Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 226080 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Совет за часовник
« Одговори #300 на: 16 Октомври 2014, 16:32:25 pm »
Дали ти е навиен 50 пати/круга како што пишува дека треба? Ако работи на слаба навиеност може да бега напред.

Кај него е нормално да бега по +-12 секунди на ден, до 30 секунди на ден максимум.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #301 на: 16 Октомври 2014, 16:40:54 pm »
Не е со навивање, туку е автоматски, со самото движење на раката се навива.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #302 на: 16 Октомври 2014, 16:56:49 pm »
Не е со навивање, туку е автоматски, со самото движење на раката се навива.
Прочитај го упатството прво.

Ако и покрај навивањето пак е брз, тогаш има начини да го успорат не се загрижувај. Во сервис ќе го сторат тоа без проблем. Меѓутоа мора да се осигураш дека и убаво навиен - бега, пред да се сервисира.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #303 на: 16 Октомври 2014, 17:05:11 pm »
Фала Дени, за ова не сум знаел дека можи и така да се навива, а упатство немам, како што кажав одамна е часовников и ништо немам зачувано од неговото пакување. Сега го завртив околу 30 кругови, повеќе не можев многу е незгодно тоа за вртење. Ќе видам до утре колку ќе избега, па ќе го однесам на некој од препорачаните мајстори.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #304 на: 16 Октомври 2014, 17:10:58 pm »
Абе и јас би ги препорачал Божиновски како прв избор, знам дека се сертифицирани и се тоа, дури и типчето од Омега требаше да иде на сертификација и да работи за нив, али нешто не се договорија или како и да беше, не навлагам. Али членот рече дека несака во Божиновски. Патем за промена на батерија на Тисот-от во Божиновски ми рекоа дека ќе ме кошта 2500 денари и сигурно на друго место ке ми ја сменат за поефтино, ама сепак ке одам во Божиновски, јеби га, самиот саат кошта многу повеќе, па не би ризикувал, вака ако нешто се зезне, ке мора да ме обесштетат на некој начин.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #305 на: 16 Октомври 2014, 17:45:13 pm »
божиновски се малце ментални со цените,
сервис за тисот е 9800 денари ?!?!?
за остали нема ценовник, не ни сакам да претпоставам која цена ќе биде,
тој часовничарот карши рамстор ми го препорачаа различни луѓе така да му однесов неколку саати на средување, утре треба да си ги земам па ќе пренесам импресии.
иначе и ремчиња има кај истиов часовничар, околу 300/600 ден се, али ја му се намерачив на едно Hirsch ремче така да ;D
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #306 на: 22 Октомври 2014, 17:19:54 pm »
апдејт за часовничарот тој карши рамстор,

не сум воодушевен воопшто од севкупното искуство со него
-прво, 3 дена ми беа 2 саати кај него, еден Tissot и Ракета(олдтајмер ;D ) прво се договоривме двата да ги полира, и му нагласив ја на тисотот да пази, и да ми го врати ремчето како фабричко (има дел брусан метал, дел полир) и он ми вика да бе нема гајле.
идам после 3 дена кога ми кажа, го пратив дента брат ми да праша до колку работи, му рекол до 7 али денес во 15 за 7 ќе затварал,
брзам ја да стигнам после работа и стигам во 6и 33 живо пиле нема, џабе патот
-идам после 3 дена (бидејќи првиот пат беше во петок, а сабота до 3 работи човекот)
стигам накај 6и 20 и гледам ќерака му почнува да си затвара полека, викам пак порано а, па да да и се смее :/

-часовниците викам да си ги земам, прво ги бара 10 мин не знае кај се, а барањето и е во една фиока во која му се ФРЛЕНИ еден преку друг сите часовници што му ги оставиле 20тина грубо, и девојчево ги претура еден преку друг со голема можност да ги оштети...

ги наоѓа моиве, ми го дава тисотот и ми вика не можеме овој да го исполираме неаме таква полирка за матираните делови, викам баш се договаравме со мајсторот за тие делови, аа вика не сте се разбрале. Жити се

плус на сето тоа, треба уште еднаш да идам да го вратам Ракета-та бидејќи при полирањето на стаклото оставиле едно делче кое заборавиле да го исполираат, уште е матирано
и ќе треба уште еднаш да одам да си го земам, ако успеат да го средат....

така да тоа е 5 пати идење за џабе и полузавршена работа...
нареден пат ќе идам кај чиката тој до божиновски на ул. македонија што е, па ќе пишам импресии и од таму
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #307 на: 22 Октомври 2014, 18:25:51 pm »
Сааат само да оставиш ако некој ти даде препорака.

На мајка ми и зезнаа еден скап часовник купен на времето, требаше тркалцето да и го направат а му ебале мамата. Кај рампа часовничар.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #308 на: 22 Октомври 2014, 18:49:34 pm »
Затоа во MyTime на сервис и чиста работа. А добрата работа ќе си ја наплатат убаво. :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #309 на: 22 Октомври 2014, 19:41:15 pm »
Затоа во MyTime на сервис и чиста работа. А добрата работа ќе си ја наплатат убаво. :)

Не ми се верува дека се саглам, правев муабет за часовник под гаранција мн. арогантно се понашаа, те прават будала...
Таа и тој ми идеше од земја да ги акнам, среќа што не го купив од таму часовникот само ме интересираше што ќе кажат, пак ќе кажам голема среќа имааа!

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #310 на: 22 Октомври 2014, 19:45:38 pm »
За нормални часовници би требало да се добри, мојот го изместија првиот пат. После пак им го однесов на сервис ( се водеше како втор сервис ), уште нешто да се деси и нов ќе си барам. ;D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #311 на: 28 Октомври 2014, 20:30:27 pm »
Горд сопственик на едифис 539, сакам да ја продолжам традицијата пак со редизајнот 539-bk, ме разочара квалитетот на каивчето кое нема тежина како претходното, некако фејк, шупливо изгледа како алуминиум да е.
Највеќе разочарува што сега нема двојно заклучување.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #312 на: 28 Октомври 2014, 21:32:52 pm »
Kako не бе,неќам да ги видам. Им пишав и порака на ФБ да ги обавестам какви идиоти се.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #313 на: 28 Октомври 2014, 21:42:12 pm »
Многу се спори и многу дебилен однос имаат. Само ме интересира кој друг има добар сервис ако треба да го носам саатот откако ќе ми истече гаранцијата?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #314 на: 28 Октомври 2014, 23:27:09 pm »
Моето искуство со MyTime е позитивно, али претпоставувам дека знаат да бидат морони во дадена ситуација.