Автор Тема: Греење, ладење, климатизација и се останато околу тоа  (Прочитано 1202850 пати)

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 627
  • Сузуки Витариче
Gree Lomo нема на лагер. Ќе стигнат кога ќе заврши штрајкот во Солунско пристаниште.

Имаш за 30k https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=28_56_144&product_id=209984 со еуровент сертификат, и исто таму BEKO за 24.
За околу 25, имаш Haier во Енергија, Midea во Хидросет.

Ако сакаш Vivax т.е. Midea препакувана има за 22000 до 27000 во зависност од опциите/џиџињата.
Исто и ST во Сет се Midea (дури и пишува на нив). Во твојот буџет има неколку модели.

Brand name т.е. најчесто јапонски уреди за моќност од 3.5 почнуваат од 35к па нагоре.
Ѕирни тука по купониве, може ќе најдеш нешто што ќе ти фати око https://zk.mk/coupons/11071
Потпис.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Мидеа се подобри од таквите како нео/мео/квадро, ама во принцип (јас) никогаш не би земал Мидеа кога за слични пари има Гри. Ама пошто во моментов нема (како што објаснуваш)...

Беко наводно се клонови на постарите модели од ЛГ, и се прават во истата турска фабрика. За разликата во пари ипак подобар избор е ЛГ - посебно ако е од корејска фабрика.
Но повторно, мое лично мислење е дека во тој ценовен ранг (еуровент или не) - Гри е убедливо најдобар избор.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
GREE CHANGE GWH09KF-K3DNA6J

и

GREE LOMO GWH09QB-K3DNA1G

имаат слични спецификации. Зошто голема разлика во цената?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 627
  • Сузуки Витариче
GREE CHANGE GWH09KF-K3DNA6J

и

GREE LOMO GWH09QB-K3DNA1G

имаат слични спецификации. Зошто голема разлика во цената?

https://www.airconditioningsalesuk.co.uk/wp-content/uploads/2016/01/2016-Gree-RAC-Catalogue.pdf

На 12 страна е прикажано дека Ломо е 2 класи погоре од Change. Меѓу другото и енергетска класа А+ vs A++.
Потпис.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Киксна Беко инвертерот, не лади, само дува како вентилатор па трепка некоја грешка.

Е сега 5 дена барам мајстори и се е зафатено и никој не те ни става на листа на чекање.
Браво, секоја чест.

Се мислам дали да си купам нова клима со монтажа во цената па да мора да дојде некој да ја монтира или да чекам мајстор до Октомври...?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Jas vo tehnomarket gledav invertet 3.5kw Neo za 23-24K den.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

...имаат слични спецификации. Зошто голема разлика во цената?

Да не разбереш погрешно, ама гледање стриктно спецификации... :)
Толкава разлика во цена е заради акциската понуда (претпоставувам и големата количина што ја земале заради добрата цена).

Ломо е повисока класа од Чејнџ, како што Чејнџ е повисока класа од Кози. Но ако гледаш 2.5 киловатни модели, во моментов цената на Чејнџот ја прави непотребна целата дилема. Ломо не е толку подобар, колку што е поскап во во моментов.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
Според каталогот од Грее, Чејнџ е под Кози т.е разликата меѓу Ломо и Чејнџ е две класи, а според спецификации и не делува толку подобар само шо има некои џиџи миџи опции.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Вертикалната разлика, во распоредот на листање на продукти од каталогот? Според тоа го заклучи тоа?
Ако се така подредени, тогаш редоследот не соодејствува со разликата во класите - којзнае како ги наведувале. Кози е најниската класа на Гри.

Киксна Беко инвертерот, не лади, само дува како вентилатор па трепка некоја грешка.

Се мислам дали да си купам нова клима со монтажа во цената па да мора да дојде некој да ја монтира или да чекам мајстор до Октомври...?

Не избрзувај, можеби нема да е скап сервисот.
Сакаш број од сервисер? Мислам дека баш со Беко инвертори има искуство...

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Може ли некој да ми прати таблица Ексел за пресметка на вентилација, довод, одвод на воздух и сл
ФАЛА МНОГУ
Како пресметка на довод/одвод на воздух? За каква намена ти е просторијата?

Таблица како се пресметува вентилација на магацин, хала, итн.
Во зависност од намената на просторијата и побарувањата на инвеститорот се одредува колку пати во еден час треба да се заврти воздухот. Таблица не сум сретнал...

А за сингл сплит систем според моите сознанија најдобри се новиве Тошиба и Кериер, и се со најголем степен на искористување на ел. енергија.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Вертикалната разлика, во распоредот на листање на продукти од каталогот? Според тоа го заклучи тоа?
Ако се така подредени, тогаш редоследот не соодејствува со разликата во класите - којзнае како ги наведувале. Кози е најниската класа на Гри.

Не избрзувај, можеби нема да е скап сервисот.
Сакаш број од сервисер? Мислам дека баш со Беко инвертори има искуство...
Средив, благодарам.
Фреон имаТ снемало ;D

Е сеа ако не диши пројдовме скапичко. Ако диши, че ни с'еби мамата од корен...

Отсутен MecheTo

• Легенда
Jas zedov Neo inverter za 21K den od tehnomarket pa sega da se montira pa ke vidime so ke bidi.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Jas zedov Neo inverter za 21K den od tehnomarket pa sega da se montira pa ke vidime so ke bidi.

Пиши обавезно како ќе се понаша зимава на греење, ако не ти е проблем.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Zdravje do na zima,ako ostani glavata na ramena ke pisam,a i ne mi e planot da se gream so nea si ima pecka za greenje,taa ke se koristi do kaj 0 stepeni,osven ako ne izvadi nekoi wow performansi.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Климата (York инвертер) малце дува ладно па после прекинува да дува и се затвара перката, и така во круг.

Одприлика што може да и е за да знам колку би ме коштала интервенцијата?