Decki mnogu vi fala za mnogubrojnite odgovori, epten me iznenadivte, ne ocekuvav vakov brz support.
WIFI ima vo blizinata, ali strujata ja kompletno isklucuvam...
Vo hodnikot nema prozor, posto od levata strana se naogase glavnata ulazna vrata, koja sto ja sozidaa ovie denovi. Od taa strana e kukata dobro izolirana posto ima drugi prostorii. Za zal, ne vleguva svetlina, inace ke ostavev eden svetlarnik.
Kukata e stara sepak drzi toplina, odozdola e zatvoren podrum, gorniot sprat go standardno zatopluvat, za sega ne mi treba dodatna izolacija.
Site 3 predloga dovagjat vo predvid, na mene za sega najveke mi se dopagja predlogot so edna 5ka vo koseto na garniturata i da duva niz hodnikot. Samo mnogu mrazam koga se gledat kablovite i cevkite po zidot. Najverojatno ke moze da se stavat pod zid.
Ama koga veke vo toa kose ja stavam ednata vnatresna edinica, togas samo na pola meter moze da se stave i vtorata so multisplit.
A 2x 3,5 (edna vo hodnikot) ke bide izgleda najefikasno....
Ke mora dobro da razmilsam, iako iskustvoto mi kazuva, deka kako i da naravam posle ke se kajam

Jas sum za toshiba ili mitsubishi, iako mojot prijatel me ubeduva da zemam gree poradi negovoto iskustvo i 10 god. garancija. Vidov isto deka ima klimi sto rabotat -20 do 53° i mi go pravat izborot uste potezok.
Za dobra Klima bi dal 60000-80000den
A koja e negativnosta (osven sto e poskapa) ako zemam edna 5ka i ja stavam vo crvenoto kose?
Pozdrav do site Pero