Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
130 (72.2%)
Новус
15 (8.3%)
Мармил Монт
12 (6.7%)
Кар Систем
15 (8.3%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 180

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 503234 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30843
    • CARclub.mk
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #780 на: 12 Август 2014, 13:14:08 pm »
Порше Кајен и 458 се две сосема различни клади на возила. Поршето со задоволство би го возел секој ден (хенс плинот) а 458 е за лепо време. Со кајенот можда ќе проаѓам 30.000 годишно, со 458цата не повеќе од 3000.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #781 на: 12 Август 2014, 13:16:15 pm »
Има решение и за тоа.

Има замена за Порше Кајен, која во секој случај e поевтина.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #782 на: 12 Август 2014, 13:24:03 pm »
јас уште незнам некој да се покаел од плинот...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30843
    • CARclub.mk
« Одговори #783 на: 12 Август 2014, 13:44:18 pm »
Мене па ич не ми е несфатливо. Као тие што имаат пари за Кајен да се луѓе што се расфрлаат. Некои од нив се расфрлаат, да, ама голем процент од нив се сосема рационални и свесни луѓе. Зошто да имаат двојно поголем трошок?

Всушност, голем број од нив стигнале до парите за Кајен затоа што размислувале рационално.

Wait, what?!

Уште светци ќе испаднат сите говеда што ги возат овој тип на "Look at me" возила.
(Секоја чест за ретките, ако и воопшто постоечки, исклучоци)

Како и кај скоро све друго, the vocal minority ги прави генерално купувачите да изгледаат као морони. Ете, во Скопјево имаме наезда на копита во Аудија. Односно, имаме зголемена продажба на Аудија (што нови, што увезени) па повеќе ги забележуваме дека прават моронлуци. Можеби 10-15% се копита, ама се всадува мислењето дека сите возачи на Аудија се копита. Соодветно на тоа, не се ни сите купувачи на Luxury SUV копита, иако стварно изгледа дека се такви. Тие што се нормални, тие не ги приметуваме.

Енивеј, тоа што ние не го сакаме Кајенот и мислиме дека е грд, тоа не го прави лоша кола. Всушност, втората генерација Кајен (мене барем ми) изгледа прилично добро и е одлична лонг-дистанс крузерица. Да, најверојатно ни јас не би го купил, пре би земал некој комотен седан или караван, али го разбирам оној што ќе реши да го купи.

Референцата за „прифатливо“ возило се менува како што се зголемува буџетот. Како што јас и ти не би купиле Спарк или (скраја да е) Great Wall Something-Something, така некој друг не би замислил да купи Голф или Лансер. За него Спарк не ни постои.

Ајде, нека не е Кајен. Дали би ставиле плин на S-Classe бензинец? Мојот одговор - повторно - е да.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #784 на: 12 Август 2014, 13:51:00 pm »
Не. Ни под разно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #785 на: 12 Август 2014, 13:52:28 pm »
Не. Ни под разно.

Јас не сакам ни да помислам дека некој вози би возел Мерцедес S класа на плин, а не па да му ставам.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #786 на: 12 Август 2014, 14:02:10 pm »
Попрво на мене ќе си ставам плин него на S-класа. ;D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55351
  • Махер
« Одговори #787 на: 12 Август 2014, 14:32:55 pm »
До сега Крел и Дизел се.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18209
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #788 на: 12 Август 2014, 14:38:05 pm »
Кај Симо сум се возел, кај Дени сум се возел, кај Штрумф сум се возел. Апсолутно никаква миризба немаше во кабина, во ниедно од трите возила. Ова јас давам глас ако се решите да вршите team LPG test на било кои од наведените коли.
Сите три коли се со атестиран плински систем монтиран во Плимонт, од страна на професионалци. Ова е можеби и најбитниот дел од тоа дали во нечива кола се осеќа или не се осеќа плинот.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45242
  • Il Moderatore
« Одговори #789 на: 12 Август 2014, 14:42:06 pm »
И јас не го одобрувам ставањето плин на нова кола за купена за ку*чење.  Без разлика дали е кајен, мурселаго или слично.  Од друга страна, ако купам такво возило на старо, значи сум го купил од ќејф, а не дека сакам да се ку*чам. Со возило на старо, нема ку*чење. Малечок е к*от за ку*чење со стара кола. Макар таа била и Кајен или Масерати Кватропорте. А кога више не е за ку*ење, тогаш немам проблем плин да и` ставам. За у гаража чување, може и без мотор кола да си купам, па да си ја гледам. За возење, плинче.

Кај Симо сум се возел,

Кај мене имаше мирис, сменив црева и нема мирис. Ама исто и на бензин. Ќе се појави мирис, ќе смениш црева, ќе снема мирис. Кај дизел ќе се појави мирис, ќе смениш црева, уште 2 месеци ќе стои мирисот.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

There’s nothing better than driving a car you fixed

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #790 на: 12 Август 2014, 14:45:25 pm »
До сега Крел и Дизел се.

Јас, а ни колегата не се каеме. Не сме ставиле.

За да се каеш за нешто, треба да го направиш прво.

Duh..

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55351
  • Махер
« Одговори #791 на: 12 Август 2014, 14:52:33 pm »
Попрво на мене ќе си ставам плин него на S-класа. ;D
На ова не би ставил?

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7282
« Одговори #792 на: 12 Август 2014, 14:58:38 pm »
Плин ке ставам на бензинци се додека плинот е на оваа разлика од бензинот, односно е на разлика од речиси 50 денари. Се до оној момент кога возењето на плин не ми дојде идентично со возењето на бензин, за мене бензинец кога ке поседувам ке си лапа плинче.
И спачак да имам во моментов и тој ке си добие плинче. :) (додуша и болидов сегашен што го тркалам е со перфоманси на спачак ;D)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6641
« Одговори #793 на: 12 Август 2014, 15:17:34 pm »
Во плимонт на поновата С500 имаат ставено плин, и што сега? Газдата клошар ли е ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #794 на: 12 Август 2014, 15:22:01 pm »
Можда не е клошар, али е евтин у душа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.