Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
126 (71.6%)
Новус
15 (8.5%)
Мармил Монт
12 (6.8%)
Кар Систем
15 (8.5%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 176

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 414500 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #1545 на: 14 Јули 2017, 18:48:49 pm »
Не би требало,тој чек енџин се губи после ден два откако компјутерот ќе увиди дека смесата се враќа у нормала.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #1546 на: 14 Јули 2017, 20:04:52 pm »
Nekogas Check engine mi se uklucuva koga pustam klima mi rekoa deka e poradi slabata smesa na plin. Dali ima steta sto ke sveti toa ?
И мене ми се случуваше тоа, оди на плинар нека ја среди смесата (баш до тоа е) не прави никаква штета чекот на возилото, ама лошо е ако за нешто ако има потреба да зе запали недај боже, нема да знаеш бидејќи стално ти свети.
Кога ќе пуштиш клима гаста работи по нерамномерно за да надомести на истрошеноста, а плинот послабо согорува од бензинот па затоа се пали чекот. Кога смесата ќе се збогати, тој проблем се надминува.
Мене од прва не ми го наштелува, одев 3 пати, биди упорен и не се откажувај, обично и плинариве неможат од прва да го наштелуваат како што треба.
Ако не ти е плинот под гаранција (да мораш на конкретно место да одиш) мој совет е да одиш во Плимонт или Мармил Монт (исклучиво Пепи да ти штелува, човекот е ептен стручен).
Кај мене сам по себе не се гасеше никогаш, морав да го гасам преку софтвер.

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #1547 на: 19 Јули 2017, 09:28:29 am »
Дечки едно прашање. Кај автомобили со монтиран плински уред, дали е задолжително носење на противпожарен апарат? Не знам како е со новите измени на законите, најдов на Правдико.мк некој напис од 2014 година, дека треба да има. Тенкс!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1548 на: 19 Јули 2017, 09:40:57 am »
Треба да има.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #1549 на: 19 Јули 2017, 10:44:35 am »
Со последните измени - физичко лице не е потребно да има.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1550 на: 19 Јули 2017, 13:35:09 pm »
Дај да видиме, јас колку што знам секоја кола со тнг е обврзана да има.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1551 на: 19 Јули 2017, 14:11:22 pm »
Во ХУБО имаше противпожарен во форма на голем спреј , околу 200 денари.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #1552 на: 19 Јули 2017, 14:54:00 pm »
Дај да видиме, јас колку што знам секоја кола со тнг е обврзана да има.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Ме мрзи да барам информации за нешто што го знам - сигурен сум за ова зошто кога го денесоа законот купив ПП апарат и потоа се случи измената дека истиот не важи за физички лица.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #1553 на: 19 Јули 2017, 14:54:23 pm »
Сериозно треба некој да ве „задолжи“ да носите ПП апарат со себе?

Мене ми е тоа common sense и не ми е гајле дали стои негде во правилник, закон или што и да е.
Секогаш е добро да имаш ПП апарат, лошо е да бидеш во состојба да мораш да го искористиш.

П.С. Ако некој се реши да си земе ПП апарат, нека земе од фирма што работи со ПП апарати, а не кинески гомнарии од Еуро Тулс, Еуростил и слично. Ако веќе стигне момент да мора да се користи, подобро е да функционира, него ли да ти се распадне у рука.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #1554 на: 19 Јули 2017, 15:00:46 pm »
Првично кога излезе законот беше - ПП апаратот да се наоѓа во кабина, а не во гепек и истиот да се сервисира на 6 месеци. Сервисирањето беше околу 600 денари чинам (што е помалку битно), но да го носам во кабина?

Прво - сметаше;
Второ - и во гепек да го ставиш, косиш на законот;
Трето - на секоја кривина ти се тркала од еден на друг крај;

ПП апарат ставам во кола исклучиво кога одам кај јужниот сосед.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1555 на: 19 Јули 2017, 15:02:25 pm »
Не дај Боже да ти затреба, тогаш и на точак ке си носиш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30072
    • CARclub.mk
« Одговори #1556 на: 19 Јули 2017, 15:05:26 pm »
И јас секаде го носам со мене. Како што кажува Веле - не дај боже да ти затреба.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #1557 на: 19 Јули 2017, 15:12:54 pm »
И јас секаде го носам со мене. Како што кажува Веле - не дај боже да ти затреба.
При рака ти е во кабина? Го сервисираш секои 6 месеци за да бидеш сигурен дека е исправен?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30072
    • CARclub.mk
« Одговори #1558 на: 19 Јули 2017, 15:18:38 pm »
Во багажник ми е. Го менувам на рандом интервал, да речеме година-две.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1559 на: 19 Јули 2017, 15:20:36 pm »
Мене ми е во багажник. Ако треба да го користам директ од кабина, онда е веќе прекасно. Тогаш се напушта возило у најбрзо можно време и се остава да изгори.

Јас земав со индикатор за состојбата на апаратот. Се додека е стрелчето у зелено, нема гајле. Претходно имав обични ПП апарати, ги сервисирав еднаш годишно.