Автор Тема: Најбескорисна опција во вашето возило  (Прочитано 21648 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: Најбескорисна опција во вашето возило
« Одговори #45 на: 17 Ноември 2012, 02:34:03 am »
Брачед, кола кога се прави се размислува на глобално ниво, а не дали во Гостивар вожњата е 5 мин. На други места во светот врне 2 пати годишно, таму без брисачи да ги испорачуваат? :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #46 на: 17 Ноември 2012, 02:37:27 am »
Брачед, најбескорисна опција е опција која најмалку ја користиш ТИ во твоето возило.
Исто и јас, исто и ФИЦ исто и Симо, исто и Фаланга, исто и остали 1600 члена од форумов што уствари имаат своја кола.

Глуп сум ама не сум дотолку глуп да ми објаснуваш дека кола се праи за глобално ниво.

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #47 на: 17 Ноември 2012, 02:38:24 am »
Можда ми е бескорисен зашто на отворен пат ретко (читај никад) поише од 4 во колата не седнуваат.
Во Гостивар е беспотребно (исто читај глупо) да стаиш појас ко се вози едвај 30 и за 5 минути си стигнал.

Јебига, сељачка средина.

ниту јас не ставам појас за низ град. Инаку кога се деси тоа со кочењето бевме тројца во колата, а јас како помал постојано седев во средината кога се возев назад.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6602
« Одговори #48 на: 17 Ноември 2012, 02:47:15 am »
А пак мене па мирна ми е главата со појасите за задното седиште пошто не ни имам појаси позади, само напред

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #49 на: 17 Ноември 2012, 02:50:56 am »
јас имам, али скриени ми се под седиштето, да не сметаат :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #50 на: 17 Ноември 2012, 03:19:21 am »
Најбескорисна опција е задното светло за магла.

Не си свесен колку има ефект во ситуација кога тој позади тебе има пуштено долги светла

Сте возеле кога има магла, надвор од град? На силен должд, исто надвор од град?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100
« Одговори #51 на: 17 Ноември 2012, 03:40:54 am »
Јасно ми е мене Банза, чисто спомнав уште една добра особина

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
« Одговори #52 на: 17 Ноември 2012, 08:04:22 am »
кај мене најбескорисна опција е подесување на возачкото седиште по висина.друго нешто непотребно мислам дека нема

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #53 на: 17 Ноември 2012, 09:48:11 am »
Џабе гифчиња и сликици изглеа...

Ако седиш зад возачко или совозачко без појас и се случи судар некако ќе те сопрат седиштата освен ако не го откорнеш па дополнително да го догмечиш тој пред тебе. Ама во средина, и да се случи судар со 60 на саат.... ќе леташ со брзина од 60 на саат низ шофершајбна исто како Нико Белик.

Најбескорисна опција е задното светло за магла.
  :o :o :o :o :o

Не си свесен колку има ефект во ситуација кога тој позади тебе има пуштено долги светла

Да си ми жив.

кај мене најбескорисна опција е подесување на возачкото седиште по висина.друго нешто непотребно мислам дека нема

Исто и кај мене во Твингото. Еднаш за проба го подкренав, ги вратив на најниската позиција и никогаш повеќе нема да го употребам.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #54 на: 17 Ноември 2012, 10:17:13 am »
Кога идам по некој румби тумби пат, обично на излет, знам да го подкренам седиштето да имам пообра прегленост, да не фатам негде.

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1841
« Одговори #55 на: 17 Ноември 2012, 10:22:27 am »
1. Go Home - опцијата, еднаш ја имам уклучено, да видам како функционира само, и толку.

2. Жабиците во гепек, за врзување на разни ствари со врвка некоја, никогаш ги немам употребено.

3. Амбиенталното осветлување (слаба насочена жолта светлина која стои на ретровизорот и малку од малку ја осветлува централната конзола) - повеќе е фенси изглед отколку потреба, секогаш кога ми треба светлина ја палам сијаличката, мада ова несвесно можеби и го имам користено.

4. Муте опцијата на радиото - секогаш намалувам до крај ако треба па пак попуштам, никогаш не го користам само мутето.

Има уште ама како ќе ми текнуваат ќе ги допишам....

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2705
  • Слобода или смрт
« Одговори #56 на: 17 Ноември 2012, 10:37:13 am »
Најбескорисна работа кај мене ми е надворешниот ретровизор. Го користам само кога треба да се паркирам или да влезам во гаража. А во возење се изместува после 100 метри и исто како да го немаш :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29607
    • CARclub.mk
« Одговори #57 на: 17 Ноември 2012, 10:38:52 am »

Ама заборавате дека има ситуации кога една кола ја возат повеќе луѓе, или кога некој е понизок па му треба да може да го мрдне седиштето горе-доле.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #58 на: 17 Ноември 2012, 10:45:46 am »
Тие „follow me home“ / „go home“ глупости и кај мене ги има на автомобилите. Чиста глупост... Глеам па на (по)новиве автомобили не мора ти да ја активираш, туку автоматски откако ќе ја заклучиш колата, светлата уште одреден период може да ти светат. Или глеам на некои (истите), отлкучуваш кола, целата се расветува ко` новогодишна елка. :)

И стварно, концентрирајте се на глупостите што се вградени, а не на оние работи што лично не ги користите.. :) Ако јас не користам задни седишта, не значи дека се бескорисни.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #59 на: 17 Ноември 2012, 10:47:39 am »
Тие „follow me home“ / „go home“ глупости и кај мене ги има на автомобилите. Чиста глупост... Глеам па на (по)новиве автомобили не мора ти да ја активираш, туку автоматски откако ќе ја заклучиш колата, светлата уште одреден период може да ти светат. Или глеам на некои (истите), отлкучуваш кола, целата се расветува ко` новогодишна елка. :)

И стварно, концентрирајте се на глупостите што се вградени, а не на оние работи што лично не ги користите.. :) Ако јас не користам задни седишта, не значи дека се бескорисни.
Автомастска верзија на фолоу ми хоум ила логика, а мануелната е апсолутна глупост на векот.