Автор Тема: Греење, ладење, климатизација и се останато околу тоа  (Прочитано 1113838 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Климата (York инвертер) малце дува ладно па после прекинува да дува и се затвара перката, и така во круг.

Одприлика што може да и е за да знам колку би ме коштала интервенцијата?
чита некоја грешка од некој сензор, и автоматски се гаси.. некои така прават, некои отворени остануваат и покажуваат ерор код. пукање со ќорци е да ти каже некој што и е... буквално еден куп работи, најчесто банални...

ја чуваш ли документацијата од инвертоторт? ај расчепкај во документите или по производниот код, провери по нетов дали има приклучок за компјутер. нај често тоа е приклучок за флет кабел помеѓу 2 и 6 линии на комуникација.. не е баш усб приклучок... ако ти е таква, лесно ке го отклонат дефектот, без да нагаѓаат што и е, (зборам за овластени сервисери на јорк).. а ако е без приклчок, е тоа може да биде зезнато...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3084
Ќе го разгледам упатството, ти благодарам на одговорот!

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
Момци мислење за ST клима, обична не инвертер викаат “тошиба“ компресори имале ама не сум слушнал мислење некое...
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8159
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Мора нешто да викаат, инаку ништо од продажбата  :D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
Момци мислење за ST клима, обична не инвертер викаат “тошиба“ компресори имале ама не сум слушнал мислење некое...

Јас земав пред недела дена, 15.000 денари. Сега за сега е топ. ;D :D

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2210
Клабери што сплит клима да барам за ладење на 35м2 чист простор,само за ладење.Дали 12000бту или 18000бту,12000 бту и на Веко и на Грее се по 16990 ден,само дали би била доволни 12000бту.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7892
  • Плинаш!!!
ST воопшто не ги бива. Блиски роднини купија неколку апарати од ST ама ништо не им се погоди. Јас би ги заобиколил.

Отсутен pirat_07

• Легенда
Клабери што сплит клима да барам за ладење на 35м2 чист простор,само за ладење.Дали 12000бту или 18000бту,12000 бту и на Веко и на Грее се по 16990 ден,само дали би била доволни 12000бту.
Секоја клима ќе лади 35 квадрата. Ако сакаш ќе ја лади толку и за тренерки да си облечеш.
Јас би гледал нешто поквалитетно и потивко.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
Одг:
« Одговори #1613 на: 02 Јули 2016, 15:43:25 pm »
Само да не испадне да се 50 квадрата и јаче

Отсутен pirat_07

• Легенда
3,5 киловати Беко ги лади кај мене 86 квадрата со отворени врати.
Не грее повеќе од 25 квадрата.

Отсутен AUDI

• Редовен
Одг:
« Одговори #1615 на: 02 Јули 2016, 16:55:57 pm »
Во спална имам Беко 3.5кв односно 12000бту модел BNAH120/BNAH121,тие 16 квадрати ги прави грч за 3мин.Значи 3.5кв се доволни за таа квадратура уште да се одлучам дали Беко или Грее.

Sent from my SONY XPERIA Z3

Отсутен pirat_07

• Легенда
И после 3 минути ја гасиш...

Јас клима така не работам. Си пее на 25 степена од Јули до Октомври. После пее на 30  :)

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2845
И после 3 минути ја гасиш...

Јас клима така не работам. Си пее на 25 степена од Јули до Октомври. После пее на 30  :)
ахаххааа.....

Отсутен pirat_07

• Легенда
What бе?

Отсутен AUDI

• Редовен
Препорака за камин   (не вградлив на дрва) со мин. 6кв тополотна моќ со зрачење за загревање  на 35м2 простор и мин 10кв топлотна моќност предадена на вода(две соби од 15м2,предсобје 8м2,регистар во вц и бољер 100л со два изменувачи кој е поврзан на 2.5м2 панел),односно мин.16кв се на се.Рустикот на алфа-плам не ја задоволува топлотната моќ предадена на водата,според пресметките потребна ми е мин.8кв а рустикот дава 7кв.

Каминот ќе стои  во просторија дневна-трепезарија-кујна и не сакам да имам радијатори во истата.

Фасадна изолација сега за сега немам,но во план е за некоја година да се става.

Имало најава дека алфа-плам оваа есен ќе понуди нови модели на камини,има нешто такво или не?
« Последно менување: 09 Јули 2016, 12:52:32 pm AUDI »