Автор Тема: Најдоверливи модели и/или марки  (Прочитано 216384 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Најдоверливи модели и/или марки
« Одговори #255 на: 12 Септември 2011, 00:50:16 am »
Стратро веќе кажа зашто R, RS3 и RS4 не се конкуренција, па нема потреба од повторување... Golf W12, не е баш ни маргинално практичен како EVO, пошто наместо задна клупа и пола багажник, има мотор, и не е со погон на сите тркала, така да, комотно отпиши го и тоа. Башка, не знам дали и колку е лесно достапен за купување, пошто колку што знам, тој Голф беше за галење на егото на VW ентузијастите на Worthersee.

Ако испадне Jetta R, со околу 300 КС, и погон на сите тркала, тогаш ќе може да се рече дека VW има конкурент на EVO, пошто иначе нема.
Potpis!

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #256 на: 12 Септември 2011, 01:05:33 am »
Стратро веќе кажа зашто R, RS3 и RS4 не се конкуренција, па нема потреба од повторување... Golf W12, не е баш ни маргинално практичен како EVO, пошто наместо задна клупа и пола багажник, има мотор, и не е со погон на сите тркала, така да, комотно отпиши го и тоа. Башка, не знам дали и колку е лесно достапен за купување, пошто колку што знам, тој Голф беше за галење на егото на VW ентузијастите на Worthersee.

Ако испадне Jetta R, со околу 300 КС, и погон на сите тркала, тогаш ќе може да се рече дека VW има конкурент на EVO, пошто иначе нема.

Тоа го зборев само ме мрзеше многу да пишувам ;D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
« Одговори #257 на: 12 Септември 2011, 04:22:29 am »
Дени ама на ова не му работат прекидачите внатре, ни клима ни фарови, ни ништо, али битно 640 коња има.
Тоа ти е како она со моето поло, гомно од кола али битно знак на фауве има.

Falanga го направиле гољфот за 8 недели, и самиот VW си вика дека е избрзано производство ...
Колата има проблеми со кривини, на право(драгстер) Евото ке го јаде ..

Лично не би купил кола купе, која зад мене има мотор, освен Audi R8 ...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #258 на: 12 Септември 2011, 08:13:44 am »
Дени ама на ова не му работат прекидачите внатре, ни клима ни фарови, ни ништо, али битно 640 коња има.
Тоа ти е како она со моето поло, гомно од кола али битно знак на фауве има.

Falanga го направиле гољфот за 8 недели, и самиот VW си вика дека е избрзано производство ...
Колата има проблеми со кривини, на право(драгстер) Евото ке го јаде ..

Лично не би купил кола купе, која зад мене има мотор, освен Audi R8 ...

Ја искинавме темава ама ај...

Томи, Голфов има 3х повеќе цилиндри, 2х повеќе турбини, и повеќе од 2х повеќе сила од EVO... Мислам дека би било срамота ако на драгстер изгуби од EVO-то, зарем не?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #259 на: 12 Септември 2011, 09:18:46 am »
Ja расчитав темава, некој спомнал дека VW немал одговор за Ево-то, иако не е специфицирано во која смисла, па си го кажав своето очигледно мислење за драгстер ...
Вo W12 е ставен мотор од Bentley Continental GT, но сепак, е излезен како VW производ ...
Сега проГлем било што Гољфов не е во сериско производство, само еден има произведено, потоа што не е 2000 кубика, нема задна клупа итн ..

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #260 на: 12 Септември 2011, 09:33:25 am »
Ja расчитав темава, некој спомнал дека VW немал одговор за Ево-то, иако не е специфицирано во која смисла, па си го кажав своето очигледно мислење за драгстер ...
Вo W12 е ставен мотор од Bentley Continental GT, но сепак, е излезен како VW производ ...
Сега проГлем било што Гољфов не е во сериско производство, само еден има произведено, потоа што не е 2000 кубика, нема задна клупа итн ..

Па стави едно седиште на ракета, тури и напред VW лого и најбрзо ке биде на драгстер...ако не одлета?

Евото е кола, а тоа што вие го зборите од VW e само играчка за хранење на суета.

Не се споредливи ни мерливи едното со другото...едното е испробано, функцинално и употребливо и оди во сериско производство а другото е едно големо...НИШТО!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #261 на: 12 Септември 2011, 10:06:02 am »

Па стави едно седиште на ракета, тури и напред VW лого и најбрзо ке биде на драгстер...ако не одлета?

Евото е кола, а тоа што вие го зборите од VW e само играчка за хранење на суета.

Не се споредливи ни мерливи едното со другото...едното е испробано, функцинално и употребливо и оди во сериско производство а другото е едно големо...НИШТО!
Да се надоврзам на спортекс: И + цела оваа дисусија за некој прототип и неговите „можеби“ достигнувања немаат везе со доврерливоста на некое возило (темата).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #262 на: 12 Септември 2011, 10:12:13 am »
Јас се кладам дека тој Фолксваген има ужасни возни својства.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #263 на: 12 Септември 2011, 10:24:43 am »
Па тој е прототип,не треба да има убави вожњи особини туку треба да биде брз :)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #264 на: 12 Септември 2011, 10:46:11 am »
Добре де дечки, АКО гољфот влезе во сериско производство, нормално дека би имал подобрени возни својства ...
Според перформансите, сигурен сум дека НИШТОТО е одговор за Евото во тркачка смисла ...

Во секојдневна употреба, нема споредба, Евото е прва опција ...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #265 на: 12 Септември 2011, 10:56:17 am »
Jetta AWD vs EVO..toa e veke prava sporedba.
Na EVOTO cenovno moze da mu konkurira samo Insignia OPC, 325 KS i 4x4, no covek sto kupuva EVO ne ni poglednuva Insignia..i obratno. :)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #266 на: 12 Септември 2011, 11:07:26 am »
Ценовно да, али е драстично поголемо и потешко возило. Конкурент на Инсигниата би бил Passat R36, али и тој не се произведува веќе.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #267 на: 12 Септември 2011, 12:09:35 pm »
Ценовно да, али е драстично поголемо и потешко возило. Конкурент на Инсигниата би бил Passat R36, али и тој не се произведува веќе.
Ќе искочи Пасат R од новите со стандард 2000цц  280кс мотор. Ако тоа е задоволително...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #268 на: 12 Септември 2011, 12:12:50 pm »
Ќе искочи Пасат R од новите со стандард 2000цц  280кс мотор. Ако тоа е задоволително...

Се крчка официјално? Со 4motion претпоставувам? Уште да е Passat CC R... Мх мх мх :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #269 на: 12 Септември 2011, 12:28:45 pm »
Ќе искочи Пасат R од новите со стандард 2000цц  280кс мотор. Ако тоа е задоволително...

Абе дека ќе искочи не верувам ;D ама можно е да се појави во серија кај VW, не велам не...ама о том потом...кога ќе излезе тогаш...!

Дотогаш...just dream!  ::)
« Последно менување: 12 Септември 2011, 12:31:34 pm Sportex »