Автор Тема: Лоповлук низ Скопје..  (Прочитано 220310 пати)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
Одг: Лоповлук низ Скопје..
« Одговори #165 на: 21 Декември 2012, 09:19:15 am »
ne e problem voopsto i totalno se soglasuvam so tebe Maci i ne e rabotata sekoj den da mesas malter i ne sekogash ima rabota nie romite sme diskriminirani vo sekoj slucaj i ne sekogash nekoj krade od merak ima nekoi kopili sto kradat za droga i ima nekoj zatoa sto nemoze nekogash da najde rabota so toa rani familija kako i da e cist primer ke zemam od mene sto sekogash koga ke najdam rabota i se javivam davam podatoci i ne kazuvam deka sum rom koga ke me viknat na intervju vleguvam vnatre i facata im kazuva sve i posle toa mi kazuvat ke vi se javime i nisto  posle toa zatoa sto vo ovaa drzava romite se najdiskriminirani.

те разбирам,затоа и пишав.
треба да се има допир со реалноста а не да се пишува шаблонски.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #166 на: 21 Декември 2012, 09:32:55 am »
Јас кредит само од моите зимам, безкаматен :)

Ако не ми одобрат, штедам.

А ако не можам да заштедам, само фантазирам  ;D

Фотокопир на тебе сум у муабетов...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7239
« Одговори #167 на: 21 Декември 2012, 09:36:44 am »
+1 исто

мислам дека ми е повеќе срам ним да не им вратам рата отколку кога би се задолжил во банка

;D ;D ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #168 на: 21 Декември 2012, 09:50:03 am »
Моите пред 2-3 години додека бев студент ми држеа предавање зашто сум се задужувал кај други, зашто сум земал пари кои не знам дали ќе можам да ги вратам...

А јас земав од мојот помал брат 400-500 евра за амортизери што ми фалеа за Интеграта ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #169 на: 21 Декември 2012, 09:55:54 am »
Он топик аген...

Значи крадење не оправдувам заради никаква причина...Па ни заради нашата посрана држава со посран систем за социјално загрозените луѓе.
Секоја кражба би ја санкционирал со соодветна казна. И тоа најригорозни казни...
Да не ги набројувам, некој ке рече дека сум премногу суров и дека немам вакво или онакво право и бла бла бла...
Меѓутоа гледајќи наназад во историјата...Крадење во време на отоманската империја немало или она што го имало било сведено на минимум...Оние кои краделе останувале без прсти, раце итн...
Конкретни санкции и соодветни мерки кои ке им влеат страв на луѓето во нивната свест е правата мерка...
Мерка затвор не е функционална!
После затвор, знаејќи дека ништо не се случило, освен неколку дена лежење, одмарање и условно пуштање, ништо не се менува...Криминалот се зголемува двојно...
Лоповот си вика...Ништо не ми направија, кој ги е&е...СИ цепам даље...Ако ме фатат, пак ке си полежам, ако не ме фатат ќар сум...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #170 на: 21 Декември 2012, 09:58:25 am »
Он топик аген...

Значи крадење не оправдувам заради никаква причина...Па ни заради нашата посрана држава со посран систем за социјално загрозените луѓе.
Секоја кражба би ја санкционирал со соодветна казна. И тоа најригорозни казни...
Да не ги набројувам, некој ке рече дека сум премногу суров и дека немам вакво или онакво право и бла бла бла...
Меѓутоа гледајќи наназад во историјата...Крадење во време на отоманската империја немало или она што го имало било сведено на минимум...Оние кои краделе останувале без прсти, раце итн...
Конкретни санкции и соодветни мерки кои ке им влеат страв на луѓето во нивната свест е правата мерка...
Мерка затвор не е функционална!
После затвор, знаејќи дека ништо не се случило, освен неколку дена лежење, одмарање и условно пуштање, ништо не се менува...Криминалот се зголемува двојно...
Лоповот си вика...Ништо не ми направија, кој ги е&е...СИ цепам даље...Ако ме фатат, пак ке си полежам, ако не ме фатат ќар сум...

Edinstveni mesto vo svetot kade nema kriminal e Iran. Kriminal i korupcija nema. Se secat race noze za toa :)

Najbezbedna drzava.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #171 на: 21 Декември 2012, 10:34:29 am »
Сале тоа ти што го опишуваш се вика „Рецидивизам“.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #172 на: 21 Декември 2012, 10:37:12 am »
Незнам што е тоа рецидивизам, а и не сакам да знам...
Тоа јас што го опишувам се вика воспитување за невоспитани створења, превентивни мерки и последици од непоштување на закони и правила во една држава :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
« Одговори #173 на: 03 Јануари 2013, 09:08:27 am »
Тазе слика од сабајлево, претпоставувам дека сам не ги вадел....

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #174 на: 03 Јануари 2013, 09:11:27 am »
Хм.. Не ми се верува дека некој што краде бандажи би се потрудил да стави стиропор (или што и да е тоа) за да не се изгребе колата.

Али да, сомнително, сомнително.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #175 на: 03 Јануари 2013, 09:14:14 am »
Уште немате заштитни штрафови? (Какви било)

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3852
  • Боинг 747
« Одговори #176 на: 03 Јануари 2013, 10:15:01 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ваква ситуација имаше на паркингот позади ЈБТ на пасат му беа извадени тркалата од левата страна само и беше оставена колата на две трупчиња и една стара дигалка страшно

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3852
  • Боинг 747
« Одговори #177 на: 03 Јануари 2013, 10:16:04 am »
Уште немате заштитни штрафови? (Какви било)
Имаат лек и за тие гледај да не те намерачат за вадење само :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #178 на: 03 Јануари 2013, 10:26:13 am »
Криптографијата е процес на зголемување на времето потребно за пробивање на одредена заштита. Секој код се пробива. Само потребно е доволно време.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11883
  • Архитект
« Одговори #179 на: 03 Јануари 2013, 10:48:00 am »

http://img27.imageshack.us/img27/7476/imag0292m.jpg

Уфф... немој бе вакви вести од кај мене позади зграда. Се уплашив одма.
Иначе ова купето имаше ббс мислам, сега ќе видиме што ќе има.
Да не е некој како Мартин, во процес на замена на бандажи :)