Автор Тема: Најбескорисна опција во вашето возило  (Прочитано 21647 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29607
    • CARclub.mk
Одг: Најбескорисна опција во вашето возило
« Одговори #60 на: 17 Ноември 2012, 10:49:56 am »
Фолоу ми хоум светлата неколку пати ми се покажале како практични, особено кога одам некаде надвор од град, и треба ноќе да отидам од кола до некаде а нема улично осветлување.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #61 на: 17 Ноември 2012, 10:53:40 am »
Си ја користиш колата како рачна батериска лампа... Корисно! ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29607
    • CARclub.mk
« Одговори #62 на: 17 Ноември 2012, 10:55:57 am »
Тоа е поентата на фолоу ми хоум, рецимо ако имаш куќа ко у амерички филм и ја оставаш куќата пред гаража или на driveway па идеш 20-30-50 метра до дома, да ти биде осветлено.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #63 на: 17 Ноември 2012, 10:57:38 am »
Пошто канделабра не е опција... :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
« Одговори #64 на: 17 Ноември 2012, 11:21:17 am »
за мене бескорисна работа е упаљачот за цигари.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #65 на: 17 Ноември 2012, 11:48:13 am »
Кај голфот стварно немам бескорисна опција сите се корисни,а кај јагуарот има рачна кочница,која што не ни фунскционира..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6602
« Одговори #66 на: 17 Ноември 2012, 11:51:02 am »
Најбескорисна работа кај мене ми е надворешниот ретровизор. Го користам само кога треба да се паркирам или да влезам во гаража. А во возење се изместува после 100 метри и исто како да го немаш :D

Еј и кај мене е истата ситуација, ама ако возам побрзо од 80 km/h и тогаш левиот ретровизор скрос надоле ми пага :D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #67 на: 17 Ноември 2012, 12:12:27 pm »
кај мене најбескорисна опција е подесување на возачкото седиште по висина.друго нешто непотребно мислам дека нема

Ама заборавате дека има ситуации кога една кола ја возат повеќе луѓе, или кога некој е понизок па му треба да може да го мрдне седиштето горе-доле.

Кај мене доста корисна излезе од кога го научив стариот да ја користи. Сега не мора да ми го изместува седиштето во сите правци туку само го крева, јас си го спуштам и е таман.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #68 на: 17 Ноември 2012, 12:33:57 pm »
Хаха, Follow me home се закон! и ја не го користам, ама иам видено како го користат :D
Шала на страна, стварно иам забележно неколку идиоти кои се паркираат на ленинова и намерно го оставаат тоа да свети и одат седнуваат у кафиЌ.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2705
  • Слобода или смрт
« Одговори #69 на: 17 Ноември 2012, 12:37:47 pm »
Кај голфот стварно немам бескорисна опција сите се корисни,а кај јагуарот има рачна кочница,која што не ни фунскционира..

Како може да нема рачна кочница? И кога треба да ја ставеш колата на нерамно место ставаш камења?

И само кога сме кај рачна да се надовразам на еден интересен коментар. Кога бев да ја регистрирам колата и таму во автомото сојузот донесоа и инсигнија за регистрација ама со рачна кочница на копче и тој вработениот му вика на тој е добро бе кога сакаш да ја смоташ во некоја кривина со рачна што правеш? а овој онака бледо го гледа оти појма нема што е тоа :D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #70 на: 17 Ноември 2012, 12:41:36 pm »
Па во Опел веќе скоро во сите модели има електрична рачна, и уште на неколку коли забележав. ете и кај Голф 7 има таква...ГЛУПОСТ е за мене, ама ајде ќе се навикнеме. Али, многу ме нервира звукот кој го прави електричната рачна...

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #71 на: 17 Ноември 2012, 13:25:40 pm »
Хаха, Follow me home се закон! и ја не го користам, ама иам видено како го користат :D
Шала на страна, стварно иам забележно неколку идиоти кои се паркираат на ленинова и намерно го оставаат тоа да свети и одат седнуваат у кафиЌ.

Зар имаш во Фиестата фолоу ми ? :)

Отсутен dimitar_bt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 73
« Одговори #72 на: 17 Ноември 2012, 13:49:45 pm »
Кај мене над внатрешниот ретровизор има едно пластиче кое се крева и се спушта.Сеуште не знам која му е намената!

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6602
« Одговори #73 на: 17 Ноември 2012, 13:51:43 pm »
За нокно време додека возиш, тие од позади да не ти блештат во очи така нешто. Знам мој другар во фелиција има такво и пред 2 години од охрид нокно време се вракавме и тоа го спушташе и креваше во зависност од тоа дали има возило позади нас. Фактички го менуваш аголот на ретровизорот

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #74 на: 17 Ноември 2012, 14:02:22 pm »
Фолоу ми хоум мене ми се покажува ултра практично кога одам во викендичка. Од гаражата кај што ја оставам колата (каде е ултра темно дур да стигнам до делот што е осветлен не кршам нозе. Најнекорисна опција во кола ми е климатизираната фиока за шише, протокот од климата е доволно лош за да нема поента ни да го отвараш да лади таму. Знам дека не е направено за ладење туку за колку толку одржување на температурата на пијалокот ама не брка работа.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“