Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
126 (71.6%)
Новус
15 (8.5%)
Мармил Монт
12 (6.8%)
Кар Систем
15 (8.5%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 176

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 414765 пати)

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #1560 на: 19 Јули 2017, 15:31:55 pm »
Значи да сумираме - не ви се во кабина при рака и не ги сервисирате редовно според упаствата - битно ги имате.

Во багажник не ви се тркала на секоја кривина? Ако ви се тркала - не ве нервира лупањето?

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
« Одговори #1561 на: 19 Јули 2017, 15:34:47 pm »
Зошто  да сњ тркала кога доволно место имаш под капакот кај резервната за се.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1562 на: 19 Јули 2017, 15:36:43 pm »
Конкретно, кај мене е во еден од страничните џебови во багажник. Има опција и под седиште да го монтирам, не сум се заангажирал.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #1563 на: 19 Јули 2017, 15:38:06 pm »
Значи да сумираме - не ви се во кабина при рака и не ги сервисирате редовно според упаствата - битно ги имате.

Во багажник не ви се тркала на секоја кривина? Ако ви се тркала - не ве нервира лупањето?

Колку што знам, во кабина мора да е само кај товарни возила. Кај патничко нема логика. Го сервисирам кога треба да го сервисирам и според упатството (на една година, доколку има потреба да се сервисира, а секако носев на проверка).

Кај Лансерот ми беше во џепче од страна, прицврстен со велкро трака, а во Инсигнијата ми е во ташниче. Нити се тркала, нити лупа, ни бутур.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #1564 на: 19 Јули 2017, 15:48:15 pm »
@vladic 3110

Кај мене во двете возила на местото на резервната гума е плинската боца - така да немам место да ставам и ПП апарат, па дури и претходно немаше место.

@velestumf

По закон во кабина се носеше тој период додека важеше и за физички лица, за да биде при рака исто како и зелениот елек.

Во секој случај го носите зошто можете да го наместите да не се тркала, кај мене во џеповите во багажник не го собира и неможев да го прицврстам никако, верувам и кај вас да лупа на секоја кривина - првото застанување ќе го исфрлите.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1565 на: 19 Јули 2017, 15:57:09 pm »
За елекот можам да разберам, ама несфатливо ми е, каде би требало да упасираш ПП апарат у кабина, а да не пречи.

Што се тиче другото, јас пре би побарал решение да го прицврстам ПП апаратот, отколку да го исфрлам и да немам со мене.

Што кола возиш, имаш ли некое сличе од багажникот?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #1566 на: 19 Јули 2017, 16:00:57 pm »

Ова е багажникот, сликата е рандом од гугл. Лево во мрежастиот џеп не го собира, десно во другиот џеп уште помалку.

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #1567 на: 19 Јули 2017, 16:12:07 pm »
И јас имам плинска боца долу ама го собира кајмене и него и плус онакво спрејче носам за репарација за да не ја влечкам резервната.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #1568 на: 19 Јули 2017, 16:25:58 pm »
И јас имам плинска боца долу ама го собира кајмене и него и плус онакво спрејче носам за репарација за да не ја влечкам резервната.

Megane-от од профилната што ти е има толкав простор кај резервното тркало? Боцата не ти го исполнува целосно просторот? Кај мене баш е максимална боца што ја собра - па дури и ми го подига патосот.

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #1569 на: 19 Јули 2017, 16:32:44 pm »
@marchesk имам место на десната страна, да си дојдам дома ќе сликнам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1570 на: 19 Јули 2017, 19:13:40 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ова е багажникот, сликата е рандом од гугл. Лево во мрежастиот џеп не го собира, десно во другиот џеп уште помалку.

Хмм.. Пластики се ѕидовите?

Ако барем еден од нив ти е „тепих“, можеш со велкро трака и со патентчиња, јас така си го организирав багажникот на Лансерот.

Си направив оддел за триаголникот, за ПП апаратот, за сетот за прва помош, и пар други пропратни работи. Види ако сакаш и можеш да изведеш нешто вакво и кај тебе.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #1571 на: 19 Јули 2017, 19:36:44 pm »
Пластики се - зошто сега резервната ја возам горе, пробав во неа да го ставам ПП-то ама пак бега на кривини (вајда дека е мала резервната).  Го ставив во кеса и го закачив на закачката - седи во место ама пак лупа. Би го оставил во кола да го наместев да не мрда - одколку на секое излагање од земјава да го ставам, па потоа пак да го вадам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1572 на: 19 Јули 2017, 20:36:04 pm »
Shieeeeet :(

Пластиките ептен јебат у појам :(

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 655
« Одговори #1573 на: 20 Јули 2017, 01:23:33 am »
Дечки едно прашање. Кај автомобили со монтиран плински уред, дали е задолжително носење на противпожарен апарат? Не знам како е со новите измени на законите, најдов на Правдико.мк некој напис од 2014 година, дека треба да има. Тенкс!

Треба да се носи пп апарат на секое возило со вграден плински уред, и да се баждари на секој 6 месеци, односно да ти издадат картонче дека е извршена контрола на пп апаратот.
Ова е најточно, а со измените на законот се ослободија од пп апарат само другите возила дизел и бензин, плинаши и товарни возила МОРА да имаат пп апарат ТОЧКА!

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #1574 на: 20 Јули 2017, 02:19:28 am »
Многу дилеми околу пп апаратот, не успеав да ја најдам измената на друго место.

А се повикуваат на документ од МВР кој во моментов не се отвара.

Ако некој може да ја најде измената која се случи по еден месец од воведувањето на оваа одредба баш нека постира.