Автор Тема: Лоповлук низ Скопје..  (Прочитано 220555 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #585 на: 25 Април 2013, 23:00:52 pm »

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #586 на: 27 Април 2013, 02:53:43 am »
не е скопје ама тука в комшии 1 недела со ред крадеа фичо го возеа и го враќаа, ама се познаваше дека е поместувано, вечерава се слушна јак врисок, комшијата(пчелар) го решил проблемо на старио добар начин(сандак со пчели на задно седиште) па полиција ова она цела гужва се напрај

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #587 на: 27 Април 2013, 10:29:50 am »
Хахахахаха браво за комшијата. Само требало и кваката од внатре да ја извади, да неможат да излезат. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #588 на: 28 Април 2013, 10:54:18 am »
Кај мене во улица вечерва направиле р'шум.

На комшијата до мене му ја украле товарната приколица, а од кафанава Сокаче дигнале се што им собрало во приколицата која ја украле од комшијава. Дојдоа џандари и проверуваат сите да не им фалат ствари наоколу.

Сапун? Ова се стрела од прозор во нормални држави.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #589 на: 28 Април 2013, 11:00:05 am »
На некого му требало опрема за кафанче, приколицата е колатерална штета.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #590 на: 12 Мај 2013, 20:04:30 pm »
Почело је почело ...
К'о божемски у реонот на Добри Дол, поточно кај што се викендиците не се крадело ХАХАХА
На комшијата пред месец дена (после толку години) му ја обија викендицата и му собраа кафемат, Плазма и не знам што.
Претходно имам слушнато дела на тој под него му го имаат украдено мотокултиваторот.
На тој до мене му го украле кабелот за струја (50m).
Мене ми ја украдоа Косата, српот и малото косиче. Немаат некоја парична вредност, НО косичето ми беше успомен од дедото, исклучително квалитетно (не се остри со камен - се клепа) и башка беше многу практично. Пријавив во полиција, НЕ заради вредноста, туку за да имаат информација плус дека во овој реон се краде и да превземат засилени мерки. Таа ми рече да идам у Пролеќе да ми направат записник и да си ги побарам работите на пазарот под Кале. Ако препознаам некои, да им јавам и ќе им ги одземат... Па добро бе си викам ја, коа веќе знаете дека таму сите работи се крадени, па дај забраните го овој пазар !!! Сега се плашам да не ми ја обијат викендицата, немам нешто вредно таму, АМА па целиот алат ми е таму - само тој ми вреди, а без него сум како без раце. Изгледа ќе мора да го шетам натаму-наваму у кола, а мрзам коа ми шетаат ствари у гепек ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #591 на: 12 Мај 2013, 20:10:58 pm »
Се обива Џиџи, на дедото во викендицата пилите моторни му отидоа и друг електричен алат. Ѓаол ипол...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #592 на: 12 Мај 2013, 20:15:07 pm »
E тоа е тоа...
Јас имам нов алармен систем кој планирам да го инсталирам одма после работиве и зафатот на куќава...имено станува збор за напон од 110 волти, кој ке биде галвански одвоен од мрежата, преку трафо...Значи кога ме нема дома го активирам на сите прозорци и врати...од надвор нема опасност, но штом се отвори или скрши прозорец, од внатрешната страна има да те лупа и тоа мушки...
Нели, да не испадне дека некој се фатил за квака, а го убило струја...Вака нема никој дома, ,ако некој посакал да влезе, значи насилно пробал, е па умри пи*да ти мате*ина..
Деталите за и околу изведбата ги оставам во мојата глава, бидејќи ако ги пишам на форум, автомацки сам себе се убијал...
Пари дома немам, злато што имам освен бурма виси на мене :)
Дедо/баба/тетка/стрина од странство немам, немам никакво наследство, платата коа ке ја пуштат е у банка и после недела дена свети ко заглавен семафор на црвено се,  а единствено вредно што имам ми е фамилијата...
Нормално повредните работи ми се алатите :) после горните набројани работи...
Единствено може да ми направат штета...Е сега ако направат штета, има да бидат лупани, 110 волти :) Не се 220, но барем има да ги треска :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #593 на: 12 Мај 2013, 20:17:59 pm »
+11111111

браво за идејата, нешто слично ако може да измислиш за крадци на коли, кога ќе седне на возачко седиште да го пецне ;D ;D ;D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #594 на: 12 Мај 2013, 20:24:27 pm »
Јас би ја дигнал на некои 10.000 волти со многу мала ампеража. Да ги тресе да незнаат каде се.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #595 на: 12 Мај 2013, 20:24:50 pm »
Може...Се прави со конвертор од 12 на 220 волти...Заебано е што може типот сам да се убие...Кога ке го спржи струјата, инстиктивно ке реагира и се се улупа у кровот...Тогаш може да скрши врат...
Е сега тој систем  може да го оневозможи, а овој дома не може :)
тој дома работи и без да има струја...многу често крадците се доволно интелегентни, па знаат да направат мајмунлак...Системов може да функционира до 30 дена без никакво екстерно напојување :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #596 на: 12 Мај 2013, 20:33:36 pm »
Подобро сам да се убие него јас да го начекам :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #597 на: 12 Мај 2013, 20:35:22 pm »
Подобро сам да се убие него јас да го начекам :)
Не заборавај да го одвлечкаш во спална прво, пред да му ја збрцаш ногарката од столот во врат.

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #598 на: 12 Мај 2013, 20:37:59 pm »
Јок, друг ми е филмот. Ќе го качам на скали и ќе му речам падни. И ќе паѓа дури неможе повеќе да се качи до горе. После тоа нормално ќе му нанесам повреда која ќе остави трајни последици и ќе го однесам во полиција за да ме пријави.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #599 на: 12 Мај 2013, 20:40:20 pm »
Нели ако е во спална смее да му ги издинсташ изнутриците?