Samo na forumov najdoverlivi se francuskite i italijanskite. 
Не глеам дека некој ги промовира италијанските како најдоврерливи (за разлика од на пример германските)

Еве малку подетални бројки вредни за анализа:
http://www.thisismoney.co.uk/money/cars/article-2432990/Top-best-models-passing-MOT-years-purchase.htmlТука убаво може да се забележи дека VW има ист процент како Alfa Romeo, ама ако ја погледнеме просечната километража, ќе видиме дека иако Alfa се расипува во ист процент возила, просечната километража е дупло поголема!
Впрочем, ако ја видиме табелата, ќе видиме дека единствено Alfa има висока километража, што доведува до два заклучока за мене:
1. Алфа е аутото што се вози со мерак (од таму и големиот број поминати колмоетери)

2. Кога би имало резултати за расипани возила после изминат број километри - а не години, тогаш алфа би била далеку погоре на листата. Или, кога би имала Alfa Romeo просек од 30-тина илјади милји како и останатите, тогаш би била дааалеку погоре на листата

Има уште една работа која може да се аналзиира: Најдобриот од лошите и најлошиот од добрите брендови, се разликуваат само неколку прпоценти во бројот на возила кои не поминале MOT.