеш....
На времето и во Турско било така...
Те фатат ли да крадеш, сечење рака...
Те фатат пак, колецот и на камени мост...
Па да видам после дали некој ке сака да биде храна за гавран или ке сака поштено да си го заработи лебот, па макар и носел куфери од железничка до стан и тоа пешки...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112
« Одговори #621 на: 12 Мај 2013, 22:05:34 pm »

Ако се уклучи алармот, човек пракаат од агенцијата. Јас еднаш по грешка го стиснав копчето и само човек дојде од агенцијата.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #622 на: 12 Мај 2013, 22:08:23 pm »
Jas, ako nacekam kradec da mi krade po doma, ima da go ubijam i da go zakopam u nekoja planina. Pleme mu jebam. ;D

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4594
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #623 на: 12 Мај 2013, 22:11:30 pm »
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #624 на: 12 Мај 2013, 22:16:51 pm »
^Taka treba... Svaka cast za dedoto...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #625 на: 12 Мај 2013, 22:20:19 pm »
Да ти е*ам државата, треба медал да добие што спасил човечки живот!

По сила на законот, полицијата против старецот поднесе три кривични пријави, за убиство, за обид за убиство и за нелегално поседување оружје.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #626 на: 12 Мај 2013, 22:55:35 pm »
Еве нешто од пред 3-4 недели во Скопје, повредениот ми е вујко, за среќа сега е добро, но ваква провала не му е прв пат во дуќанов, пред 10тина години кркнаа продавачка :S.
http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/113009-Krvav-obid-za-grabez-vo-tobako

Кога ќе го прочитам она „Полицијата трага по сторителот“ ми се дига косата на главата. Полицијата курац трага. Баш ја заболе нејзе, не работи ни на процент ни на учинок. Ништо не работи полицијата тотално е корумпирана.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
« Одговори #627 на: 12 Мај 2013, 23:04:36 pm »
Taka e brat. Totalno si vo pravo. A sto se tice korumpiranosta, pa mislam i deka ne e bas do toa... Povekje e poradi mrzata sto policijata ja bie... Denes sve se vrabotuva dali po partiska kniska, dali po rodninska vrska... Katastrofa.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #628 на: 12 Мај 2013, 23:07:24 pm »
Па корумпираност не значи само подмитливост или организирање на криминал. И мрзата и негрижата го прават истото. Инспекторот треба да работи и тоа да се испоти за да сработи. Полицаецот треба да ги отвори очите и ушите и да преземе дејствија кога треба. А го знаеме менталитетот на полицајците кај нас. Стани сабајле рано и чекај да се стемни да си дојдеш дома и да си легнеш. Никој не те мери, никој не те оценува, државна плата легнува на сметка. Ако некој беспомошен нешто ти мрчи тогаш смееш да го истепаш и испцуеш, пошто си полицаец нели и толку. Корумпирана полиција значи полиција која не си ја врши работата најопшто кажано од оваа или онаа причина. Кај нас токму тоа се случува.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #629 на: 12 Мај 2013, 23:09:18 pm »
Случка...Работиме со колегава во Битола...Неуромедика...
Додека работиме во машинска соба, каде што има магнетно поле од 1 тесла, не смееме да имаме никаков метал со нас...Значи се метални предмети извадени од нас, нормално и телефони...Моите во ташниче оставени во операторска соба, на колегава телефонот на маса оставен...Значи тоа е соба каде што Ртг техничарот седи и работи, односно снима...
Во меѓувреме додека ние сме работеле, во НМ влегува еден момак (подоцна го гледавме на камера) и тргнува накај пултот каде што работи секретарка. При влегувањето фрла поглед накај масата на која се наоѓаат стварите и нели се движи накај пулт. Одеднаш се повраќа назад, го зема телефонот и излегува... :) Се ова се случува во рок од 10 минути додека да сватиме дека го нема телефонот на колегата...
Одма реагираме, односно колегава вика а бе ми го нема телефонот!!!
Се крева галама, а менаџерот вика сеа ке провериме...Се е под камера!!!
Се враќаат снимките и се препознава дечкото кој е познат наркоман во Битола, под прекарот МАГЛАТА :)
Со снимките одиме во полиција, пријавуваме и им викаме еве ви ЦД со снимки за сторителот. Го има на камера, му се гледа фацата...
И пази, добиваме одговор:
Ние ништо не му можеме, бидеќи не сме го фатиле на лице место...А еве колегите ке пробаат да го најдат, но доколку не го најдеме телефонот кај него, не можеме ништо...
МОЛИМ????
И сега?
А видеово како доказ???
Вика мора да ни го достават од службата директно, официјално, мада не  е некој доказ...ц ц ц ц ....
Свашта...
А бе им викаме, ене го онде на Широк Сокак, кафе пие...Одете..
Не не, не може така...Си има постапка...

И ете колку функционира полицијата, + со доказ!!!
Истиот ден им доставивме и фактура за телефонот дека е регуларно купен и дека е во сопственост на колегата, женаму по факс ни прати копија од сметката и имеи бројот, наводно коа ке се вклучел да го бараат по службена постапка...
Глупости на квадрат...
Понаредниот ден, колегава му даде 50 евра на посредник за да си го земе телефонот назад, пошто уште првиот ден добивме инфо преку 100 души од битолската таканаречена мафија, клошари, дека ке треба да си го плати телефонот и нема да му го препродадат на друг...
А у телефонот чоеков си имаше слики од детето, и највише ради тоа му беше...

Мизерија....
Ужас и беда...
А Маглата си е пак по улици у Бт. Пазете да не налетате на него :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.