Автор Тема: Греење, ладење, климатизација и се останато околу тоа  (Прочитано 1438604 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
Тетни уште една најмала инвертер клима и ајт!
Вентилатор помага за да го бутне воздухот од дневна во спална, и ефтин за проба, ама ако треба да си со затворена врата - џабе...
Тоа е точниот одговор. Суров, но точен. Дури нема потреба од инвертер, буквално најефтината што ќе ја најдеш.

па мислев дали има поелегантно решение
вака треба клима да ставам за 2 месеци во годината и да гледам две надворешни единици на балкон, не ми иде некако

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
Вентилатор помага за да го бутне воздухот од дневна во спална, и ефтин за проба, ама ако треба да си со затворена врата - џабе...
Тоа е точниот одговор. Суров, но точен. Дури нема потреба од инвертер, буквално најефтината што ќе ја најдеш.

вака треба клима да ставам за 2 месеци во годината и да гледам две надворешни единици на балкон, не ми иде некако

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Другари, што би купиле од климатизери како за 30м2, а да не е преку 30 бона во пари?

Комплетно сум неписмен во темава, не ми ни треба образложение, само што би било добро а да не кошта повеќе од сет гуми за Јеткослав. :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8388
  • Rural fuckin society - we live in!!!
На повеќето модели на Gree имаш 10г гаранција, со тоа што си обврзан да викаш сервисери секоја година да ја проверат и исчистат а со тоа и заверка за продолжување на гаранцијата да впишат во гарантниот лист. И да ти зеемат 800 денари.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

• Легенда
Фала, златен!

Ок е тоа, само да не ГРЕЕ! Треба да лади, потеков како Meat Loaf овде! :D

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 464
Vivax  Aeri и Haier Tundra до 30к

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4194
Другари, што би купиле од климатизери како за 30м2, а да не е преку 30 бона во пари?

Комплетно сум неписмен во темава, не ми ни треба образложение, само што би било добро а да не кошта повеќе од сет гуми за Јеткослав. :)))

Ако се повеќе простории мултисплит.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4029
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Другари, некој да препорача мајстор/сервис парногреач за демонтажа на котел/камин на дрва и монтажа на камин/котел на пелети? Со сите попратни работи што требаат?

Фала. :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
Другари, некој да препорача мајстор/сервис парногреач за демонтажа на котел/камин на дрва и монтажа на камин/котел на пелети? Со сите попратни работи што требаат?

Фала. :D

Чичко Диме - 070 738 427

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Прво пуштање за ладење, пред месец дена ли беше, приметив прокапано од ќошот од внатрешната единица, пребришав и немаше до вчера.

Проверував, чистев нешто иако немаше којзнае што за чистење, водата од саќето си истекува надвор, предниот дел од саќето е прилично чисто, филтрите чисти, колекторот за вода го очистив од нешто малку црнила, ѓубре или кал немаше.

Денес повторно прокапано.
Увидов дека капки се слеваат од позади вентилаторот, фактички од каде излегува ладниот воздух, на неколку места има вакво слевање на капки.
Да не случајно е од запрљаност на задниот дел од саќето?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

• Легенда
Си купил Алфа наместо Голф.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729

Чичо пиши ако си нашол некое решение, и јас сум во исти полемики и дилеми, перипетии/заплети..  :D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Прво пуштање за ладење, пред месец дена ли беше, приметив прокапано од ќошот од внатрешната единица, пребришав и немаше до вчера.

Проверував, чистев нешто иако немаше којзнае што за чистење, водата од саќето си истекува надвор, предниот дел од саќето е прилично чисто, филтрите чисти, колекторот за вода го очистив од нешто малку црнила, ѓубре или кал немаше.

Денес повторно прокапано.
Увидов дека капки се слеваат од позади вентилаторот, фактички од каде излегува ладниот воздух, на неколку места има вакво слевање на капки.
Да не случајно е од запрљаност на задниот дел од саќето?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Вчера направив уште еден обид со чистење на чистото пред да викам сервисер.

Уште еднаш као го чистев колекторот што се наоѓа под саќето сипувајки поголема количина жешка вода од бојлер (претходниот ден веќе го имав очистено).
Ставив чисто шише кај цревото, истекуваше беспрекорно чиста вода.
И саќето го шприцав со пумпица под притисок внимавајки да не направам потоп, ништо гадно не излезе, водата во шишето солза.
Нашприцав со Ајакс за стакло и оставив.

Денес нема подлизнување капки од позади вентилаторот, водата од цревото што истече досега во шишето бистра, ќе видиме понатаму.