Автор Тема: Најбескорисна опција во вашето возило  (Прочитано 24588 пати)

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
Одг: Најбескорисна опција во вашето возило
« Одговори #75 на: 17 Ноември 2012, 14:06:20 pm »
Хаха, Follow me home се закон! и ја не го користам, ама иам видено како го користат :D
Шала на страна, стварно иам забележно неколку идиоти кои се паркираат на ленинова и намерно го оставаат тоа да свети и одат седнуваат у кафиЌ.

има многу коли на кои што се мести автоматски да се вклучува откако ке ја заклучиш колата. Ниту јас не го гледам како нешто којзнае колку корисно, али ми се има наоѓано неколку пати кога не работело уличното осветлување, па да не треба да светам пред мене со телефонот

Отсутен dimitar_bt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 73
« Одговори #76 на: 17 Ноември 2012, 14:54:07 pm »
За нокно време додека возиш, тие од позади да не ти блештат во очи така нешто. Знам мој другар во фелиција има такво и пред 2 години од охрид нокно време се вракавме и тоа го спушташе и креваше во зависност од тоа дали има возило позади нас. Фактички го менуваш аголот на ретровизорот
Не, не е тоа,знам за кое велиш ама не е тоа,ова е прицврстено на кровот не на ретровизорт и кога го пуштатш нема врска со аголот на ретровизорот.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #77 на: 17 Ноември 2012, 15:12:51 pm »
Фолоу ми хоум мене ми се покажува ултра практично кога одам во викендичка. Од гаражата кај што ја оставам колата (каде е ултра темно дур да стигнам до делот што е осветлен не кршам нозе. Најнекорисна опција во кола ми е климатизираната фиока за шише, протокот од климата е доволно лош за да нема поента ни да го отвараш да лади таму. Знам дека не е направено за ладење туку за колку толку одржување на температурата на пијалокот ама не брка работа.

Кај мене во Акордот грч ладен е пијалокот :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #78 на: 17 Ноември 2012, 15:40:43 pm »
За нокно време додека возиш, тие од позади да не ти блештат во очи така нешто. Знам мој другар во фелиција има такво и пред 2 години од охрид нокно време се вракавме и тоа го спушташе и креваше во зависност од тоа дали има возило позади нас. Фактички го менуваш аголот на ретровизорот

Да да за тоа служи ама гајле ти е кај нас нема такво. Таков ретровизор и запалка биле во дополнителна опрема во тоа време и не сите кадети ја имат

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #79 на: 17 Ноември 2012, 17:25:28 pm »
Фолоу ми хоум мене ми се покажува ултра практично кога одам во викендичка. Од гаражата кај што ја оставам колата (каде е ултра темно дур да стигнам до делот што е осветлен не кршам нозе. Најнекорисна опција во кола ми е климатизираната фиока за шише, протокот од климата е доволно лош за да нема поента ни да го отвараш да лади таму. Знам дека не е направено за ладење туку за колку толку одржување на температурата на пијалокот ама не брка работа.

Треба да ставам друга цевка за вентилација значи, ибаче собира шише од 1.5 литри комотно (покрај просторот во фиоката што го има) а 2 литри мааалце со стискање :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #80 на: 17 Ноември 2012, 17:35:03 pm »

И во голф си брка работа. Одржава температура. :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #81 на: 17 Ноември 2012, 18:02:54 pm »
Е, индикација за прегорена било која од двете сијалички на рег. табличка. Зарем е тоа безбедносен ризик, за да ме ремети звучно и визуелно дека едното од двете сијаличиња на регистерска табличка ми рокнале?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #82 на: 17 Ноември 2012, 18:30:26 pm »
или контактот олабавил моментално па зеза.
Кај мене ме нервираше што немам пепелник и запалка, сега па гледам дека мислеле на мене однапред. Престанав да пушам.  ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #83 на: 17 Ноември 2012, 19:35:27 pm »
...Држачите за СОК или шише!

Мислам нема факинг шанса да возам ако ми се отворени тие преградите во Нубирата...а уште помалку во Алфата....Ниту имам навика да ставам сокови, конзерви во такво нешто...ќе ме нервира дур возам! Друго се користам...апсолутно се!

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #84 на: 17 Ноември 2012, 21:03:22 pm »
Во алфата стави сок или слично и иди „искомандувај“ го радиото :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #85 на: 19 Ноември 2012, 15:34:31 pm »
@Bojan да имаш и ти сигурно. изгаси ја колата ба пушти дугачки и изгаси ги, така нешто беше и се палат, светат 30 секунди се гасат сами ;)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #86 на: 19 Ноември 2012, 15:41:45 pm »
ееееејјјјјјјј не сум знаел :)

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #87 на: 19 Ноември 2012, 15:53:55 pm »
Кај голфот стварно немам бескорисна опција сите се корисни,а кај јагуарот има рачна кочница,која што не ни фунскционира..

Како може да нема рачна кочница? И кога треба да ја ставеш колата на нерамно место ставаш камења?

Не бе срце си има П(парк/паркинг),автоматски менувач,не мрда од место..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #88 на: 19 Ноември 2012, 16:14:06 pm »
Веројатно опцијата на палење на светлата кога ја отклучувам колата навечер ...
Дур да влезам и да седнам, веќе се изгасени, и пак ги палиш на возење ...
Таман да ти цркне модулот од 200-300 Е :).

Убаво за око, функционалност 0.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #89 на: 19 Ноември 2012, 18:03:20 pm »
Рачна на копче ми е некако безвезна опција...

Мнооооооогу побезбедно се чувствувам кога имам степени на контрола на рачната...